إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

كيف انادي على البروسيدير


6 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 nono_monoo

nono_monoo

    عضو

  • الأعضــاء
  • 9 مشاركة

تاريخ المشاركة 09 January 2007 - 05:52 PM

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
عايز اعمل procedure لعمل insert وبروسيدير اخر لعمل update واخر لعمل delete
مع معرفه كيفيه المناداه على البروسيدير من خلال ال forms وال pl/sql وال visual basic.net
انا عارف ان السؤال طويل بس ممكن حد يجاوبني عليه مهم جدا بالنسبه ليه
والسلام عليكم ورحمه الله وبركاته

#2 nono_monoo

nono_monoo

    عضو

  • الأعضــاء
  • 9 مشاركة

تاريخ المشاركة 10 January 2007 - 03:21 PM

مفيش ولا رد شكرا لجميع اعضاء المنتدى واسف على اني سالت

#3 eno_vec

eno_vec

    عضو

  • الأعضــاء
  • 26 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 10 January 2007 - 03:47 PM

انا حدود علمي إنك فقط بتكتب إسم ال procedure و إذا كان ال procedure موجود داخل PACKAGE فيتم كتابة إسم ال PACKAGE و نقطة و إسم ال procedure هكذا
PACKAGE_NAME.PROCEDUE_NAME;
[COLOR=green]youssef[B][FONT=Times][SIZE=1]

#4 nono_monoo

nono_monoo

    عضو

  • الأعضــاء
  • 9 مشاركة

تاريخ المشاركة 11 January 2007 - 03:42 PM

شكرا للرد ولكن اريد من حضرتك اعطائي مثال لعمل بروسيدير لل insert واخر لل update واخر لل delete
واكون شاكر جدا لحضرتك

#5 -=|mOOdY|=-

-=|mOOdY|=-

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,324 مشاركة

تاريخ المشاركة 11 January 2007 - 03:52 PM

INSERT PROCEDURE

create or replace procedure add_emp  
	( ename_in IN VARCHAR2, sal_in	  IN NUMBER
	, job_in   IN VARCHAR2, hiredate_in IN VARCHAR2
	, empno_out OUT NUMBER) AS 
 begin 
	 select emp_web_seq.nextval into empno_out from dual; 
	 insert into emp_web (empno, ename, sal, job, hiredate) 
		values (empno_out, ename_in, sal_in, job_in, to_date(hiredate_in));			 
	 commit; 
 end add_emp;

DELETE PROCEDURE

create or replace procedure delete_emp(emp_id number) is 
 begin 
	delete from emp where empno = emp_id; 
	if SQL%NOTFOUND then 
	   raise_application_error
		  (-20011,'emp with id'||to_char(emp_id) ||'inexistent.'); 
	end if; 
 end delete_emp;

UPDATE PROCEDURE
create or replace procedure update_emp(emp_id number, sal_incr number) is 
 begin 
	update emp set sal = sal + sal_incr where empno = emp_id; 
	if SQL%NOTFOUND then 
	   raise_application_error
		  (-20012,'emp with id',||to_char(emp_id)||'inexistent'); 
	end if; 
 end update_emp; 



تم التعديل بواسطة moody_4u, 11 January 2007 - 03:54 PM.

صورة

!!! كم أنت عبقري !!!


#6 Oracle9iDeveloper

Oracle9iDeveloper

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 69 مشاركة

تاريخ المشاركة 20 January 2007 - 01:11 PM

اذا كنت تريد استدعاء البروسيجر داخل دوت نت يجب عليك أن تستخدم وا يسمى ب
OracleCommand
و
OracleDataAdapter

ولمزيد من المعلومات راسلني على العنوان :
Oabunawas@yahoo.com
Oracle Developoer
. oabunawas@yahoo.com .
صورة

#7 nono_monoo

nono_monoo

    عضو

  • الأعضــاء
  • 9 مشاركة

تاريخ المشاركة 20 January 2007 - 09:44 PM

بالنسبه للاخ moodu_4u انا شاكر جدا على ردك الممتاز
وبالنسبه للاخ oracle developer 9i انا متشكر جدا ولكني ساضيف ميلك علشان انا مش فهمها
وشكرا جدا لكل من ساعدوني في الحل