إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

جمع بعض الصفوف من الجدول


3 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 نور الشمس 2010

نور الشمس 2010

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 71 مشاركة

تاريخ المشاركة 09 February 2007 - 03:53 AM

ازاى اعمل استعلام يقوم
بحساب مجموع اجمالى عدد معين من الحقول مرتبط بمفتاح اساسى واحد

بمعنى انا مثلا عندى جدول الموظفين و جدول مفردات المرتب
الموظف الواحد له مجموعة من المفردات فى جدول مفردات المرتب

ازاى اجمع المفردات الخاصة بكل موظف على حدى

فى PL/SQL

#2 Amgad

Amgad

    مشرف عام ومشرف قسم تحليل النظم

  • الفريق الإداري
  • 4,558 مشاركة
  • الاسم الأول:امجد
  • اسم العائلة:حلمي
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Business Systems Analyst at al Fanar Co. Riyadh KSA

تاريخ المشاركة 09 February 2007 - 04:04 AM

فى حالة ان المفردات فى نفس السجل مثل الراتب والعموله
SQL> select empno , (sal+nvl(comm,0)) netsalary from emp;

	 EMPNO  NETSALARY
---------- ----------
	  7369		800
	  7499	   1900
	  7521	   1750
	  7566	   2975
	  7654	   2650
	  7698	   2850
	  7782	   2450
	  7788	   3000
	  7839	   5000
	  7844	   1500
	  7876	   1100
-------------------------------------------
وفى حالة ان كل مفرده من مفردات الراتب لها سجل تفصيلي
يستخدم امر

select empno , sum(item_value) from emp where month_sal = '200701' group by empno;

تم التعديل بواسطة Amgad, 09 February 2007 - 04:20 AM.

لا إله إلا الله الحليم الكريم
لا اله إلا الله العلى العظيم
لا اله إلا الله رب السماوات السبع و رب العرش العظيم
‏اللهم ارزقني قبل الموت توبة وعند الموت شهادة وبعد الموت جنة
اللهم ارزقني حسن الخاتمة
اللهم هون علينا سكرات الموت ... ونور علينا قبورنا
اللهم ارزقني الموت وأنا ساجد لك يا ارحم الراحمين
اللهم ثبتني عند سؤال الملكين
اللهم اجعل قبري روضة من رياض الجنة ولا تجعله حفرة من حفر النار
اللهم اني اعوذ بك من فتن الدنيا
اللهم ارحم ابائنا وامهاتنا واغفر لهما وتجاوز عن سيئاتهما وادخلهم فسيح جناتك ... والحقنا بهما يا رب العالمين
اللهم ارحم موتانا وموتى المسلمين واشفي مرضانا ومرضى المسلمين
اللهم اغفر للمسلمين والمسلمات والمؤمنين والمؤمنات الأحياء منهم والأموات
وبارك اللهم على سيدنا محمد صلى الله عليه وسلم
اللهم آمين ... اللهم آمين ... اللهم آمين


....


#3 نور الشمس 2010

نور الشمس 2010

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 71 مشاركة

تاريخ المشاركة 10 February 2007 - 12:03 AM

السلام عليكم
شكرا amged على المساعده
و لكن انا عندى

جدول الموظف Employee يتكون من

SSN
Name
و باقى بيانات الموظف

و جدول الاستحقاقات للموظف DesEmp

DesCode كود الاستحقاق
SSN رقم الموظف
DesValue قيمة الاستحقاق

المفتاح الرئيسى لجدول DesEmp هو ( DesCode , SSN )

كود الاستحقاق رقم الموظف قيمة الاستحقاق
1 1111 50
2 1111 10
3 1111 60
1 2222 100
2 2222 500
2 3333 10


انا عايز اجمع قيمة الاستحقاقات الخاصة لكل موظف على حدى و عدد الاستحقاقات له

و سؤال كمان انا عايز اعمل حقل يتسجل فيه وقت الحضور و وقت الانصراف اليومى للعاملين
انا عرفت الحقل ده من نوع Date لكن نوع Date مش بيقبل غير تاريخ فقط و فى sql مش بيقبل ان اعرف متغير بنوع time

و عايز اطرح هذا الحقل من حقل بداية العمل لاحسب الوقت الذى تاخره العامل

و شكرا




السلام عليكم
شكرا amged على المساعده
و لكن انا عندى

جدول الموظف Employee يتكون من

SSN
Name
و باقى بيانات الموظف

و جدول الاستحقاقات للموظف DesEmp

DesCode كود الاستحقاق
SSN رقم الموظف
DesValue قيمة الاستحقاق

المفتاح الرئيسى لجدول DesEmp هو ( DesCode , SSN )

كود الاستحقاق /// رقم الموظف /// قيمة الاستحقاق
1 ////////// 1111 ////////// 50
2 ////////// 1111 ////////// 10
3 ////////// 1111 ////////// 60
1 ////////// 2222 ////////// 100
2 ////////// 2222 ////////// 500
2 ////////// 3333 ////////// 10


انا عايز اجمع قيمة الاستحقاقات الخاصة لكل موظف على حدى و عدد الاستحقاقات له

و سؤال كمان انا عايز اعمل حقل يتسجل فيه وقت الحضور و وقت الانصراف اليومى للعاملين
انا عرفت الحقل ده من نوع Date لكن نوع Date مش بيقبل غير تاريخ فقط و فى sql مش بيقبل ان اعرف متغير بنوع time

و عايز اطرح هذا الحقل من حقل بداية العمل لاحسب الوقت الذى تاخره العامل

و شكرا



#4 نور الشمس 2010

نور الشمس 2010

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 71 مشاركة

تاريخ المشاركة 12 February 2007 - 02:56 AM

ممكن احد يساعدنى فى تنفيذ الكود فى الفورم