إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

طلب مساعدة فى جملة معقدة


8 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 zezo_egypt

zezo_egypt

    عضو

  • الأعضــاء
  • 4 مشاركة

تاريخ المشاركة 16 February 2007 - 05:22 PM

عندى جدول trans كالاتى
T_DATE T_TYPE S_CODE S_NAME T_BILL
03/10/2006 بيع ETEL المصرية للاتصالات 520.27
04/10/2006 شراء ETEL المصرية للاتصالات 12505.72
20/11/2006 بيع ETEL المصرية للاتصالات 3658.88
16/01/2007 شراء ETEL المصرية للاتصالات 2819.22

اريد ان استخرج الاتى

s_code t_sell t_buy net
etel 5000 8000 3000

هل هذا ممكن ام لا واذا كان كيففففففففففففففففففففففففففففففففففففف ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

#2 محمد سعيد

محمد سعيد

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 534 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 16 February 2007 - 08:33 PM

سؤالك غير مفهوم ارجو التوضيح لنسطيع مساعدتك

#3 zezo_egypt

zezo_egypt

    عضو

  • الأعضــاء
  • 4 مشاركة

تاريخ المشاركة 16 February 2007 - 11:41 PM

شكرا على ردك
بالنسبة للسؤال فاننى عندى الجدول فقشىس كما هو موضح بالأعلى
فكيف بجملة sql أستخلص على سطر واحد إجمالى عمليات البيع وإجمالى عمليات الشراء والفرق بينهما طبقاً لكود السهم
وشكراً

#4 I G M

I G M

    عضو

  • الأعضــاء
  • 4 مشاركة

تاريخ المشاركة 17 February 2007 - 12:01 AM

السلام عليكم و رحمه الله و بركاته
اخى الحبيب ايجيبت هلا تجرب هذه

SELECT MOD(ROUND(SUM(t_buy)),ROUND(SUM(t_sell)))
FROM TRANS;




SELECT ROUND(SUM(t_buy)) AS T_BUY,ROUND(SUM(t_sell)) AS TO_SELL , MOD(ROUND(SUM(t_buy)),ROUND(SUM(t_sell)))
AS NET
FROM TRANS

#5 zezo_egypt

zezo_egypt

    عضو

  • الأعضــاء
  • 4 مشاركة

تاريخ المشاركة 17 February 2007 - 01:54 AM

شكرا على الرد ولكن ليس له علاقة بالجدول المبين اعلاه

#6 comander

comander

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 59 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 17 February 2007 - 02:22 AM

أخى الفاضل
إللى فهمته من ال output إن إنت عايز تجيب إجمالى الفاتوره فى حاله البيع وفى حاله الشراء وبعدين الفرق بينهم
لو إللى فهمته صح فتقريبا صعب إنهم ييجو فى جمله select واحده لأن ال where condition هنا إختلف يعنى مره حتقول where s_code=بيع
ومره where s_code=شراء
وهنا ماينفعوش يتحطوا فى جمله select واحده لأن حتى لو حطيت الشرطين مع بعض وحطيت بينهم or حيجيب مجموع واحد للنوعين (البيع والشراء)
لكن ممكن تتحل عن طريق pl/sql لو موافقنى(ومالقيتش حل تانى) قولى وممكن نفكر فيها مع بعض
ولو لقيتها تنفع ياريت تقولنا علشان الفايده تعم

#7 Amgad

Amgad

    مشرف عام ومشرف قسم تحليل النظم

  • الفريق الإداري
  • 4,558 مشاركة
  • الاسم الأول:امجد
  • اسم العائلة:حلمي
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Business Systems Analyst at al Fanar Co. Riyadh KSA

تاريخ المشاركة 17 February 2007 - 04:02 AM

select S_CODE , sum(decode(T_TYPe,'sale',T_BILL)) "t_sell" ,

sum(decode(T_TYPE, 'buy',T_BILL)) "t_buy" ,

sum(decode(T_TYPE, 'buy',T_BILL)) - sum(decode(T_TYPe,'sale',T_BILL)) "net"

from trans

group by s_code



S_CODE		 t_sell	  t_buy		net

---------- ---------- ---------- ----------

ETEL		  4179.15   15324.94   11145.79

لا إله إلا الله الحليم الكريم
لا اله إلا الله العلى العظيم
لا اله إلا الله رب السماوات السبع و رب العرش العظيم
‏اللهم ارزقني قبل الموت توبة وعند الموت شهادة وبعد الموت جنة
اللهم ارزقني حسن الخاتمة
اللهم هون علينا سكرات الموت ... ونور علينا قبورنا
اللهم ارزقني الموت وأنا ساجد لك يا ارحم الراحمين
اللهم ثبتني عند سؤال الملكين
اللهم اجعل قبري روضة من رياض الجنة ولا تجعله حفرة من حفر النار
اللهم اني اعوذ بك من فتن الدنيا
اللهم ارحم ابائنا وامهاتنا واغفر لهما وتجاوز عن سيئاتهما وادخلهم فسيح جناتك ... والحقنا بهما يا رب العالمين
اللهم ارحم موتانا وموتى المسلمين واشفي مرضانا ومرضى المسلمين
اللهم اغفر للمسلمين والمسلمات والمؤمنين والمؤمنات الأحياء منهم والأموات
وبارك اللهم على سيدنا محمد صلى الله عليه وسلم
اللهم آمين ... اللهم آمين ... اللهم آمين


....


#8 -=|mOOdY|=-

-=|mOOdY|=-

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,324 مشاركة

تاريخ المشاركة 17 February 2007 - 04:31 AM

رائع يا امجد
ومش غريبة عليك طول عمرك فنان
ما شاء الله

صورة

!!! كم أنت عبقري !!!


#9 comander

comander

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 59 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 17 February 2007 - 05:16 AM

أخ أمجد
جزاك الله خيرا وجعله فى ميزان حسناتك
فعلا الطريقه صح وأنا جربتها
شكرا ليك