إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

سوال بالنسبه لحلقة الدوران Loop


5 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 ahmed rashed

ahmed rashed

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 06 May 2007 - 02:42 PM

عملية الدوران بالنسبه للناتج


declare
v1 number :=1;
sum1 number :=0;
begin
loop
v1 :=v1+2;
sum1 :=sum1 +v1;
exit when v1 >=100;
end loop;
dbms_output.put_line('the sum is '||sum1);
* end;
SQL> /
the sum is 2600

#2 sky information

sky information

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 337 مشاركة

تاريخ المشاركة 06 May 2007 - 03:02 PM

بعد التعديل
declare
 v1 number :=1;
 sum1 number :=0;
 begin
 loop
 v1 :=v1+2;
 sum1 :=0;
 sum1 :=sum1 +v1;
 exit when v1 >=100;
 end loop;
 dbms_output.put_line('the sum is '||sum1);
 end;

والناتج سيكون 101 على حسب الشرط الذي حددته when v1 >=100

لان LOOP لن تمر على القيمة 100 فلذلك سيكون 101

#3 ahmed rashed

ahmed rashed

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 07 May 2007 - 01:07 AM

declare
v1 number :=1;
sum1 number :=0;
begin
loop
v1 :=v1+2;
sum1 :=sum1 +v1;
exit when v1 >=100;
end loop;
dbms_output.put_line('the sum is '||sum1);
end;
SQL> /
the sum is 2600

#4 ahmed rashed

ahmed rashed

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 07 May 2007 - 01:46 PM

declare
v1 number :=1;
sum1 number :=0;
begin
loop
v1 :=v1+2;
sum1 :=sum1 +v1;
exit when v1 >=100;
end loop;
dbms_output.put_line('the sum is '||sum1);
end;
SQL> /
the sum is 2600

ممكن اعرف الفرق بين الاتنين

ملفات مرفقة

  • ملف مرفق  A7adeeth__81_.bmp   707.28كيلو   49 عدد مرات التحميل
  • ملف مرفق  007_1_.gif   48.28كيلو   38 عدد مرات التحميل


#5 sky information

sky information

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 337 مشاركة

تاريخ المشاركة 07 May 2007 - 04:17 PM

اعتقد اني لم افهم سؤالك ماذا تقصد من

declare
v1 number :=1;
sum1 number :=0;
begin
loop
v1 :=v1+2;
sum1 :=sum1 +v1;
exit when v1 >=100;
end loop;
dbms_output.put_line('the sum is '||sum1);
* end;
SQL> /
the sum is 2600

هل تقصد ان قيمة sum 2600 خاطئة ممكن توضح المطلوب

#6 ahmed rashed

ahmed rashed

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 08 May 2007 - 01:10 AM

اولا جزاك الله خيرا وانا اسف ان انا تعبتك معايا

انا قصدى ان LOOP بتاعك يشبه بتاعي بس الفرق بينهم ان انت ضايف sum1 :=0 دى دورها ايه وجزاك الله خيرا