إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

Bfile Data Type أريد شرح له


5 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 فوق السحاب

فوق السحاب

    عضو

  • الأعضــاء
  • 1 مشاركة

تاريخ المشاركة 28 December 2007 - 01:47 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


لو سمحتم اريد شرح مبسط لـ bfile

مع وضع مثال مبسط له لكي أفهمه


وشكرا لكم

#2 Ahmed Farghaly

Ahmed Farghaly

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 233 مشاركة

تاريخ المشاركة 31 December 2007 - 03:31 PM

بسم الله الرحمن الرحيم

يوجد نوعين من الdata type بنستخدمهم لتخزين multimedia سواء كان ملف صوت أو فيديو أو صورة .
1-blob وهى إختصار لbinary large object
ودى عشان تخزن الmultimedia داخل الdata base
2-bfile
بتخزن الmultimedia بره الdata base على الoperating system وطبعاً بيبقى فى locator أو path بيشاور على هذا الملف .

-الblob و الbfile مساحتهم ممكن توصل إلى 4giga byte

مثال توضيحى:-
هنضيف عمود فى جدول من نوع bfile
alter table emp
add img bfile


وعندما نريد إضافة صورة مثلاً فى هذا العمود
بنستخدم function إسمها bfilename
هذه الfunction بتاخد two parameter
الأول هو الdirectory name وده بيبقى شايل الpath بتاع الصوره
الثانى هو إسم الصوره

مثال توضيحى:-
هنضيف صوره فى العمود اللى إسمه img:-
insert into emp(empno,ename,sal,img) values(1000,'Ahmed',3000,bfilename('ddd','ahmed.jpg')


طبعاً الكود ده مشهيتنفذ عشان أولاً إنت لسه محططش الpath بتاع الصوره فى الdirectory اللى إسمه ddd
وكمان إنت محتاج تاخد privilege إنك تقدر تكريت direcory

إذن قبل عملية الinsert
يجب عمل الآتى:-
start>run>cmd
sqlplus /nolog
conn sys/sys as sysdba
grant create any directory to scott;

disco
conn scott/tiger
create directory ddd as 'e:\sources\photos';

وبعد ذلك تروح تاخد صلاحيه إنك تقدر تقرأ هذا الdirectory
start>run>cmd
sqlplus /nolog
conn sys/ys as sysdba
grant read on directory ddd to scott;

وبعد كده تقدر تستخدم bfilename
insert into emp(empno,ename,sal,img) values(1000,'Ahmed',1000,bfilename('ddd','ahmed.jpg')

Oracle Developer

OCP

ومــا توفيـقــى إلا باللـــــه

#3 amr fawzy

amr fawzy

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 132 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 31 December 2007 - 05:03 PM

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
ياريت ياخ احمد لو تشرح طريقه لتخزين صوره ب sql فى حقل نوعه blob وجزاك الله كل خير

#4 Ahmed Farghaly

Ahmed Farghaly

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 233 مشاركة

تاريخ المشاركة 03 January 2008 - 04:33 PM

بصراحه ياأخ عمرو أنا معرفش طريقة الblob فياريت لو أى حد عنده المعلومه مايبخلش علينا .
Oracle Developer

OCP

ومــا توفيـقــى إلا باللـــــه

#5 amr fawzy

amr fawzy

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 132 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 05 January 2008 - 03:47 PM

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
ياريت يا جماعه يعرف طريقه ممكن عمل insert صوره فى حقل نوعه blob يقولها وجزاكم الله خير

تم التعديل بواسطة amr fawzy, 05 January 2008 - 03:48 PM.


#6 hrs

hrs

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 282 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 30 August 2009 - 11:34 AM

تسلم اخ احمد عل الشرح المفيد