إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

اريد برنامج لاطبق عليه لغة Sql


6 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 ابو خلف

ابو خلف

    عضو

  • الأعضــاء
  • 5 مشاركة

تاريخ المشاركة 11 February 2008 - 02:46 PM

السلام عليكم
اريد برنامج لاطبق عليه لغة sql
مثل كتبت هذا الامر
كـود PHP

create tabel student (id number(4) , name varchar2(50);
يظهر لي في البرنامج على شكل جدول

---------------------------------------
name | id |
---------------------------------------



اتمنى مساعدتي باسرع وقت :rolleyes:

#2 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 11 February 2008 - 09:26 PM

هو انت لازم كده كده تنزل Oracle Database الاول و بعد كده ممكن تستخدم برامج ( او بمعنى أدق بيئة ) لتشغيل لغة ال SQL عليها مثل :-

SQL*PLUS
I SQL*PLUS
Toad

او أدخل على ال RUN و أكتب :-
SQLPLUS
و هتلاقيها ذى بيئة ال SQL*PLUS مع ميزة أسترجاع الاوامر التى كتبتها بزر ( السهم الذى يشير للأعلى )

و بالتوفيق

تم التعديل بواسطة hanyfreedom, 11 February 2008 - 09:27 PM.


#3 Ahmed Farghaly

Ahmed Farghaly

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 233 مشاركة

تاريخ المشاركة 11 February 2008 - 09:33 PM

ممكن تستخدم الtoad أو لو عايز حاجه فى السريع ممكن الisqlplus
إفتح الinternet explorer ثم إكتب هذا الurl
http://localhost:5560/isqlplus

وبرنامج الtoad هتلاقيه على هذا الرابط
http://www.4shared.c...77/sharing.html
Oracle Developer

OCP

ومــا توفيـقــى إلا باللـــــه

#4 ابو خلف

ابو خلف

    عضو

  • الأعضــاء
  • 5 مشاركة

تاريخ المشاركة 11 February 2008 - 10:54 PM

:blink: شكرا على ردكم ...حقيقة اسعدني ذلك :(...


طيب اذا جيت بتعلم اوركل +sql ماهي البرامج التى لازم تحميلها .... علما انني اتقن لغة الجافا :(


:rolleyes:

#5 عمرو سلطان

عمرو سلطان

    عضو

  • الأعضــاء
  • 42 مشاركة

تاريخ المشاركة 22 February 2008 - 03:38 PM

ممكن تستخدم الtoad أو لو عايز حاجه فى السريع ممكن الisqlplus
إفتح الinternet explorer ثم إكتب هذا الurl
http://localhost:5560/isqlplus

وبرنامج الtoad هتلاقيه على هذا الرابط
http://www.4shared.c...77/sharing.html


السلام عليكم

هل أنت جربت البرنامج اللي في الرابط ده ياأخي ؟؟؟؟؟
أصل كل لما أدخله سيريال من اللي بيطلع في الكي جن يقوللي إنه غير صالح .....بالأضافة لما أجي أقولهوله في الجزء بتاع سيكوال وبي إل سيكوال يقوللي إن ده registered version بس يقوللي site message ويفضل مستني من غير ما يعمل حاجة ؟؟؟؟

سؤال كمان : هو لآزم علشان يشتغل صح حتي لو قبل السيريال إن يكون عندي علي الجهاز محرك قواعد بيانات أوراكل ؟؟؟؟
وجزاكم الله خيرا


#6 Ahmed Farghaly

Ahmed Farghaly

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 233 مشاركة

تاريخ المشاركة 22 February 2008 - 04:40 PM

بسم الله الرحمن الرحيم

هتضغط على الـkeygen وتكتب إسم وتضغط على generate هيجبلك كود .
تروح بقى تشغل الـبرنامج نفسه هتاخد الكود copy and past
والإسم برده copy and past .

وطبعا البرنامج بيشتغل على database .
Oracle Developer

OCP

ومــا توفيـقــى إلا باللـــــه

#7 عمرو سلطان

عمرو سلطان

    عضو

  • الأعضــاء
  • 42 مشاركة

تاريخ المشاركة 22 February 2008 - 11:07 PM

جزاكم الله خيرا جميعا
خلاص تم حل المشكلة تماما