إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

اسئلة في Data Typeفي الاوراكل 10g


5 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 Eng_computer22

Eng_computer22

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 87 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 01 May 2008 - 12:43 AM

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اخواني الكرام لدي مجموعة اسئلة خاصة بالاوراكل واتمنى ان اجد الاجابه عليها ان امكن وهي كالتالي:
- اود معرفة أنواع البيانات والاحجام المسموح بها مثلا اود معرفة اذا احببت ان اخزن رقم عملاء عددهم مثلا 10000 عميل فماهو النوع المناسب له مع العلم انه هو المفتاح الاساسي ، ايضا اذا احببت ان اخزن بيانات نصيه بحجم 6 صفحات هل استخدم النوع varchar2(10000) مثلا هل يقبل او استخدم الملفات افضل وكيف استخدمها اذا لديكم درس او كتاب بلغة العربية ارجوا افادتي بها ان امكن .
- حملت الاوراكل الاصدار 10g والديفلوبر نفس الاصدار فكيف اربط بينهم وكل واحد في قرص .
- هل يمكن استخدام اكثر من مفتاح ثانوي او اساسي في نفس الجدول مثلا 3 مفاتيح او 4 اذا ممكن ارجوا توضيح الطريقة بالتفصيل.
ومقدما شاكرة تعاونكم معي وسعة صدركم..


#2 asd202

asd202

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 405 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 02 May 2008 - 12:43 AM

اولا جميل اطار الاتش تى ام ال جميل جدا
ثانيا الداتا طيب فى اوراكل ديناميك يعنى لو رقم number
لو كلمة varchar2
واقصى حجم لها تقريبا 32000 وكسور
يعنى مجموعة جمل حروفها 32000
يعنى ممكن تخزن قصيدة شعر
بالنسبة للبريمرى كى ممكن اكتر من واحد
primary key(no,name,age)
لكن الافضل يكون عمود واحد فقط يعنى id للموظف فقط
begin

for i in REVERSE 1..100000

loop

message('اللهم ارحمنا');

end loop;

end;

#3 asd202

asd202

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 405 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 02 May 2008 - 12:46 AM

الربط غالبا لو معدلتش حاجة اثناء التسطيب يتم الاتصال دون تدخل منك فقط ظبط الليسنر
وشغل oc4j
وافتح الدفلوبر ومخمخ براحتك
begin

for i in REVERSE 1..100000

loop

message('اللهم ارحمنا');

end loop;

end;

#4 eslamelgohary

eslamelgohary

    عضو

  • الأعضــاء
  • 47 مشاركة

تاريخ المشاركة 05 May 2008 - 08:38 PM

بالنسبة للبريمرى كى ممكن اكتر من واحد
primary key(no,name,age)


ايه ده ؟ هو ممكن اكتر من primary key فى الجدول الواحد ؟؟
اللى اعرفه ان الـ foreign key ممكن اكتر من واحد فى نفس الجدول .. لكن primary ؟!؟ :D

و بالنسبة للبيانات اللى بأحجام كبيرة انا شايف ان احسن تستخدمى large object زى مثلاً ( clob (character large object

اما موضوع الربط فأنا لسه مبتدئ الصراحة .. موصلتش للربط بينهم :rolleyes:
صورة

#5 Eng_computer22

Eng_computer22

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 87 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 08 July 2008 - 10:15 PM

اشكرك اخي وقد جربتها وما نفعت
بس اسعدني تفاعلكم معي
جزيتم خيرا
كلنا مبتدئين وان شاء الله نتطور في كنف هذا المنتدى الرائع

#6 محمد صلاح النمر

محمد صلاح النمر

    عضو

  • الأعضــاء
  • 27 مشاركة

تاريخ المشاركة 16 July 2008 - 09:22 AM

أخي العزيز
أفضل أنواع البيانات هي
number,clob,varchar2
لربط الديفلوبر اولا يجب تشكيل مخدم شبكة ثم تشفيل الملف الدفعي وعدم اغلاقه مع العمل في الديفلوبر
هنال مفتاح اساسي في الجدول ويمكن تعداد المفتاح الاساسي من اجل صفاته
اما المفتاح الثانوي اعتقد من الضروري انا يتكرر في الجدول