إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

ارجو المساعدة فى Sql Pus


40 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 egypt4egypt90

egypt4egypt90

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 127 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 01 June 2008 - 12:53 PM

السلام عليكم ورحمةو الله وبركاته

اخوانى انا اريد المساعدة

عندما قمت بنتنصيب الاوريكال
جائتنى مشكلة واريد حل لها

فارجو مساعدة ضرورى

عندما ذهبت الى sql pus حتى اكتب الاكواد بداخلها

ففجئت انها لا تفتح

واليكم الصورة

صورة

#2 هجرس

هجرس

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 75 مشاركة

تاريخ المشاركة 01 June 2008 - 04:38 PM

السلام عليكم
عندما قمت بتصطيب الأوراكل طلب منك وضع كلمة مرور وتأكيدها .... هل تتذكرها؟
ضع فى خانة اسم المستخدم كلمة SYSTEM
وفى خانة كلمة المرور كلمة المرور التى وضعتها فى أول شاشة عند التنصيب
وفقك الله
محمد هجرس

#3 sameh bakkar

sameh bakkar

    مشرف قسم المبتدئين

  • فريق الإشراف
  • 1,019 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 01 June 2008 - 09:42 PM

الأخ الفاضل:
الموضوع تم مناقشته اكثر من مره بالمنتدى ... فرجاء استخدام خاصية البحث

Sameh Bakkar

Principal Oracle Apps Techno-Functional Consultant / Oracle E-Business Suite Certified Trainer

Oracle E-Business R11 Suite Applications Workflow Certified Expert

Oracle E-Business Suite R12 HCM Certified Implementation Specialist

Oracle Certified Professional

ITIL V3 Foundation certified

Microsoft Project certified




الموقع الخاص: AppsLead | Your Honest Guide | Sameh Bakkar


#4 egypt4egypt90

egypt4egypt90

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 127 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 01 June 2008 - 10:44 PM

يا اخواننا


انا بقالى اكتر من مليون شهر ببحث فى جوجل وفى المنتدى ومش عارف الائى الايجالة ال انا عايزها


ارجوووووووووووووووووووووووو


من يجد حل ويعطينى الروابط

طيب

حاجة تانية لو انا نسيت اليوز نيم والباس ورد
اسطب الاويكال من اول تانى

؟

#5 egypt4egypt90

egypt4egypt90

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 127 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 01 June 2008 - 10:45 PM

على العموم


لما انا جيت اسطب الاويكال محديش يوزر نيم وباس ورد خاااااااااااااااااااالص

طيب اشتغل عليها ازاى

ارجووووووووووووووووووو المساااااااااااااااااعدة

#6 weloooo

weloooo

    مشرف

  • فريق الإشراف
  • 249 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 02 June 2008 - 12:06 AM

السلام عليكم.

شوف إفتح ال SQLplus عادي وفي خانة ال user name أكتب الآتي بالظبط:

/ as sysdba

ولا تدخل أي شييء في الخانة ال password أو خانة ال Host string

وإضغط enter

بعد الدخول هاتفتح الإسكيمه التي تريد العمل عليها ولتكن إسكيمة HR وهاتكتب التالي:

alter user hr identified by hr account unlock
;
بعد كده إقفل ال SQL plus وإفتحه تاني واكتب في خانة ال user name أكتب hr
وفي خانة ال password أكتب hr

ولو أردت أن تفتح أي إسكيمه تانيه إعمل الخطوات السابقه مع تغيير الإسكيمه.

أحمد يحيى


Oracle Apps Senior Technical Consultant


#7 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 02 June 2008 - 12:16 AM

اول ما تفتح ال SQL*PLUS دوس OK هتلاقى الشاشة اللى فى الوش الصغيرة البيضه اختيفت
اكتب فى الشاشة اللى تحتها التالى :-
SYS AS SYSDBA
ثم دوس انتر ثم اكتب :-
change_on_install
ثم دوس انتر تانى
كده هتلاقى نفسك جوه اسكيمة ال SYS .... اكتب دلوقتى الكود ده :-
ALTER USER system IDENTIFIED BY OUG;

كده معناه انك لما تيجى تدخل على اسكيمة ال SYSTEM تانى مرة فى كلمة المرور بتاعتها هتبقى OUG
بالنسبة لأسكيمة ال HR وال SCOTT فدول مهمين جداً علشان بيتنفذ عليهم معظم الامثلة و لازم تفكهم الاول قبل ما تعملهم كلمة المرور
نفذ الاكواد التالية بعد تنفيذك للكود السابق ذكره :-
ALTER USER HR ACCOUNT UNLOCK;
ALTER USER HR IDENTIFIED BY OUG;
ALTER USER SCOTT ACCOUNT UNLOCK;
ALTER USER SCOTT IDENTIFIED BY OUG;

دلوقتى اطلع عادى من ال SQL*PLUS و ادخل تانى
لما تطلعلك برضه الشاشة الصغيرة البيضه ابقى دوس OK على طول ذى المرة اللى فاتت
اكتب HR ثم اضغط انتر ثم اكتب OUG ثم اضغط انتر تانى
دلوقتى انت فى اسكيمة ال HR
و برضه اعمل نفس الشىء مع ال SCOTT علشان تدخل عليها

و لو فى اى شىء مش واضح فى كلامى ياريت تقولى و انا اعيده من تانى

و بالتوفيق

#8 egypt4egypt90

egypt4egypt90

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 127 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 04 June 2008 - 06:45 PM

الله ما صلى على النبى

تحية مصر

ونجحت العملية


هبييييييييييييي


اقتحمنااااااهااااااااا

وعرفنا تخشاها

==============
كل عضو بالمنتدى ده ليه عندى لتر حاجة سقعة

اشكركم يا جماعه والله العظيم

وبجد وبجد لكم منى تحية وتقدير واحترام





#9 egypt4egypt90

egypt4egypt90

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 127 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 04 June 2008 - 07:01 PM



يا جماعة انا عاملت اول حاجة لما جيت افتح الـ sql plu

دوست اوكى علشان باتاعه بتاعت اسم المستخدم ورقم السرى تختفى

ولما اختفت

اول حاجة كنبتها

SYS AS SYSDBA

ودوست انتر

وبعدين كاتبت

change_on_install

وبعدين دوست انتر

وبعدين كاتبت

ALTER USER system IDENTIFIED BY OUG;

ودوست انتر

وخلاص على كده

فقاقلت ال sql plus نهائيا

===========

وجيت افتحها تانى

وكاتبت اسم المستخدم : system
والرقم السرى : OUG

فالحمد لله العملية نحجت معاايا والـ sql plus خلاص فاتحت معايا والحمد لله وما فيش اى مشاكل خاااااااااااالص

دلوقتى حالا فى اى مشاكل اة خطوات اعملها تانى رغم انى خلاص قدرت افتحها ؟

طيب لو مافيش اى خطوات تانى

ممكن بعد ازنكم تعلمونى ازاى اعمل جدول واحد وفى اى عدد من الحقول وبعدين ازاى اسيفها وتكون جاهزة علشان اربطها بالفيجوال بيسك 6

وشكرا


#10 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 04 June 2008 - 07:42 PM

لو انت دلوقتى فى اسكيمة ال system
فممكن تعمل الكود ده لعمل نسخ لجدول الموظفيين الموجود باسكيمة ال HR و تخزينها باسكيمة ال system
CREATE TABLE employees AS SELECT * FROM hr.employees;

و بكده تبقى نقلت كل جدول ال employees بالبنية الاساسية بتعاته مع البيانات المخزنه فيه ..... و للتأكد
DESC employees
SELECT * FROM employees;

او انك لو مش عاوز كده ممكن تعمل جدول بنفسك بالطريقة دى :-
CREATE TABLE JOBS (
JOB_ID VARCHAR2(10 BYTE),
JOB_TITLE VARCHAR2(35 BYTE) CONSTRAINT JOB_TITLE_NN NOT NULL,
MIN_SALARY NUMBER(6),
MAX_SALARY NUMBER(6) );

و من ثم تضع البيانات بنفسك ..... ذى كده :-
insert into jobs values ('AD_PRES','President',20000,40000);
insert into jobs values ('AD_VP','Administration Vice President',15000,30000);
insert into jobs values ('AD_ASST','Administration Assistant',3000,6000);
insert into jobs values ('FI_MGR','Finance Manager',8200,16000);
insert into jobs values ('FI_ACCOUNT','Accountant',4200,9000);
insert into jobs values ('AC_MGR','Accounting Manager',8200,16000);
insert into jobs values ('AC_ACCOUNT','Public Accountant',4200,9000);
insert into jobs values ('SA_MAN','Sales Manager',10000,20000);
insert into jobs values ('SA_REP','Sales Representative',6000,12000);
insert into jobs values ('PU_MAN','Purchasing Manager',8000,15000);
insert into jobs values ('PU_CLERK','Purchasing Clerk',2500,5500);
insert into jobs values ('ST_MAN','Stock Manager',5500,8500);
insert into jobs values ('ST_CLERK','Stock Clerk',2000,5000);
insert into jobs values ('SH_CLERK','Shipping Clerk',2500,5500);
insert into jobs values ('IT_PROG','Programmer',4000,10000);
insert into jobs values ('MK_MAN','Marketing Manager',9000,15000);
insert into jobs values ('MK_REP','Marketing Representative',4000,9000);
insert into jobs values ('HR_REP','Human Resources Representative',4000,9000);
insert into jobs values ('PR_REP','Public Relations Representative',4500,10500);

و لحفظ جمل ال insert التى وضعتها .... فيجب ان تقوم بهذا الامر :-
COMMIT ;

الأن يمكنك التأكد من بنية الجدول من هذا الأمر :-
DESC jobs

و للتأكد من وجود البيانات قم بعمل الكود التالى :-
SELECT * FROM jobs;


أما بقى لموضوع الربط بين الاوراكل بالفيجوال بيسك 6 ...... فأنا لا أعرف عنه شىء
يمكنك البحث فى المنتدى عن طريقة الربط بين الاوراكل و الفيجوال بيسك ..... أكيد هتلاقى ما تريد

و بالتوفيق

#11 egypt4egypt90

egypt4egypt90

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 127 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 04 June 2008 - 08:49 PM

الف شكر ياباشا

والعملية نحجت والحمد لله

بس سؤال لو سمحت

انا لما كنت بعمل قاعدة بيانات بالاكسس

بعمل جدول وحقل والذى منه

وبعدين احفظة فى اى مكان بالهارد بتاعى

يعنى بشوف الملف بعينى

ينفع
بعد انا ما عاملت الخطوات ال حضرتك قولتها

اقدر احفظ الملف قاعدة بيانات فى اى مكان بالهارد

واعرف المحتوى بتاعه

===========

هاوضح اكتر

انا خلاص عاملت ال حضراك قولت عليه بالحرف الواحد
والحمد لله العملية نجحت معايا

بس دلوقتى ان المشكلة
اننى عايز اشوف الملف نفسه مكانه فييييييييييييين فى الهارد نفسه

وعايز افتحه واشوف الشغل بتاعى من غير اكواد
يعنى اشوف جدول منظم بالحقول ال انان عاملتها

وشكرا وارجو الرد وجزاكم الله خيرا


#12 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 04 June 2008 - 11:23 PM

اكتب امر spool my_data ثم دوس انتر ... ثم اكتب امر استرجاع البيانات للجداول اللى عاوزها .... ثم اكتب spool off .... و هذا مثال لما قلت :-

spool my_data
select * from jobs;
--
spool off


علشان تشوف البيانات ...... روح لهذا الفولدر :-

C:\oracle\product\10.2.0\db_1\BIN


دا على اساس انك نزلت الاوراكل على دريف ال C ... و دور على ملف اسمه :-

my_data.LST


و افتحه بأستخدام برنامج ال WordPad

دلوقتى هتلاقى كل البيانات اللى فى جدول ال Jobs

بس خلى بالك .... لو حد صحبك او مدير عملك مثلاُ قالك انه عاوز الجدول اللى انت انشأته .... فانت لازم تعطيه الكود اللى أنشأت بيه الجدول مش البيانات اللى موجوده فيه .... بمعنى مثلاً لو طلب منك جدول ال Jobs اللى انت عاملته فانت مفروض تعطيه هذا الكود :-

CREATE TABLE JOBS (
JOB_ID VARCHAR2(10 BYTE),
JOB_TITLE VARCHAR2(35 BYTE) CONSTRAINT JOB_TITLE_NN NOT NULL,
MIN_SALARY NUMBER(6),
MAX_SALARY NUMBER(6) );


و ده تقدر تجيبه يالا بحفظك للكود بملف تكست ساعة لما عاملته ، أو انك تعمل DESCRIPTION للجدول و تستخلص منه طريقة عمل الكود.

لو لسه ليك اى استفسار ... قول و انا فى الخدمة

و بالتوفيق

#13 egypt4egypt90

egypt4egypt90

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 127 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 05 June 2008 - 12:17 AM

الف شكر يا بشمهندس

بس اانا عندى حاجة

بعد ازن حضرتك

انا خلاص عاملت كله حاجة ونجحت
بس فى استفسار معين

ارجو ان تفيدنى


انا لما اعمل قاعدة بيانات بالاكسس

بفتح الملف وبضيف بيانات

مثلا

بالاكسس عامل جدول واحد فقط ويحتوى على الاسم والهاتف وحفظت قاعدة بيانات

وجيت افتح قاعدة بيانات علشان املى البيانات
وجيت احط تحت الحقل الاسم ( محمد ؛ على .,..(
وجيت احط تحت حقل الهاتف(0164222...

كده

انا بقى لما عاملت قاعدة بيانات بالاوريكال مثل ما حضرتك علمتى

جيت اشوف الملف ا وجيت افتحة
معرفتش اعمل فيه اى حاجة

ارجو ان تكون فهمت قصدى

#14 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 05 June 2008 - 12:29 AM

علشان تضيف صف جديد لازم تستخدم جملة Insert و علشان تتم عملية الحفظ بنجاح فلازم بعد اكمالك لكل جمل ال insert ان تقوم بعمل commit و للتاكد من نجاح وضع البيانات بداخل الجدول قوم بعمل select ..... و هذا مثال بسيط للتوضيح :-

CREATE TABLE hany(ID NUMBER , NAME VARCHAR2(14));
INSERT INTO hany VALUES (1, 'qq');
INSERT INTO hany VALUES (2, 'ww');
INSERT INTO hany VALUES (3, 'dd');
COMMIT ;
SELECT * FROM hany;


اتمنى ان تكون الفكرة اكثر وضوحاً الأن

و بالتوفيق

#15 egypt4egypt90

egypt4egypt90

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 127 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 05 June 2008 - 02:20 AM

الف شكر يا بشمهندس

بس اانا عندى حاجة

بعد ازن حضرتك

انا خلاص عاملت كله حاجة ونجحت
بس فى استفسار معين

ارجو ان تفيدنى


انا لما اعمل قاعدة بيانات بالاكسس

بفتح الملف وبضيف بيانات

مثلا

بالاكسس عامل جدول واحد فقط ويحتوى على الاسم والهاتف وحفظت قاعدة بيانات

وجيت افتح قاعدة بيانات علشان املى البيانات
وجيت احط تحت الحقل الاسم ( محمد ؛ على .,..(
وجيت احط تحت حقل الهاتف(0164222...

كده

انا بقى لما عاملت قاعدة بيانات بالاوريكال مثل ما حضرتك علمتى

جيت اشوف الملف ا وجيت افتحة
معرفتش اعمل فيه اى حاجة

ارجو ان تكون فهمت قصدى

nnnn