إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

ارجو المساعدة فى Sql Pus


40 رد (ردود) على هذا الموضوع

#16 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 05 June 2008 - 02:32 AM

نزل الفورمز ال 6i و اربطها بالداتابيز و اعمل form للجدول و فى ال run time حط البيانات برحتك كأنك بالظبط بطحط فى الاكسس و اقفل ال run time و هتطلع رسالة تقولك عاوز تحفظ اللى كتبته ، دوس yes ... خلاص كده يبقى لما تيجى تدخل ال run time تانى علشان تشوف اللى انت كتبته هتلاقى موجود.

نصيحة أخوية : الاوراكل ما يتخدش فى يوم و ليله ..... لو انت ناوى تذكره كله فلازم تدرس ال SQL الاول و بعد كده ال PL/SQL و بعد كده ال FORMS و بكده تبقى قادر على عمل قاعدة بيانات بالاوراكل ( لكن مش معنى كده انك خلصت الاوراكل ، لأن الاوراكل فيه فروع كتير جداً )

اذا كنت ناوى على درسته .... فقولى و انا هساعدك و اعضاء كتير برضه هيسعدوك

و بالتوفيق

#17 egypt4egypt90

egypt4egypt90

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 127 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 05 June 2008 - 04:40 AM

طيب استاذى ممكن تكون معايا خطوة وبخطوة وتقولى اذاكر ايه بالضبط

واجيبها منين

وامشى معاك خطوة بخطوة
من بداية خاااااااااالص

دى اولا

اما ثانيا

انا مسطب نسخة الاوريكال 10 جى فقولى اشيلها اواسب ال انت قولتها

طيب لو كده ادينى رابط احمل منها النسخة ال انت بتقول عليها


#18 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 05 June 2008 - 07:36 AM

أنت مسطب دلوقتى database 10g دا سيبه ذى ما هو ...... بالنسبة لل forms 6i حمله من هذا الرابط :-
http://download.orac.../6i_rel2_xp.zip
بس طبعاً لازم يكون ليك حساب على موقع http://www.oracle.com و ده تعمله الاول بعد دخولك للموقع
هتلاقى من فوق على ايدك اليمين sign up ادخل عليها و أملى بياناتك و بعد عمل account ليك ابقى دوس على الرابط اللى كتبتهولك و حمل ال Forms 6i

بالنسبة لتسطيبه فهو سهل ..... اثناء التسطيب اى رسالة تطلعلك دوس OK
و بعد انتهاء التسطيب هتلاقى كذا فولدر اتفتحه ابقى اقفلهم ... و بعد كده روح ل :-
C:\orant\BIN\ifbld60.EXE و ده اللى هو ال ( Form Builder ) اللى بنستخدمه بشكل أساسى لبناء ال Form اللى هتعملها دلوقتى ،
و اعمله shortcut على سطح المكتب و افتحه ، هتطلعلك رسالة دوس cancel و اتاكد ان عندك module جديد
( و ده فى الغالب هيبقى موجود بشكل تلقائى ) و الباقى عبارة عن انك تختار data block من قائمة tools للجدول اللى
انت عاوز تشتغل عليه فهتختار مثلاً Jobs ( بس لما تيجى تدوس على Browse هتطلع رسالة تقولك حط ال user name وال password
اكتب هنا system و ال password هتبقى oug و دوس ok كده يبقى انت وصلت الفورمز عندك بالداتابيز و دا شىء مهم جداً علشان تقدر تشوف
بيانات جدولك من خلال الفورمز و كمان علشان تقدر تملى البيانات اللى انت عاوز تحطها .
و بعد كده كمل كله next لغاية finish هتطلع بعد كده رسالة ذى اللى فاتت
( اللى هى بتاعة ال Canvas ) اعمل برضه next لغاية finish ( خلى بالك فى الشاشتان اللى فاتوا ابقى ضيف كل الحقول )
و لما تخلص هتلاقى على ايدك الشمال ايقونة صغيرة ذى بتاعة اشارة المرور ( Run Form ) دوس عليها كده انت خلاص بقيت فى ال Run Time
كأنك فى الاكسس تقريباً ...... بس كده عيش حياتك و أملى البيانات عادى برحتك

و لو وجهتك اى مشاكل ابقى قولى و احنا اى خدمة

#19 egypt4egypt90

egypt4egypt90

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 127 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 05 June 2008 - 08:30 PM

أنت مسطب دلوقتى database 10g دا سيبه ذى ما هو ...... بالنسبة لل forms 6i حمله من هذا الرابط :-
http://download.orac.../6i_rel2_xp.zip
بس طبعاً لازم يكون ليك حساب على موقع http://www.oracle.com و ده تعمله الاول بعد دخولك للموقع
هتلاقى من فوق على ايدك اليمين sign up ادخل عليها و أملى بياناتك و بعد عمل account ليك ابقى دوس على الرابط اللى كتبتهولك و حمل ال Forms 6i

بالنسبة لتسطيبه فهو سهل ..... اثناء التسطيب اى رسالة تطلعلك دوس OK
و بعد انتهاء التسطيب هتلاقى كذا فولدر اتفتحه ابقى اقفلهم ... و بعد كده روح ل :-
C:\orant\BIN\ifbld60.EXE و ده اللى هو ال ( Form Builder ) اللى بنستخدمه بشكل أساسى لبناء ال Form اللى هتعملها دلوقتى ،
و اعمله shortcut على سطح المكتب و افتحه ، هتطلعلك رسالة دوس cancel و اتاكد ان عندك module جديد
( و ده فى الغالب هيبقى موجود بشكل تلقائى ) و الباقى عبارة عن انك تختار data block من قائمة tools للجدول اللى
انت عاوز تشتغل عليه فهتختار مثلاً Jobs ( بس لما تيجى تدوس على Browse هتطلع رسالة تقولك حط ال user name وال password
اكتب هنا system و ال password هتبقى oug و دوس ok كده يبقى انت وصلت الفورمز عندك بالداتابيز و دا شىء مهم جداً علشان تقدر تشوف
بيانات جدولك من خلال الفورمز و كمان علشان تقدر تملى البيانات اللى انت عاوز تحطها .
و بعد كده كمل كله next لغاية finish هتطلع بعد كده رسالة ذى اللى فاتت
( اللى هى بتاعة ال Canvas ) اعمل برضه next لغاية finish ( خلى بالك فى الشاشتان اللى فاتوا ابقى ضيف كل الحقول )
و لما تخلص هتلاقى على ايدك الشمال ايقونة صغيرة ذى بتاعة اشارة المرور ( Run Form ) دوس عليها كده انت خلاص بقيت فى ال Run Time
كأنك فى الاكسس تقريباً ...... بس كده عيش حياتك و أملى البيانات عادى برحتك

و لو وجهتك اى مشاكل ابقى قولى و احنا اى خدمة


الف الف الف الف شكر ليك ياباشا
وجزاك الله خيرا

انا فعلاعندى حساب فى الاوريكال

وانا بحمل
حصلتى مشكلة بسبب برنامج دون لو مانجر
بعد ما وصلت 98%
البرنامج دون لود مانجر طلب منى سيريال نمبر
المهم حاملت برنامج تحمل اخر
وانا الان وصلت 80% فى الاويكال
المهم

اسف على التاخير فى الرد

انا دلوقتى هاعمل كل حاجة خطو ة بخطوة زى ما انت قولتى بالضبط

بس لما اخلص
عايزك تتابعنى
لغاية ما اقدر اشبك قاعدة بيانات بلاانتر فيس فبتعتها بالفورم
وشكرا جزيرا

#20 egypt4egypt90

egypt4egypt90

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 127 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 05 June 2008 - 09:59 PM

صورة


كله ياباشا ميه ميه ولا فراخ اغلجمعية
بس فاضلة حاجة اخير علشان اقدر اكمل بقيت المشوار بعد ازنك

عند DATABAse اكتب ايه

اانا لغايو هنا مش قادر اكمل

ممكن تساعدنى بعد ازنك


#21 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 05 June 2008 - 10:47 PM

اكتب :-
orcl
ذى ما فى الصورة دى :-
صورة
دا مفروض اسم قاعدة البيانات الافتراضى اللى مفروض انت ملعبتش فيه او غيرته فى اول شاشة طلعتلك ساعة تنزيلك لل Database
على اى حال انا بدخل بال username و ال password بس ..... بكتب مثلاً :-
system
oug
و بسيب الخانة اللى مفروض اكتب فيها orcl فارغة و بدخل عادى بدون مشاكل .... و ده لأن انا مش منزل
غير قاعدة بيانات واحدة بس على الجهاز ، ذى ما انت عامل بالظبط .

#22 egypt4egypt90

egypt4egypt90

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 127 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 05 June 2008 - 11:14 PM

محااااااااااااااااااااااااولة

فااااااااااااااااااااااشلة



ارجو ايجاد الحل يا اخواننا


كاتبت اسم قاعدة بيانات
للاسف طلعت غلط

رغم انى مالغبتش فيها

يا ترى حضرتك تقدر تساعدنى بانى اعمل اى حاجة


#23 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 05 June 2008 - 11:26 PM

هل انت جربت تدخل من غير اسم ال Database ولا لأ ؟!
على اى حال .... ادخل على ال SQL*PLUS و نفذ الكود ده
SELECT NAME FROM v$database;

و قولى الناتج طلع معاك ايه !!!

#24 egypt4egypt90

egypt4egypt90

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 127 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 06 June 2008 - 12:22 AM

طلعت معايا

EGYPT4EG


فقططط

وكلها بالكابتل مش ثمول

طيب بصى

بقول لحضرتك ينفع تدرينى رابط احمل منها اوريكال 10 جى
يمكن تكون النسخة ال عندى مضروبة

ولو اذا ايتنى نسخة حلوة قولى اسطبها ازاى بالتفاصيل الممل

اوكى
واختار ايه واروح فين وهكذا

#25 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 06 June 2008 - 12:30 AM

ده معناه انك غيرت اسم قاعدة البيانات فى اول شاشة طلعت قدامك لما جيت تنزل الداتابيز ..... و الاسم اللى انت وضعته هو ده :-
EGYPT4EG

دلوقتى ادخل على الفورمز اكتب فى ال user name
system
و فى ال password
oug
و فى ال Database أكتب :-
EGYPT4EG
و دوس OK

ان شاء الله هتدخل و تلاقى جدول ال jobs اللى عاملته و اختاره و كمل ذى ما قلتلك قبل كده

و بالتوفيق

#26 egypt4egypt90

egypt4egypt90

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 127 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 06 June 2008 - 12:50 AM

السلام عليكم

جربتها يا سيدى الفاضل

ولكن للاسف

ظهرت لى نتيجة تقول خطا

سؤال

هل استطيع ان انشا قاعدة بيانات جديدة

ام لا استطيع واسطب الاوريكال من اول الجديد خالص

ام النسخة ال عندى مضروبة وانا لا اعتقد ذلك لانها مهداه من صديق من سويس


#27 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 06 June 2008 - 01:40 AM

:D :rolleyes:
معلش سيبك من الاسطوانه ... احتياطى بدل ما يكون فيها شرخ ولا حاجه ، و كده الاوراكل ما يتحملش بالكامل .
بص هو انا لو منك كنت هعمل التالى ( بس انت برحتك برضه ممكن تسأل حد تانى و يشوف معاك المشكلة دى ) :-
الاول هفرمت دريف ال C و نزل نسخة ويندوز عادية XP SP2 ( مش معمول ليها خلفيات و اضافات ذى اللى موجوده على بعض المنتديات ).
ثانياً هعمل دونلود ل ORACLE DATABASE 10g من الرابط ده :-
http://download.orac...abase_win32.zip
ممكن تنزله الاول من النت و بعد كده تنزل الويندوز - مش هتفرق فى حاجه .
ثالثاً ابتدى تسطيب الاوراكل ال 10g اللى احنا المفروض نزلناها من النت - و ياريت منلعبش فى اسم قاعدة البيانات و نخليه ذى ما هو ( orcl )
و بعد التنزيل ما يخلص ... ابقى ادخل على اسكيمة ال system بكلمة المرور الأفتراضية لها اللى هى manager اكتبها كابت او اسمول مش هتفرق.
و اعمل الجداول اللى انت عاوزها و دخل عليها البيانات اللى عاوز تحطها .
رابعاً انزل الفورمز ( و نصيحة منى خليك فى فورمز ال 6i مؤقتاً لأن دى اسهل فى التشغيل ، لكن فورمز ال 10g ممكن تعملك شوية مشاكل فى تشغلها ، الفكرة ملهاش دعوة فى توافق اسم الأصدار ما بين الداتابيز و الفورمز )

على فكرة فى نقطه يفضل تعملها اثناء تنزيل الويندوز ..... هو انك تخلى أسم الجهاز orcl ( علشان نخلى اسم الجهاز نفس اسم قاعدة البيانات )

دلوقتى ادخل على الفورمز بالطريقة اللى اشرت اليها سابقاً .... اللى هى
اكتب فى ال user name
system
و فى ال password
manager
و فى ال Database أكتب :-
orcl
و دوس OK

و ان شاء الله تدخل بدون اى مشاكل

#28 LANA

LANA

    عضو

  • الأعضــاء
  • 3 مشاركة

تاريخ المشاركة 06 June 2008 - 02:01 AM

ممكن أتدخل لأنه واجهتني نفس المشكلة

لو كان بيعطيك رسالة ORACL NOT AVALIABLE

بيكون الحل كالتالي

اتجه الى المسار التالي حسب مكان تسطيب الاوراكل
Oracle\Ora81\BIN\SVRMGRL.EXE

واعمل اختصار للبرنامج على سطح المكتب

ثم نفذ البرنامج واكتب التالي
CONNECT INTERNAL

وبعد ذلك اكتب
STARTUP

وجرب ادخل للأوراكل مرة أخرى..وان شاء الله كله تمام :D

جرب ادخل ب SCOOT وكلمة السر TIGER وبدون كتابة قاعدة البيانات




طبعا لازم تنفذ التعليمات السابقة في كل مرة تعيد تشغيل الجهاز

أتمنى الإفاده

#29 egypt4egypt90

egypt4egypt90

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 127 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 07 June 2008 - 09:35 AM

:D :rolleyes:
معلش سيبك من الاسطوانه ... احتياطى بدل ما يكون فيها شرخ ولا حاجه ، و كده الاوراكل ما يتحملش بالكامل .
بص هو انا لو منك كنت هعمل التالى ( بس انت برحتك برضه ممكن تسأل حد تانى و يشوف معاك المشكلة دى ) :-
الاول هفرمت دريف ال C و نزل نسخة ويندوز عادية XP SP2 ( مش معمول ليها خلفيات و اضافات ذى اللى موجوده على بعض المنتديات ).
ثانياً هعمل دونلود ل ORACLE DATABASE 10g من الرابط ده :-
http://download.orac...abase_win32.zip
ممكن تنزله الاول من النت و بعد كده تنزل الويندوز - مش هتفرق فى حاجه .
ثالثاً ابتدى تسطيب الاوراكل ال 10g اللى احنا المفروض نزلناها من النت - و ياريت منلعبش فى اسم قاعدة البيانات و نخليه ذى ما هو ( orcl )
و بعد التنزيل ما يخلص ... ابقى ادخل على اسكيمة ال system بكلمة المرور الأفتراضية لها اللى هى manager اكتبها كابت او اسمول مش هتفرق.
و اعمل الجداول اللى انت عاوزها و دخل عليها البيانات اللى عاوز تحطها .
رابعاً انزل الفورمز ( و نصيحة منى خليك فى فورمز ال 6i مؤقتاً لأن دى اسهل فى التشغيل ، لكن فورمز ال 10g ممكن تعملك شوية مشاكل فى تشغلها ، الفكرة ملهاش دعوة فى توافق اسم الأصدار ما بين الداتابيز و الفورمز )

على فكرة فى نقطه يفضل تعملها اثناء تنزيل الويندوز ..... هو انك تخلى أسم الجهاز orcl ( علشان نخلى اسم الجهاز نفس اسم قاعدة البيانات )

دلوقتى ادخل على الفورمز بالطريقة اللى اشرت اليها سابقاً .... اللى هى
اكتب فى ال user name
system
و فى ال password
manager
و فى ال Database أكتب :-
orcl
و دوس OK

و ان شاء الله تدخل بدون اى مشاكل


استاذى للاسف الشديد ان خلاص حاملت النسخة الى انت حاططها بس للاسف النسخة يبدوا انها مش سليمة
فاولا
انا رحت للموقع وفى ناس ارشدونى حتى اعرف انزل النسخة 11g

فشوف الطرية دى صح ولا غلط


صورة

انا اختاتر ال معلم عليها

اولا بعد ما انزلها ينفع اطيب بعد فرومز ال انت ادهالى فبل كده علما النسخة الجديدة 11g مش 10 g

#30 egypt4egypt90

egypt4egypt90

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 127 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 07 June 2008 - 09:38 AM

وايه الفرق بين

32bit
و

64 x
على العموم انا بمل الـ 32bit

فده صح ولا غلط ؟
وشكرا