إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

اريد عمل جدول الضرب ب Pl/sql


19 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 amaegytec

amaegytec

    عضو

  • الأعضــاء
  • 14 مشاركة

تاريخ المشاركة 19 September 2008 - 04:53 PM

اريد عمل جدول الضرب ب pl/sql اوراكل ياريت لو حد عنده فكره يقولي وياريت يراسلني علي هذا الايميل
amaegytec@yahoo.com
  • salam0ka معجب بهذا

#2 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 19 September 2008 - 06:38 PM

أعتقد أن هذا هو الكود الذى تبحث عنه :-

[codebox]DECLARE
FN NUMBER := 1;
SN NUMBER;
RESULT NUMBER;
BEGIN DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('--------- Table Number 1 ---------');

FOR I IN 1.. 10 LOOP
SN := I;

RESULT := FN * SN;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE(FN
||' * '
||SN
||' = '
||RESULT);
END LOOP;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('--------- Table Number 2 ---------');

FN := 2;

FOR I IN 1.. 10 LOOP
SN := I;

RESULT := FN * SN;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE(FN
||' * '
||SN
||' = '
||RESULT);
END LOOP;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('--------- Table Number 3 ---------');

FN := 3;

FOR I IN 1.. 10 LOOP
SN := I;

RESULT := FN * SN;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE(FN
||' * '
||SN
||' = '
||RESULT);
END LOOP;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('--------- Table Number 4 ---------');

FN := 4;

FOR I IN 1.. 10 LOOP
SN := I;

RESULT := FN * SN;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE(FN
||' * '
||SN
||' = '
||RESULT);
END LOOP;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('--------- Table Number 5 ---------');

FN := 5;

FOR I IN 1.. 10 LOOP
SN := I;

RESULT := FN * SN;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE(FN
||' * '
||SN
||' = '
||RESULT);
END LOOP;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('--------- Table Number 6 ---------');

FN := 6;

FOR I IN 1.. 10 LOOP
SN := I;

RESULT := FN * SN;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE(FN
||' * '
||SN
||' = '
||RESULT);
END LOOP;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('--------- Table Number 7 ---------');

FN := 7;

FOR I IN 1.. 10 LOOP
SN := I;

RESULT := FN * SN;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE(FN
||' * '
||SN
||' = '
||RESULT);
END LOOP;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('--------- Table Number 8 ---------');

FN := 8;

FOR I IN 1.. 10 LOOP
SN := I;

RESULT := FN * SN;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE(FN
||' * '
||SN
||' = '
||RESULT);
END LOOP;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('--------- Table Number 9 ---------');

FN := 9;

FOR I IN 1.. 10 LOOP
SN := I;

RESULT := FN * SN;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE(FN
||' * '
||SN
||' = '
||RESULT);
END LOOP;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('--------- Table Number 10 ---------');

FN := 10;

FOR I IN 1.. 10 LOOP
SN := I;

RESULT := FN * SN;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE(FN
||' * '
||SN
||' = '
||RESULT);
END LOOP;

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('------------------------- END -------------------------');
END;
/[/codebox]

و الناتج سيكون كما فى الملف المرفق.

و بالتوفيق

ملفات مرفقة

  • ملف مرفق  calc.txt   13.09كيلو   161 عدد مرات التحميل


#3 ORA-2008

ORA-2008

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 192 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:FLY 4 EVER
    http://www.i3lani.co.cc

تاريخ المشاركة 20 September 2008 - 12:10 PM

begin for i in 1 .. 12 loop ---change 12
dbms_output.put_line('---------------------[' || i || ']----------------------');
for j in 1 .. 9 loop ---change 9
dbms_output.put_line(i || '*' || j || '=' || i * j);
end loop;
end loop;
end;

-------------------------------------------[OUTPUT]---------------------------------------------------
---------------------[1]----------------------
1*1=1
1*2=2
1*3=3
1*4=4
1*5=5
1*6=6
1*7=7
1*8=8
1*9=9
---------------------[2]----------------------
2*1=2
2*2=4
2*3=6
2*4=8
2*5=10
2*6=12
2*7=14
2*8=16
2*9=18
---------------------[3]----------------------
3*1=3
3*2=6
3*3=9
3*4=12
3*5=15
3*6=18
3*7=21
3*8=24
3*9=27
---------------------[4]----------------------
4*1=4
4*2=8
4*3=12
4*4=16
4*5=20
4*6=24
4*7=28
4*8=32
4*9=36
---------------------[5]----------------------
5*1=5
5*2=10
5*3=15
5*4=20
5*5=25
5*6=30
5*7=35
5*8=40
5*9=45
---------------------[6]----------------------
6*1=6
6*2=12
6*3=18
6*4=24
6*5=30
6*6=36
6*7=42
6*8=48
6*9=54
---------------------[7]----------------------
7*1=7
7*2=14
7*3=21
7*4=28
7*5=35
7*6=42
7*7=49
7*8=56
7*9=63
---------------------[8]----------------------
8*1=8
8*2=16
8*3=24
8*4=32
8*5=40
8*6=48
8*7=56
8*8=64
8*9=72
---------------------[9]----------------------
9*1=9
9*2=18
9*3=27
9*4=36
9*5=45
9*6=54
9*7=63
9*8=72
9*9=81
---------------------[10]----------------------
10*1=10
10*2=20
10*3=30
10*4=40
10*5=50
10*6=60
10*7=70
10*8=80
10*9=90
---------------------[11]----------------------
11*1=11
11*2=22
11*3=33
11*4=44
11*5=55
11*6=66
11*7=77
11*8=88
11*9=99
---------------------[12]----------------------
12*1=12
12*2=24
12*3=36
12*4=48
12*5=60
12*6=72
12*7=84
12*8=96
12*9=108

صورة

#4 amaegytec

amaegytec

    عضو

  • الأعضــاء
  • 14 مشاركة

تاريخ المشاركة 21 September 2008 - 06:06 PM

جزاكم الله خيرا
ولكن الطريقه الاولي طويله جدا فهل من الممكن اخ MODERATOR ان نعمل LOOP لل FN بدلا من نذكرها كل مره وبالتالي نكون قدوفرنا خطوات كثيره
او هناك طريقه مختصره لعمل ال FN او نقول ان ال FN :=& FN والمستخدم هو الذي يدخل الرقم والتالي ما نحن في حاجه اليه هو اول LOOP فقط
وهل هناك طرق لعدم عرض الكرر مره اخري وذلك بان يبدا الرقم من الضرب في نفسه مباشرة
وشكرا حزيلا للاخ ORA-2008 علي اجابته فهي مختصره جدا وجميله
ولكن اوجه له نفس الاستفسار ياريت لو حد يعرف ما يبخلش علي(وهل هناك طرق لعدم عرض الكرر مره اخري وذلك بان يبدا الرقم من الضرب في نفسه مباشرة)

#5 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 21 September 2008 - 11:46 PM

هل هناك طرق لعدم عرض الكرر مره اخري وذلك بان يبدا الرقم من الضرب في نفسه مباشرة

نعم يوجد .... و سوف اعطيك الكود المطلوب بالتطبيق على كود أخويا ORA-2008 لأنه أفضل من كودى السابق من حيث الحجم.

BEGIN
  FOR I IN 1.. 12 LOOP
	DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('---------------------['
						 ||I
						 ||']----------------------');
	FOR J IN I .. 12 LOOP
	  DBMS_OUTPUT.PUT_LINE(I
						   ||'*'
						   ||J
						   ||'='
						   ||I * J);
	END LOOP;
  END LOOP;
END;
/

و هذا سيقوم بعدم تكرار ال ( I * J ) ذى ال 4 * 5 .... أما أذا أردت عدم تكرار الناتج لل ( I * J ) اللى ذى 4 * 5 = 20 يبقى نفذ الكود ده :-

DECLARE
  TYPE RES_T IS TABLE OF NUMBER INDEX BY BINARY_INTEGER;
   RESULTS  RES_T;
BEGIN
  FOR I IN 1.. 12 LOOP
	DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('---------------------['
						 ||I
						 ||']----------------------');
	
	FOR J IN 1.. 12 LOOP
	  IF NOT RESULTS.EXISTS(I * J) THEN
		DBMS_OUTPUT.PUT_LINE(I
							 ||'*'
							 ||J
							 ||'='
							 ||I * J);
		
		RESULTS(I * J) := I * J;
	  END IF;
	END LOOP;
  END LOOP;
END;
/

و لمشاهدة ال OUTPUT ألقى نظرة على الملف المرفق .

و بالتوفيق

ملفات مرفقة

  • ملف مرفق  calc.txt   13.98كيلو   55 عدد مرات التحميل


#6 ORA-2008

ORA-2008

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 192 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:FLY 4 EVER
    http://www.i3lani.co.cc

تاريخ المشاركة 22 September 2008 - 08:43 AM

شكرا

اللي فهمتوا انك بدك جدول الـ 2 يبلش من 2 الى 12 مثلا و الـ 3 من الـ 3 الى 12
begin for i in 1 .. 12 loop ---change 12
dbms_output.put_line('---------------------[' || i || ']----------------------');
for j in i .. 9 loop --- all we need is change the start point from 1 to become "i" insted of.
dbms_output.put_line(i || '*' || j || '=' || i * j);
end loop;
end loop;
end;

صورة

#7 tamer2002

tamer2002

    عضو

  • الأعضــاء
  • 8 مشاركة

تاريخ المشاركة 07 October 2008 - 06:38 AM

اريد عمل جدول الضرب ب pl/sql اوراكل ياريت لو حد عنده فكره يقولي وياريت يراسلني علي هذا الايميل
amaegytec@yahoo.com


BEGIN FOR v_a IN 1..12 LOOP
FOR v_b IN 1..12 LOOP
LCalc := v_a * v_b;
DBMS_OUTPUT.PUT_LINE( v_a || 'x ' || v_b || '=' || LCalc );
END LOOP;
END LOOP;
END;

ألا بذكر الله تطمئن القلوب

#8 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 07 October 2008 - 02:17 PM

أخى الكريم \ tamer2002
شكراً لمشاركتك ...... مع اضافة ملحوظة صغيرة و هى ان متغير ال LCalc غير معرف و من ثم فأن الكود سيسبب هذا الخطاء :-
ملف مرفق  Error.PNG   33.47كيلو   29 عدد مرات التحميل
و طالما ان الاوراكل متسطب لديك على الجهاز ، فيفضل تجريب الكود قبل وضعه فى المنتدى .
و هذا هو الكود بعد التصحيح :-
DECLARE
LCALC NUMBER;
BEGIN FOR V_A IN 1.. 12 LOOP
FOR V_B IN 1.. 12 LOOP
LCALC := V_A * V_B;
DBMS_OUTPUT.PUT_LINE(V_A
||'x '
||V_B
||'='
||LCALC);
END LOOP;
END LOOP;
END;
/


و شكراً مرة أخرى أخى tamer2002 ...... و ننتظر المزيد من مشاركاتك.

#9 tamer2002

tamer2002

    عضو

  • الأعضــاء
  • 8 مشاركة

تاريخ المشاركة 07 October 2008 - 10:36 PM

و طالما ان الاوراكل متسطب لديك على الجهاز ، فيفضل تجريب الكود قبل وضعه فى المنتدى .


:D

أزيك يا أستاذ هاني وشكرا على الرد ولكن

مين قال انه متسطب عندي !! ياريت تقرأ رسالتي اللي بقى لي أسبوع حاططها وماحدش رد بالرغم من الكلام المهم اللي طرحته فيها

http://www.araboug.o...showtopic=29794


المهم ياعمنا إني لما دخلت علشان أرد على الرسالة دي ماشفتش الأكوا المكتوبة من قبل لأن طريقة العرض عندي كانت النمط ملخص وبالتالي لم يكن هناك ردود ظاهرة لي و افتكرت ان ماحدش رد لأني جديد في المنتدى وحاولت أني أساعد الأخ وأرد على سؤاله ..

خصوصاً وأنا عندي فكرة عن طريقة عمل جدول الضرب بصفة عامة بأكثر من لغة برمجة ... وفقط ما أعرفش السينتكس بتاع الأوراكل وبالتالي
رحت للجوجل وبحثت عن For Loop in oracle ولما عرفت طريقة كتابته عرضت الفكرة ... يتبقى طريقة العرض على الشاشة DBMS_OUTPUT.PUT_LINE
وعرفتها من نفس المكان وبالتالي كملت الكود مع ملاحظة قبل كدة إني شفت في الأمثلة ان فيه البداية فيه قسم للدكليرشن وقسم الكود اللي بيبدأ بكلمة Begin بالظبط زي لغة الباسكال ( معلش أصلي قديم :rolleyes: .. اقرأ رسالتي السابقة علشان تفهم قصدي )

ولكن يظهر اني نسيت وانا باكتب الكود أحط الدكليرشن وآسف على السهو ولكن كانت نيتي هي المساعدة في ضوء إني لاحظت وجود تأخير في بعض الردود في بعض الموضوعات تصل لشهور أحياناً
عموماً أنا مبتدئ بل إني مبتدئ تماماً وحتى التسطيب ماكملش :D

وشكراً ليك وللجميع

تم التعديل بواسطة tamer2002, 07 October 2008 - 10:39 PM.

ألا بذكر الله تطمئن القلوب

#10 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 08 October 2008 - 12:24 AM

أخى الكريم \ tamer2002

أنا أتمنى انك متكنش زعلت منى ..... انا مش مع مسألة عرض الردود بشكل ملخص لأنها مملة و لازم تفتح كل واحده منها فى tab فى المتصفح ، و انا متفهم و عذرك لما مشوفتش الردود السابقة .... و لكن انا مازلت مصر على انه ليس من الصحيح وضع اجابة بها كود غير مجرب ..... و طالما ان الاوراكل لم ينزل عندك على جهازك ، فكانا يفترض ان تكتب هذه الملحوظه مع اجابتك ..... على اى حال دا راى الشخى و دا ليس ألزامياً عليك فهو ليس قانون من قوانين المنتدى.

و بالنسبة لتنزيل الاوراكل فهو مشروح بكذا طريقة فى اكتر من موضوع ..... أبحث فى المنتدى و شوف النتائج.

انا رفعت ليك كتاب اتمنى انه يعجبك ، بيشرح كيفية تسطيب
Steps of installing Oracle data base server version 9i
حمله من هذا الرابط :-
http://www.zshare.ne...0164802afff5de5

انا شوفت اللى انت كتبته ....... المسألة سهلة ..... سجل ليك حساب على موقع الاوراكل .... ثم ادخل على هذا الرابط :-
أضغط هنا
و نزل فقط ملف ال 10201_database_win32.zip
دا على أعتبار ان ال RAM عندك جيجا ....... او حتى 512 ميجا على الاقل.

لو بعد تسطيب ال Oracle Database 10g الجهاز بطىء معاك خالص ، أبقى نزل ال 9i أحسن .

و لو فى اى شىء تانى اقدر اسعدك فيه ياريت تبقى تقولى.

و بالتوفيق

#11 tamer2002

tamer2002

    عضو

  • الأعضــاء
  • 8 مشاركة

تاريخ المشاركة 09 October 2008 - 08:06 AM

أزيك يعمنا مازعلتش ولا حاجة بس أنا ماكنتش عامل عرض ملخص للمنتدى المشكلة اني فجأة لقيته بقى كدة وما أخدتش بالي من الردود بالمرة ... وكنت شغال بعد الفجر والوقت أخدني وكان لازم أنزل سبعة إلا ربع وكتبت الكود بسرعة وحطيته .. من أجتهد وأخطأ فله أجر ومن اجتهد وأصاب فله أجران لكن إن شاء الله بعد كدة إذا عرفت أي حاجة هاجربها الأول

المهم أنا نزلت الأوراكل 11g وعملت التسطيب وفي البداية طلع لي ايرور اني مش معرف حاجة معينة اسمها لوكب أدابتر Loopback Adapter On windowsxp
وإن لازم يكون فيه Ip ودخلت دورت في النت ولقيت شرح هنا

http://www.experts-e...Q_21682149.html

ومشيت مع الخطوات الخاصة المكتوبة وبعدها شغلت nslookup والتحميل اكتمل بدون مشاكل والحمد لله

قابلتني مشكلة تانية وهي ان فيه رسالة علشان LISTENER و برضة بحثت في النت لقيت اني لازم اشغل netca برضة من ال run وشغلته وعرفت الليسنر وبعد كدة اشتغل :D لكن فيه كذا حاجة

1- كل ما أجي اشغل
sql developer
من القائمة يطلع لي رسالة انه عاوز مسار ملف الجافا .. قمت نزلت الجافا من النت وبقيت باكتب له المسار
C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_18\javaws\javaws.exe

انما مافيش فايدة بيطلع ايرور
can't find j2se

مع انها موجودة ومتأكد وشكيت في الاصدار مثلاً والا أيه المشكلة مش عارف ؟


المهم فتحت برنامج dreamcoder
طلب البرنامج في بدايته تعريف قواعد البيانات المرتبطة ربطة باستخدام system يوزر وOrcl سيرفر وكام حاجة كدة في البرنامج بيطلبها عرفتها ..

وقلت اشتغل من خلالة اعمل رن للكود وفعلا أخدت كوبي من كود جدول الضرب وحاولت أشغلة ماظهرش اي ناتج في اي حتة على الشاشة ولكن واضح ان فيه حاجة كانت بتترمي في البافر لانه بعد شوية طلع لي ايرور ان البافر اتملت ... وأعتقد ان المشكلة اني باحاول أجري اجراء pl/sql والبرنامج بيشغل جمل sql عادية ؟ مش عارف شكلي باخرف ؟؟

على فكرة الميموري عندي 2 جيجا والجهاز مش بطيء لكن لما جيت أنشيء قاعدة بيانات جديدة من خلال الويزرد كل الدنيا وقفت وبقى بطيء وعند 13% وقف فترة طوية وانهيت العملية !! انا هاحاول أقرأ أكتر أو أنشيء قاعدة البيانات بأي شكل تاني علشان أجرب فيها ولو عندك فكرة ليه حصل كدة قولي

انا عاوز أبدأ وباحاول زي ما أنت شايف وهاقرأ الملف المرفق كويس وشكرا ليك وربنا يكرم الجميع ..

تم التعديل بواسطة tamer2002, 09 October 2008 - 08:21 AM.

ألا بذكر الله تطمئن القلوب

#12 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 09 October 2008 - 03:04 PM

لتشغيل ال SQL Developer ادخل على هذا الرابط :-
Oracle SQL Developer 1.5.1
هتلاقى كذا اختيار للتحميل ..... أختار اول اختيار اللى اسمه :-

Oracle SQL Developer for Windows. (This zip file includes the JDK 1.5.0_06)
(96 M)
To install and run:
- Download the file above
- Extract sqldeveloper.zip into any folder, using folder names
- Within that folder, open the sqldeveloper folder
- Double-click sqldeveloper.exe

و هو كما موضح مساحته 96 ميجا.

و بعد التحميل ، كل ما عليك ان تفك ضغطه ثم تبحث فى المجلد على ملف
اسمه sqldeveloper.exe و شكل الايقونة بتاعته كهذه الأيقونة صورة ثم أضغط عليها لتشغيل البرنامج .

و ابقى أخبرنا بالنتيجة.

#13 tamer2002

tamer2002

    عضو

  • الأعضــاء
  • 8 مشاركة

تاريخ المشاركة 09 October 2008 - 04:11 PM

الحمد لله اشتغلت

أنا كنت منزل JDK 1.5.0_06 قبل كدة وكنت باجرب لسة دلوقتي حالا كتبت المسار دة C:\Program Files\Java\jdk1.5.0_06 فاشتغل معايا
أة ... وكمان الحمد لله عرفت أنشء قاعدة بيانات .. كنت قلتلك انها اتأخرت الصبح .. فقمت قبل ما أروح الشغل شغلتها وسيبتها براحتها رجعت لقيتها كملت

فهل ضروري أنزل Oracle SQL Developer 1.5.1 (1.5.1.54.40)
واللا كدة خلاص مادام اشتغلت معايا من خلال الأوراكل 11g اللي نزلتها ؟


عموما أنا بدأت أعمل أول جدول حالياً

1- جدول للعملات ومجموعة جداول صغيرة كدة بنحتاجها لو حبيت أعمل بروجكت برنامج محاسبة ( أصل أنا عملته قبل كدة كذا مرة بس باستخدام لغات برمجة مختلفة عن الأوراكل ) ولكن مش هادخل في التفاصيل قوي لأني لسة باقول ياهادي في الأوراكل
فأنا حاليا فقط هاجرب شاشة صغيرة للعملات فيها 4 فيلدات وأحاول أربطها بقاعدة البيانات وأشوف كود الاضافة والحذف والتعديل باستخدام جمل SQL وتصميم الشاشة والحاجات دي

أنا كنت نزلت برنامج Oracle Developer Suite 10g وفتحت دلوقتي الفورم وعملت منيو أو قائمة رئيسية يعني فيها اختيارات ( بيانات أساسية - قيود يومية - تقارير ...)

ولكن واضح ان ال الديفلوبر مربوط بنسخة الدانابيز 10g الي كنت نزلتها الاول لانها بتطلع لي نفس الايرور لما باجي أعملها Complie
فهل فيه طريقة لربطها بال 11g والا هل فيه اصلا نسخة ديفلوبر 11g ؟

تصدق ان شاشة ال Sql Developer شبة مايكروسوفت Sql وشبة Sql Maestro For MySql أنا عموما كنت بدأت أقرأ في الملفات اللي نزلتها من عندك بتاعة ال SQL وهاجرب برنامج جدول الضرب دة في السكة وانا شغال
دوشتك معلش أروح أصلي العصر وأكمل .. سلام

وشكراً جزيلاً لاهتمامك
ألا بذكر الله تطمئن القلوب

#14 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 09 October 2008 - 05:04 PM

فهل ضروري أنزل Oracle SQL Developer 1.5.1 (1.5.1.54.40)
واللا كدة خلاص مادام اشتغلت معايا من خلال الأوراكل 11g اللي نزلتها ؟

لا داعى لتنزيله من النت ( موقع الاوراكل ) طالما شتغال معاك كويس فى ال 11g .

ولكن واضح ان ال الديفلوبر مربوط بنسخة الدانابيز 10g الي كنت نزلتها الاول لانها بتطلع لي نفس الايرور لما باجي أعملها Complie
فهل فيه طريقة لربطها بال 11g والا هل فيه اصلا نسخة ديفلوبر 11g ؟

المفروض تكون مسحت الخالص ال 10g من الجهاز قبل تنزيلك لل 11g ..... و احسن طريقة هى فرمت الدريف اللى كنت نزلت فيه الاوراكل القديم و تنزيل الويندوز من جديد ...... و بالنسبة لأخر نسخة ديفلوبر فهى ال 10g فقط ...... لكن بيقولوا فى نسخة افضل هتنزل قريب ... أدينا هنشوف.

و بالتوفيق

#15 tamer2002

tamer2002

    عضو

  • الأعضــاء
  • 8 مشاركة

تاريخ المشاركة 09 October 2008 - 11:27 PM

أنت خضتني حتة خضة :D موضوع الفورمات دة كارثة بالنسبة لي وأعتقد بالنسبة لناس كتير لكن الحمد لله ما أضطرتش ليه كل اللي عملته
هو اني أوقفت السيرفر اللي كان شغال وشيلت الديفولبر وكذلك عملت ريموف remove من خلال اختيار الأوراكل universal installer وعلمت على الحاجات اللي عاوز أشيلها واتشالت فعلا ولكن لغيتها بايدي من قائمة البرامج وكذلك علشان أتأكد لغيتها من الريج إيدت regedit وفيه حاجات ما احتاجتش ألغيها من هناك لانها اتلغت اوتوماتيك بعد الريموف

لكن فضل نفس الايرور موجود وهو
ORA-12154: TNS:could not resolve the connect identifier specified

ولما دورت في النت لقيت الحل في المنتدى هنا في رسالة سابقة :D وهي اني اعمل كوبي لملف tnsnames.ora والموجود في فولدر الخاص بقواعد البيانات والموجود في
C:\app\User\product\11.1.0\db_1\NETWORK\ADMIN
أو يعني
\NETWORK\ADMIN

في فولدر الديفولوبر وهو
C:\DevSuiteHome_2\NETWORK\ADMIN

وبعدها الديفولبر قدرت أدخل بنفس الاسم وكلمة السر واشوف قاعدة البيانات GL1 اللي كنت عملتها وبالتالي قدرت أعمل الفورم وأربطة بالجدول

انا هاعيش شوية بقى مع الموضوع دة وان شاء الله ابلغك بأي حاجة أو أسألك لو مالقيتش اللي با أدور عليه ودعواتك لينا .. وربنا يكرمك بإذن الله

و شكراً

تم التعديل بواسطة tamer2002, 09 October 2008 - 11:28 PM.

ألا بذكر الله تطمئن القلوب