إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

عندي مشكلة فى ربط برنامج الجافا مع الداتا بيز access


5 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 Mo7aMMeD_iTs

Mo7aMMeD_iTs

    عضو

  • الأعضــاء
  • 5 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 02 October 2008 - 07:18 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

للاسف موضوعى الاول هو عبارة عن طلب

عندي مشكلة فى ربط برنامج الجافا مع الداتا بيز access

Connection con = DriverManager.getConnection("url", "user", "password");


المشكلة عندي فى ال Connection

وطبعا باقى الإجراءات من DML و DDL من السهل أن أعملها حين تحل هذه المشكلة

فمن يعرف السبب او حل لهذه المشكلة

لا يبخل على ولا يكتم علمه ولو بتعليق بسيط

مع العلم ان الداتا بيز عملتها على ميكروسوفت اكسس

ولا اجد صعوبة حين اعملها على اوراكل داتا بيز 10g

لكن مشكلتى فى ربط البرانامج مع الدتاتا بيز

تح ــــــــــيتي لكـم

وهاى البرامج

import java.sql.*;

public class java {
public static void main(String args[]) throws SQLException {
//DriverManager.registerDriver(new oracle.jdbc.driver.OracleDriver());
Connection conn=
DriverManager.getConnection("db1.mdb"," ", "");
Statement stmt = conn.createStatement();
ResultSet rs =
stmt.executeQuery("select fname from employee");
while(rs.next()){
String name= rs.getString();

System.out.println(name);
}
rs.close();
conn.close();
}
}

ملفات مرفقة

  • ملف مرفق  java.rar   9.47كيلو   56 عدد مرات التحميل


#2 Mo7aMMeD_iTs

Mo7aMMeD_iTs

    عضو

  • الأعضــاء
  • 5 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 03 October 2008 - 09:25 PM

لاء لاء لاء

ما توقعت ارجع للموضوع

ما الاقى ولا رد

ولا كلمة


يا جماعة الخير

انا مش طالب شيء بسيط

انا طالب بس

بدي اعمل connect من الجافا

على الداتا بيز

وبحثت فى النت

كل الطرق لم تزبط معى

ارجو المساعدة

بيكفي بس شرح جملة connect

وشو ال argument الى بتاخدهاااا


اتمنى ان ارجع للموضوع لاى ردودكم


تم التعديل بواسطة Mo7aMMeD_iTs, 03 October 2008 - 09:26 PM.


#3 Ahmad Khadra

Ahmad Khadra

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 78 مشاركة

تاريخ المشاركة 04 October 2008 - 06:36 AM

Try This one.e

http://java.sun.com/docs/books/tutorial/jdbc/basics/index.html



#4 mdsalah

mdsalah

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 398 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 04 October 2008 - 01:31 PM

maybe it will help

http://forums.sun.co...ssageID=9585106





تم التعديل بواسطة mdsalah, 04 October 2008 - 01:35 PM.

  • attanayle معجب بهذا
اهم مواضيعى

فيديو شرح كامل لتنصيب Oracle Database 10g & Developer 10g , 6i, التعليم من منظور
جديد مرئى وصوت



MY 4 shared -1
MY 4 shared -2
ستجد بهما الكثير ( سى دى اوراكل _ برامج - dba- developer)

*عظَمة عقلك تخلق لك الحساد .. وعظَمة قلبك تخلق لك الأصدقاء

#5 attanayle

attanayle

    عضو

  • الأعضــاء
  • 2 مشاركة

تاريخ المشاركة 08 June 2016 - 04:32 PM

اخى عند استخدام داتا بيز اكسس

 سجب ان تقوم باضافة الداتا بيز للدرايفر الموجود فى الويندوز وهو ف الكنترول بانل

ثم admiistratot tools ثم odbc

ثتم جديد وتختار الدرايفر الخاص بالداتا اكسس .mdb

ثم تختار الداتا بيز

ثم تعطيها اسم مثل data ثم ok

فى الكود عدل السطر

DriverManager.getConnection ("jdbc:ODBC:data",""," " (


  • attanayle معجب بهذا

#6 attanayle

attanayle

    عضو

  • الأعضــاء
  • 2 مشاركة

تاريخ المشاركة 08 June 2016 - 04:39 PM

DriverManager.getConnection)

بتاخد 3 متغيرات

الاول url

الثانى user name of data base

الثالث pass

مع الaccess فى الغالب المتغير الثانى والثالث بكون فارغ

المهم هو المتغير الاول

بياخد اولا الدرايفر المراد استخدامه واسم الداتا بيز ف الدارايفر وهنا سيكون هكزا

(,"","""jdbc:odbc:name db in driver")