إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

اريد تمارين


7 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 shareefa2

shareefa2

    عضو

  • الأعضــاء
  • 9 مشاركة

تاريخ المشاركة 20 December 2008 - 10:32 PM

انا مبتداة اريد تمارين اكثر ارجوووكم خصوصا بموضوع القروب

#2 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 21 December 2008 - 12:14 AM

فى أخر كل درس من دروس ال PL/SQL Material هتلاقى Practice ..... هو ده اللى تحليه علشان تتمرنى كويس على الدروس .... و لو فى اى مشكلة وجهتك فى حل اى سؤال ، قومى بوضعه فى المنتدى و انتى هتلاقى الاجابة المراده ان شاء الله .

و بالتوفيق

#3 shareefa2

shareefa2

    عضو

  • الأعضــاء
  • 9 مشاركة

تاريخ المشاركة 21 December 2008 - 07:48 PM

فى أخر كل درس من دروس ال PL/SQL Material هتلاقى Practice ..... هو ده اللى تحليه علشان تتمرنى كويس على الدروس .... و لو فى اى مشكلة وجهتك فى حل اى سؤال ، قومى بوضعه فى المنتدى و انتى هتلاقى الاجابة المراده ان شاء الله .

و بالتوفيق


بحثث في المتدى ما لقيت وفيه دروس بس صفحات النت ما تفتح عندي يكمن شي في الارتباط
اريد اعرف فين الاقي بالضبط في هذا المنتدى ام الاس كيو ال فقط

عندي تلات تمارين فكرت فيهم كتيرا لم الاقي لهم حل ان شاء الله سارسلهم لكم لاني خلاص رفعت الراية بعد تفكير استمر ايام وايام وبارك اللله فيكم وجعلكم دخرا لهذه الامة

#4 shareefa2

shareefa2

    عضو

  • الأعضــاء
  • 9 مشاركة

تاريخ المشاركة 25 December 2008 - 07:54 PM

ارجو مساعدتي في حل التمرين
create aquery that will display the total number of employee and of that total the number who were hired in 1980,1981,1982 and 1983 .give appropriate column heading?
total 1980 1981 1982 1983

14 1 10 2 1

#5 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 25 December 2008 - 09:11 PM

select count(*),
sum(decode(to_char(hire_date,'yy'),95,1,0)) "1995",
sum(decode(to_char(hire_date,'yy'),96,1,0)) "1996",
sum(decode(to_char(hire_date,'yy'),97,1,0)) "1997",
sum(decode(to_char(hire_date,'yy'),98,1,0)) "1998"
from employees;


#6 shareefa2

shareefa2

    عضو

  • الأعضــاء
  • 9 مشاركة

تاريخ المشاركة 27 December 2008 - 08:26 PM

اشكرك كتيرا وجزاك اللله الف خير ولكن هل يمكن نحله بالقروب باي لان السؤال موجود في اسئلة فصل القروب باي

#7 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 27 December 2008 - 09:08 PM

لا ينفع حله بواسطة الـ Group by ..... لأن الناتج المطلوب هو قيمة واحده لكل طلب .... اى ان الناتج سيظهر فى صف واحد ...... فما اذن حاجتنا الى الـ Group by ؟! ...... أطمئنى يا أختى فهذه هى الاجابة الملائمة لسؤالك .

#8 shareefa2

shareefa2

    عضو

  • الأعضــاء
  • 9 مشاركة

تاريخ المشاركة 01 January 2009 - 05:12 PM

اشكرك اخي الفاضل لقد كانت فكرتك جد ممتازة وقد فهمتها وطبقتها
مثلما اخبرتك بقي لدي تمرين لم اجد له حلا على الرغم من محاولاتي العديدة

disply the name,hiredate and day of week on which the employee started label the column DAY other the results by of the week starting with Monday?
ename hiredate day
martin 28-sep-81 monday

my promlem to solve this exc
how can i order by ?
i try but not run