إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

تعالوا نتعلم اوراكيل


87 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 babbypirate

babbypirate

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 50 مشاركة

تاريخ المشاركة 24 January 2009 - 11:10 AM

بسم الله الرحمن الرحيم

ازيكم يا شباب

الموضوع اللي انا عامله اكيد كتير سمع عنه و دخل الموضوع لقى في شرح بس تقريبا بياخد المعلومة و بيحفظها و خلاص

الموضوع بتاعي هيبقى ان شاء الله غير يا شباب بمعنى

هنتعلم الاوراكيل كإن في محاضر بيدينا الكورس يعني في اوامر SQL فيها اوامر كتير اوي يمكن الواحد يحفظ الاوامر بس ما يعرفش امتى يستخدم الامر ده عشان يثبت انه محترف و يبقى لسه متخرج من الكورس و يروح يعمل انترفيو الناس تعرف انه مش دارس بس لا دا دارس و فاهم

على فكره انا مش محترف اوراكيل ده انا زيكم بس معايا اسطوانات تعليمي الاوراكيل هكتبلكم الدروس و الشرح كامل و هنتناقش فيه علشان المعلومه تعم على الكل و ياريت اي حد من الناس المحترفه يبقى معانا عشان يساعدنا بخبرته

مش هقول الموضوع يتثبت لا انا عايز الناس تستفاد و المهم و ده اهم حاجه عندي انكم تدعولي

تحياتي لكم و ان شاء الله هكتب الدرس الاول النهارده

#2 babbypirate

babbypirate

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 50 مشاركة

تاريخ المشاركة 24 January 2009 - 12:46 PM

بسم الله الرحمن الرحيم

النهارده اول درس يا شباب عن الاوراكيل

طبعا هنبدا اول درس ان شاء الله بعد ما سطبنا الاوراكيل و اللي مش عارف طريقه تسطيبة الاوراكيل على الجهاز هحط الرابط بتاع الدرس بتاع تسطيبة الاوراكيل

نتوكل على الله و نقول بسم الله

عشان ندرس اوراكيل في تخصصين اللي هما
1- ادارة قواعد البيانات Administration
2- مطور قواعد البيانات Developer

ان شاء الله في الكورس ده هنتعلم المطور ( Developer )
و عشان نتعلم نبقى مطورين قواعد بيانات يبقى لازم نتعلم و نفهم و نتقن لغة ( SQL ) و بردو ( SQL *PLus ) و بعدها نخش على الــ ( Developer ) من خلال الــ ( Rorm ) و ( Report ) .

دلوقتي حطينا الخطه اللي ان شاء الله هنمشي عليها و نبدا بس لازم العدة بتاعتك تكون معاك
عايزين ورقه و قلم و يكون على الكمبيوتر مسطب الاوراكل و نبدا نشتغل

أولا لغة SQL هي لغة استعلامات تفيد المستخدم و تمكنه من ادارة النظام و عمل التطبيقات الازمة

و من اهم اوامر اللغه الاوامر التالية :-

1- الامر Select ====> و هو امر لاسترجاء البيانات
ملحوظه صغيرة :- الامر ده من اهم الاوامر مش بس اهم الاوامر ده الشغل كله بيه
نخبط مثال ع السريع كده :-

لو سيادتك حبيت تجيب الشباب الي مسجلين خطر ( قصدي مسجلين في مدرسة ) هتقول ايه بالبلدي ؟؟ هتقول هاتلي الشباب الي مسجلين خطر طيب نترجم الجملة دي ازاي على لغة الSQL ؟
نقولة SQL>select * from students

طيب طحينا النجمه ليه ؟؟ عشان تجيب لنا كل حاجه عن الشباب اما بقى لو حبينا نجيب حاجه معينه نكتبها بعد كلمة select
يعني لو حبينا نجيب رقم الطالب المسجل في المدرسه يبقى هنكتب الامر ده و لاحظ الاختلاف ده :-
SQL>select studint_ID from students
نلاحط ان احنا بعد select ما حطيناش نجمه عشان احنا عايزين حاجه معينه عشان كده حطينا اسم الحاجه اللي عايزين نجيبها

أظن كده امر select بقى سهل و نعرف نستخدمه

و الى لقاء قادم ان شاء الله بس الدرس الجاي عايز ناس صاحيه معايا يعني تكون ضاربه 3 نسكافيه عشان نعرف نشتغل لانه درس تقيل

تحياتي لكم و مستني التفاعلات و الاقتراحات

#3 Hossam Abd El-shahid

Hossam Abd El-shahid

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 126 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 24 January 2009 - 04:21 PM

أنت 100%

أنا مش تيكنيكل بس انا فينانشال بس نفسي أتعلم شوية الSQL

وشكل أسلوبك في الشرح ده حيشجعني أستمر معك

أسلوبك سهل وجميل وأتمني لك التوفيق أن شاء الله

أنا ضربت ال 3 نسكافيه يا أستاذ ومستني

هو مين اللي حيحاسب علي النسكافيه

قال رسول الله صلي الله عليه وسلم

(لئن يمشي أحدكم في حاجة أخيه خير له من أن يعتكف في مسجدي هذا)


(من مشى في حاجة أخيه وبلغ منها كان خيرا من اعتكاف عشر سنين )


«®°·.¸.•°°·.¸¸.•°°·.¸.•°®»ما أستحق أن يولد من عاش لنفسه أبدا«®°·.¸.•°°·.¸¸.•°°·.¸.•°®»




أسألكم الدعاء بالثبات والتوفيق من الله عز وجل


#4 kyoto

kyoto

    عضو

  • الأعضــاء
  • 8 مشاركة

تاريخ المشاركة 24 January 2009 - 04:31 PM

جزاك الله خيرا على الأسلوب الجميل

#5 babbypirate

babbypirate

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 50 مشاركة

تاريخ المشاركة 24 January 2009 - 09:36 PM

بسم الله الرحمن الرحيم

شكرا للتشجيع يا شباب
و بالنسبة للنسكافيه طبعا ع النوته


نخش على الدرس التاني

نشمر ادينا و نقول بسم الله الرحمن الرحيم

عرفنا طريقة استخدام جملة Select
نخش بقى على شوية اوامر مهمه هنستخدمها في حياتنا العمليه بتاعت اوراكل

في عندنا اوامر DML و فيها الاوامر التالية :-
امر ====> Insert
فايدة الامر ده يا جماعه انه بيضيف جدول

بمعنى لو حبينا نضيف جدول على جدول عندنا يبقى نكتب الامر ده

SQL> insert Table_name
طبعا Table_name ده هيبقى اسم الجدول اللي هنضيفه عندنا
طيب نطلع بره شويه و نشوف امر بردو للانشاء

الامر ده من اوامر DDL
اسم الامر =====> Creat
الامر ده بيستخدم لانشاء الجدول
طيب سؤال رفيع للشباب :-

ايه الفرق بين الانشاء و الاضافه ؟؟؟

الاجابه واضحه و سهلة اولا الانشاء يا شباب انك بتعمل حاجه مش موجوده اما الاضافه فبتبقى على حاجه موجوده

يعني الامر insert نستخدمه عشان نضيف حاجه على حاجه موجوده مثال ذلك عندنا جدول الطلاب و فيه الحاجات دي ( رقم الطالب , اسم الطالب , عنوان الطالب ) وعندنا الطلاب ( حنفي , فتحي ,عوضين ) و كلهم بالصلى ع النبي بياناتهم كامله الا الاخ عوضين العنوان بتاعه مش موجود و عايزين ندخل او نضيف العنوان بتاعه
ونكتب الامر بالشكل التالي :-
SQL> insert into address Value ( ' street hell')

لاحظ حاجه مهمه اوي
لما جيت اكتب العنوان حطيته بين علامتين تنصيص فردية=====>مهمه اوي الحته دي

احنا ركنا امر creat الامر ده فايدته انه بينشئ الجدول
طيب معلومه ع الماشي
لما تحب تعمل حاجه جديده لازم مش لازم تعرف الحاجه الجديده دي و تدي شوية معلومات عنها
طيب نستخدم امر create ازاي ؟؟
SQL>create Table Students
(
s_id Number (20) , s_Name Varchar(30) , s_Add varchar (50)
);

لاحظوا اني عرفت نوع البيانات الداخله للجدول لان الجدول طازه


ملخص الدرس الدسم
الامر insert ده للاضافه
الامر create للانشاء
بس لما نيجي نعمل جدول جديد لازم نعرف البيانات اللي هتدخل للجدول

والى لقاء اخر ان شاء الله تعالى و انا جاهز لاي استفسار
تحياتي لكم

#6 babbypirate

babbypirate

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 50 مشاركة

تاريخ المشاركة 25 January 2009 - 02:52 AM

بسم الله الرحمن الرحيم

طبعا الدروس مكثفه اليومين دول عشان لو اتاخرت في الدروس القادمه و ان شاء الله ما يكونش فيه تأخير

الدرس السابق عرفنا فايدة امر insert و فايدة امر create

الدرس بتاع النهاردة لذيذ

نشمر ادينا و نقول بسم الله الرحمن الرحيم

الدرس اللي فات انا حبيت ادمج بين اوامر DDL و اوامر DML
طيب انا ليه عملت كده ؟؟ عشان تشوفوا الفرق بين الاوامر اللي بتتعامل مع البيانات و الاوامر اللي بتتعامل مع الجداول

ناخد بقى اوامر DML كلها مرة واحده عشان نفهمهم
اول امر insert و ده تم شرحه و هو امر اضافة جدول او بيانات
الامر التاني
Update و الامر ده بنستخدمه عشان نعدل او نحدث البيانات اللي عندنا
بالبلدي كده انت لما بتشغل اي برنامج او حتى الويندوز مش بيقولك Update now يعني حدث او نزل اخر فيرجن للبرنامج
اهو هو الامر ده بيعمل تحديث للبيانات
كلام تقيل نبسطه اكتر
عندي شخص دخلت بياناته كلها بس لما جيت ادور على الشخص ده لقيت بياناته فيها حاجات غلط ( الراجل اللي كان بيدخل البيانات شكله نعسان )
يبقى ايه الحل ؟؟ عندنا حلين الاول ان احنا نمسح البيانات بتاعت الشخص ده و نضيفه تاني و بكده يبقى انت مش محترف اوراكيل بس ده انت بوزت الاوراكل لان الاوراكل عايزه السرعه
يبقى ما قدمناش حل غير التاني اللي هو نزبط البيانات بتاعته باستخدام الامر Update

اتكلمنا كتير عن الامر Update نيجي نشوف الباشا بيتكتب ازاي
SQL>Update File_name


طيب لو حبينا نمسح بيانات ( بحذفها يعني ) مفيش اسهل من كلمة Delete
SQL>Delete File_name


كده يبقى لغة التعامل مع البيانات انتهت

نيجي للجزء الجميل اللي انا مش فاهمه :)
اوامر التعامل مع الجداول

Create <==== طبعا اتكلمنا عنه في الدرس السابق بس كانت نبذه مختصرة
الامر ده هو المعلم المتحكم في انشاء الجداول

عرفنا ازاي نعمل جدول جديد صح ؟؟؟

الاخ اللي تليفونه بيرن ياريت يعمله سايلنت عشان عايزين نخلص الدرس ده

ازاي نعمل جدول جديد ؟؟=====> راجع الدرس اللي فوق

دلوقتي احنا عايزين ننشئ جدول جديد بس بخصايص جدول قديم
تيجي ازاي دي ؟؟؟

اول حاجه مش احنا هننشئ جدول جديد يبقى هنستخدم امر ايه ؟؟؟؟
ايوه انا سامع الواد الي في الاخر بيقول امر create
يبقى نكتب الامر
SQL> Create Table Teachers 
(
T_id ,T_Name , T_add
)
as select (S_id ,S_name , S_add )
from students
;

تعالوا نشوف الكلكعه اللي حصلت دي
ايه الكلام الكبير اللي بتقوله يا عم الحج
اولا احنا عملنا امر create اللي عملناه قبل كده
و كلمة as يعني زي مش صعبة دي
دلوقتي لقينا جملة select دخلت في النص فايدتها ايه ؟؟؟
احنا قلنا في الاول جملة select عشان استرجاع و احنا عايزين نجيب الحاجات دي
طيب الحاجات اللي هنجيبها دي جبناها من الجدول اللي عملناه اللي اسمه Students يعني
ترجمه الكود على بعضه " بقول للغه اعمليلي جدول مكون من الكلام اللي كتبته و خليه زي الجدول اللي اسمه students "

كده الامور وضحت

طيب عشان انا ما اقعدش ارغي كتير كل واحد يحل الواجب ده

" قم بانشاء جدول جديد اسمه الزبائن على ان يتكون الجدول من 5 اعمدة
2- قم بانشاء جدول الوحدات و يأخذ خصائصة من الجدول الزبائن "

مش هحط اي درس جديد الا لما الاقي تفاعل و مشاركات
وياريت اي حد يدخل و يلاقيني كاتب حاجه غلط يعرفني لان الانسان مهما كان بيغلط و ارجوا اهتمام المشرفين و المحترفين

تحياتي
و الى لقاء اخر ان شاء الله تعالى

#7 BeCkHaM.11

BeCkHaM.11

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 25 January 2009 - 05:38 AM

اهلا بيك..
بجد مش عارف اقولك ايه انت روووعة اوي.. والله احسن حاجة فيك انك بتفهم بطريقة هزاار.. وبتعرف تحسس اللي قدااامك انو فهم.. يعني اصلي انا ما ارعرفش يعني ايه اوراكل غير من حوالي اسبوع بس... انما انا عندي مشكله واحدة هيا انو موضوووع الاكوااد دة شكله هيبقى صب ورخم شوية.. بس بجد انت بتقووول كل حاجة بعد الكود وبتعرفنا نعمل الكود ازاي بالظبط...
بس بالنسبة للحاجات اللي انت طلبتها.. انا عندي برنامج الاوراكل وكل حاجة... بس انا مش عارف ادخل فين ولا اعمل ايه؟؟
معلشا بجد انا آسف وشكرا لشرحك الجميل والمبسط دة مرة تانية... قولي بقا اعمل ايه.. علشااان ادفعلك فلوووس النسكااافيه بدل ما الحساب يتقل عليك اوي :)
مع السلامة...

#8 babbypirate

babbypirate

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 50 مشاركة

تاريخ المشاركة 25 January 2009 - 10:07 AM

السلام عليكم
الاخ BeCkHaM .11
شكرا ليك على ردك الجميل ده يا باشا و ان شاء الله تتعلم معانا
بالنسبه لموضوع الاكواد ده ما تقلقش منه يا باشا الموضوع سهل اول هي كل اللي انت بتعمله ان حضرتك بتترجم الكلام العربي الى انجليزي و خلاص
يعني امر select بالعربي لما تقول للصبي بتاع القهوة هاتلي شاي تقيل سكر زيادة هتترجم الجملة دي ازاي ؟؟؟
SQL> select "شاي " from " المطبخ " where " السكر زيادة " ;

ملحوظه جديدة لغة SQL ما بتهتمش اذا كتبت الكود كله على سطر او كتبت كل حاجه على سطر منفصل يعني لو كتبنا الكود التاني بالشكل ده

SQL> select
" شاي "
from
"المطبخ "
where
" السكر زيادة "
;
الناتج بتاع الجملة دي هي نفسها الناتج بتاع الجمله اللي فاتت
البرنامج هيعمل ايه في الجمله دي هيروح يدور في المطبخ على شاي سكر زيادة و لو لقاه هيجيبهولك

يبقى الاكواد سهلة مش صعبه

وبالنسبه لتسطيب اوراكل على الجهاز بتاعك
خش ع الرابط ده http://www.araboug.o...showtopic=12392

تجياتي لكم

#9 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 25 January 2009 - 01:40 PM

هذا مجهود رائع يا أخى الكريم \ babbypirate ...... بارك الله فيك ، و فى انتظار المزيد

#10 butterflies_princess

butterflies_princess

    عضو

  • الأعضــاء
  • 33 مشاركة

تاريخ المشاركة 25 January 2009 - 02:30 PM

شكرا لجهودك
بوركت
قبل الله عملك
وغفر ذنبك

#11 babbypirate

babbypirate

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 50 مشاركة

تاريخ المشاركة 25 January 2009 - 02:56 PM

شباب انا عايز مشاركات بجد عشان اكمل معاكم
على فكره الاسلوب ده كنت بستخدمه مع اصحابي و انا في الكليه والحمد لله اصحابي اقل واحد جاب تقدير جيد جدا فلو مش هلاقي اي تجاوب منكم معايا يبقى انا هستاذن و اكمل الشرح و الدراسه مع نفسي

على العموم انا هحط درس جديد النهارده لو لقيت تجاوب معايا

تحياتي لكم

#12 babbypirate

babbypirate

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 50 مشاركة

تاريخ المشاركة 25 January 2009 - 04:27 PM

بسم الله الرحمن الرحيم

الدرس النهارده طويل و محتاج تركيز
نبدا على بركة الله
لو احنا كتبنا الامر ده في السيكوال
SQL>Select Enamee from Emp Dept ;

ولما جينا ننفذ الشرط ده لقينا غلط كتييييييييير اولا ان الحاجه اللي هنجيبها كاتبين اسمها غلط
و لما قلناله فين المكان كتبناله مكانين , طبعا الراجل اللي بيدور ما لقاش الحاجه الي قلنانه عليها و رجع لنا و قالنا في عندك خطأ ياريت تديني المعلومات صح
ايه الحل بقى ؟؟؟
عندنا حلين و في اغلب الامور هيكون عندنا حلين الاول الحل بتاع الراجل العادي اللي بينفذ الخطوات و خلاص زي ما الكتاب ما بيقول و الحل التاني انك تعمل حركة حلوه تخلي الراجل يعرف انك محترف
تفضلوا اي حل ؟؟؟ انا سامع ناس بتقول نفضل الحل الاول
و هو كذلك يبقى نطبق الحل التاني
حل الجملة السابقه عشان نزبط العملية دي نكتب كده
SQL>c/Enamee/Ename;
SQL>c/ Dpet / ;

وخلصنا على كده
نترجم الجملتين اللي كتبناهم دول
الجمله الاولى بقوله فيها غير الاسم الاول الى الاسم التاني
C هي اختصار لكلمة change
طيب الجملة التانية فايدتها ايه ؟؟
غيرنا الاسم الى مفيش
بمعنى اخر عملناله دليت او مسح
و بكده قدرنا نخرج من المشكله الصغيرة دي
على فكره الحاجات الصغيرة دي مهمه و بردو الحاجات التانيه بردو مهمه فنركز شوية
دلوقتي هنخش على حاجه اسمها القيود
كل ده لسه في امر انشاء جدول يا شباب الموضوع طويل و مش سهل و بردو مش صعب محتاج تركيز
القيود يا شباب من اسمها بتربط او بتقيد حاجه بحاجه معينه
يعني لما المعلم ينادي للصبي بتاعه و يقوله قيدلي الواد ده طبعا الصبي بيروح جايب حبل و يقيد الباشا
القيود في اللغه انك بتخلي الحاجه تدخل بمعطيات معينة بمعنى
انا عملت جدول و عملت فيه خانة اسمها البلد و عايز اخلي البلد دي افتراضيا تبقى مصر ام الدنيا يبقى لازم نقيد الخانه دي بكلمة مصر
و عندنا طريقتين للتقييد
يا اما بالحبل او بالجنزير
الطريقه الاولى بالحبل و هو انشاء القيد على مستوى تعريف الحقل ( ايه الكلام الكبير ده ) بالبلدي يعني و انا بعمل الجدول جيب حبل واربط الكلمة دي معاه ع السريع
سامع واحد بيقولي وريني عملي عشان مش فاهم اقوله اوك
نكتب الامر ده
SQL>Create table customer (cust_no Number (4) Not null , cust_Name  varchar2 (40)not null );

طريقة الجنزير
انشاء القيود على مستوى تعريف الجدول الطريقه دي جامدة و هي اللي اوراكيل بتحبها عشان جنزير هههههههههه
نكتب الكود بقى
SQL>create table customer (
2 cust_no number (4)
3 Cust_name varchar (40)
4 Cust_add varchar (40)
5 Constraint cust_no_nt
6 check ( cust_no is not null )
);

و بكده يبقى عملنا قيود على الجدول بس مش كلة عشان الوقت عملناها على حاجه واحده و الباقي انتوا اعملوه
نترجم الكلام اللي اتكتب ده من السطر رقم 5
Constraintدي كلمة محجوزة بتاعت اوراكل يا معلم
Nt دي يا باشا اختصار للقيد عشان ما نقعدش نرغي كتير
check ( cust_no is not null )عشان نتاكد ان المحتوى مش فارغ و نخلي محتواه على قيمة

طيب ايه الارقام دي يا ريس ؟؟
الارقام دي لما انت بتكتب امر في البرنامج و تضغط انتر بيكتبلك الرقم يعني رقم السطر
و البرنامج لو فضلت تكتب اوامر من هنا لحد السنه الجايه مش هينفذ اي امر الا لما تقوله انا خلصت كتابة الاوامر و نفذ يا معلم طيب نقوله الكلمة دي ازاي ( نعزم عليه بي سيجارة )
العلامه دي هي اللي بتشغله
;
عايزين نعمل قيد عشان القيم ما تتكررش
يبقى نكتب الامر ده عند العمود اللى مش عايزين بياناته تتكرر
SQL>create table students 
2 (
3 St_no number (10) unique ,
4 st_name varcher (40) not unll ,
5 st_add varchar (50 )
6 );

لاحظ ان احنا حطينا الكلمة
Unique
عند رقم الطالب عشان المفروض ان رقم الطالب ما يتكررش

استخدام القيد الافتراضي
Default
نفس الجدول اللي فات بس هنضيف الجزئية دي
SQL>create table students 
2 (
3 St_no number (10) unique ,
4 st_name varcher (40) not unll ,
5 st_add varchar (50 )
6 St_national varchar (15)
7 Default ‘ Egypt’
8);

فاضل 3 او 4 حصص و نكون خلصنا امر الانشاء بالكامل و نكون عرفنا ازاي نعمل جدول و نبقى محترفين

#13 BeCkHaM.11

BeCkHaM.11

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 25 January 2009 - 07:35 PM

شكرا اوي اوي... على ردك الجميل دة... وبجد ان شااء الله انا هكووون متاااابع معااك باستمراااااار...
ومعلش هتعبك معايا شوية... وبجد والله انت طريقتك رائعة.. بس اللي انا كنت عاوز اعرفه ادخل على ايه بالظبط.. يعني في دول؟؟
application development
configuration and migration tools
integrated management tools
oracle installation products
وطبعا كل حاجة في دول فيها حاجات تانية... ان امش عارف ايه هوا البرنامج اللي هشتغل عليه بالظبط؟؟؟
معلش .... لو كنت تعبتك....
مع السلامة... انا هدخل بليل واكمل دراسة ان شاء الله..

#14 sedyrohy

sedyrohy

    عضو

  • الأعضــاء
  • 10 مشاركة
  • الاسم الأول:mohamed
  • اسم العائلة:ali
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 25 January 2009 - 08:12 PM

مجهود عظيم من الاخ babbypirate وبجد بجد مش عارف اشكره ازاى لانه فعلا يشجع الواحد على المزاكرة باسلوبه البسيط و الغير متكلف دا

ربنا يوفقه دايما و ارجو منه الاستمرار فى شرح باقى الدروس

#15 babbypirate

babbypirate

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 50 مشاركة

تاريخ المشاركة 25 January 2009 - 10:54 PM

السلام عليكم

شكرا ليكم يا شباب على تشجيعكم ليا

و بالنسبة للاخ BeCkHaM .11


طبعا بعد ما سطبت المحروس ( اوراكل ) طبعا هتروح على قائمة start
وبعد كده هتلاقي oracle-oraDb10g
هيطلعلك القائمة بالكلام الكتير اللي مكتوب ده

application development
configuration and migration tools
integrated management tools
oracle installation products
طبعا احنا هنختار =====> application development
و هنختار منها الـــ=====> SQL Plus

طبعا تكون مسطب الاوراكيل كامل بالديفولبر عشان نقدر نعيش شوية و ان شاء الله بكره درس جديد و حلو عشان عايزين نخلص الجزئية الصغيرة و نخش بقى ع التقيل يا شباب

تحياتي يكم

تم التعديل بواسطة babbypirate, 25 January 2009 - 10:59 PM.