إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

تعالوا نتعلم اوراكيل


87 رد (ردود) على هذا الموضوع

#16 BeCkHaM.11

BeCkHaM.11

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 26 January 2009 - 05:36 AM

شكراااااااااا اوي... بجد ربنا يخلييييك.. الاوراكل من غيرك رمووووووووز :) على رأي الاعلان حياتي من غيرك شوربه :unsure:... على العموووم شكرا اوي... وانا بزاااكر اهو يا استاااز...يل بقااا ادعيلنا...
وشكرا لكل جهووودك دي مرة تانية....

#17 angel of dreams

angel of dreams

    عضو

  • الأعضــاء
  • 6 مشاركة

تاريخ المشاركة 26 January 2009 - 06:20 AM

انا متابعه مع حضرتك وشكرا وحضرتك كلمه null هى اللى غلط ومع الشكر :)

#18 angel of dreams

angel of dreams

    عضو

  • الأعضــاء
  • 6 مشاركة

تاريخ المشاركة 26 January 2009 - 07:03 AM

Sql>create table student c/

2 customer no.number(4)

3customer _ name varchar(40)

4customer_add varchar(40)

5 contraint cust_no_nt
6check(cost_no is not null)
);
sql>c/ up date/;

تم التعديل بواسطة angel of dreams, 26 January 2009 - 07:37 AM.


#19 BeCkHaM.11

BeCkHaM.11

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 26 January 2009 - 07:14 AM

اهلا استاز babbypirate
كان في واجب بعد الدرس الثالث على ما اظن وكان كلأتي...

طيب عشان انا ما اقعدش ارغي كتير كل واحد يحل الواجب ده

" قم بانشاء جدول جديد اسمه الزبائن على ان يتكون الجدول من 5 اعمدة
2- قم بانشاء جدول الوحدات و يأخذ خصائصة من الجدول الزبائن

وانا حاولت احله بس كل مرة كان بيديني ايرور.. مش عارف ليه.. على العموم انا هحط لحضرتك الحل وانت شوف بقا ايه الغلط.. ويا ريت تتكرم عليا وتقولي ايه هوا وهكوون منتظر الرد من حضرتك..

تم التعديل بواسطة BeCkHaM.11, 26 January 2009 - 07:53 AM.


#20 BeCkHaM.11

BeCkHaM.11

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 26 January 2009 - 07:23 AM

create table clients ( c_id number (20) , c_name Varchar (30) , c_add Varchar (50) , c_ status Varchar (30) , c_email Varchar (50) ) ;



#21 BeCkHaM.11

BeCkHaM.11

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 26 January 2009 - 07:47 AM

خلااااااااص شكرا شكرا يا استاااااز انا حليتها.... انا فضلت وراااها وكل شوية اغلط ولاحظ الغلطة لحد الحمد لله ما حليييتها.. انا عرفت ايه الغلط اللي كان عندي وهوا اني حطيتهم ورا بعض
المفروض احط كل واحدة واعمل انتر... زي كدا...

create table clients
( c_id number (20) ,
c_name Varchar (30) ,
c_status varchar (30) ,
c_add Varchar (50) ,
c_email Varchar (50( ;

بس هوا قالي Table created.
طيب هوا اتكريت فين بقا .... سؤال يطرح نفسه... ههههههه
مستني الرد من حضرتك :)
مع السلامة...

تم التعديل بواسطة BeCkHaM.11, 26 January 2009 - 07:54 AM.


#22 جود

جود

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 55 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 26 January 2009 - 10:40 AM

thanks 4 all babbypirate

ياأمتي إني رضعت عروبتي منذ الصغر
فتأصلت في خاطري كاللّون في جوف الحجر


Oracle Certified Professional


صورة


#23 جود

جود

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 55 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 26 January 2009 - 10:41 AM

thanks 4 all babbypirate

ياأمتي إني رضعت عروبتي منذ الصغر
فتأصلت في خاطري كاللّون في جوف الحجر


Oracle Certified Professional


صورة


#24 جود

جود

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 55 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 26 January 2009 - 10:46 AM

Thanks 4 all babbypirate

ياأمتي إني رضعت عروبتي منذ الصغر
فتأصلت في خاطري كاللّون في جوف الحجر


Oracle Certified Professional


صورة


#25 babbypirate

babbypirate

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 50 مشاركة

تاريخ المشاركة 26 January 2009 - 11:19 AM

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

بالنسبه للاخت angle بتقول الغلط في كلمة null ارجوا التوضيح يعني ايه الغلط في كلمة null

عزيزي BeCkHaM .11 انت لما بتسطب الاوراكل المحروس ده بعمل لنفسه فولدر اسمه db على بارتشن الــ C هتلاقيه في اليوزر على اليوزر اللي انت بتستخدمه يعني لو عندك 3 يوزر على الجهاز بتاعك و مسطب الاوراكل على اليوزر الاول ادخل على اليوزر ده على فولدر local<==== application dada هتلاقي كل حاجه جواه
بس نصيحة للناس اللي لسه هتسطب اوراكل ياريت لو نعمل بارتشن منفصل خاص بالاوراكل

و سؤال بردو بيطرح نفسه ====> انت ليه عايز تعرف مكان قاعدة البيانات ؟؟؟

الدرس الجاي ان شاء الله هنتكلم عن كيفية كتابة الكود في اللغه
ادعولي اخلص الدرس و احطه عشان تذاكر

تحياتي لكم

#26 BeCkHaM.11

BeCkHaM.11

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 26 January 2009 - 11:41 AM

بجد مش عارف اقوول ايه ... شكرا...
السؤال اللي كان بيطرح نفسه.. علشان انا كنت فاكر انو في حاجة تانية هعملها بعد كدا...
بس ايه رأيك في تلامزتك... على فكرة انا زاكرت ال 4 درووس كلهم امبااارح.. وبقيت كويس اوي فيهم الحمد لله.. ودة بفضل شرحك الجميل والمبسط...
طيب انا ما شفتش اي تعليق ليك على الحل بتاعي ولا على اي كلام انا كاتبة؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
تاني حاجة يعني ايه كلمة varchar ؟؟؟؟
ومنتظرين منك باقي الشرح... وانا عندي طلب خاص يا ريت لو تضيفني على ايميلي..
beckham.11@hotmail.com
او تديني ايميلك لو دة ما كانش يدايقك...
مع تحياتي ... اسلام..

#27 babbypirate

babbypirate

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 50 مشاركة

تاريخ المشاركة 26 January 2009 - 11:58 AM

شوف كده الصورة دي يا باشا اللي في المرفقات

انا حطيت الكلمات كلها جمب بعض و قالي ان الجدول اتكريت الغلط هقولهولك بس في الدرس القادم
تقبل تحياتي

#28 BeCkHaM.11

BeCkHaM.11

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 26 January 2009 - 12:02 PM

معلش يا .... اخوي... بس يا ريت لما اكتبلك حاجات ترد عليهم..... انت انسااان رائع وعلى راسي والله... بس انا كاتبلك كذا جزئية يا ريت ترد على اللي انا كاتبهولك؟؟؟؟
لو سمحت يعني؟؟؟ ممكن؟؟
وبعدين ما فيش حاجة في المرفقات؟؟؟

#29 babbypirate

babbypirate

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 50 مشاركة

تاريخ المشاركة 26 January 2009 - 12:19 PM

انا شفت الحل بتاعك و انا الهدف من اني اخليك تكتب بايدك عشان تتعود على كتابة الكود و تشوف ايه الغلط و تحاول تكتشفه من نفسك و لو ما عرفتش يبقى نيجي هنا و نتناقش فيه
على فكره انا بعتلك الاميل بتاعي و ضفتك عندي

ملفات مرفقة

  • ملف مرفق  RM1.jpg   133.52كيلو   25 عدد مرات التحميل


#30 BeCkHaM.11

BeCkHaM.11

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 26 January 2009 - 12:22 PM

على العموووم شكرا اوي...
انا كمان ضفتك.. وانا اون لاين ناو...