إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

تعالوا نتعلم اوراكيل


87 رد (ردود) على هذا الموضوع

#61 ramy_mcse

ramy_mcse

    عضو

  • الأعضــاء
  • 2 مشاركة

تاريخ المشاركة 07 February 2009 - 11:47 PM

السلام عليكم

الى الامام اخى الكريم

#62 .Mohammad.

.Mohammad.

    عضو

  • الأعضــاء
  • 5 مشاركة

تاريخ المشاركة 09 February 2009 - 05:48 PM

thanks for care ... and i guess its little difficult for me to do it ... it's ok anyway .

and about the home work :
(4-9)
and after the result to be multiplied by 4
1-4
and the result to be added to the result of the step before the last
and finally + 3 .
i suppose :unsure:
it will be very funny if it was wrong :wacko:

#63 babbypirate

babbypirate

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 50 مشاركة

تاريخ المشاركة 09 February 2009 - 10:37 PM

محمد انت شكلك عايز تتعلم معايا و ان شاء الله مش هخيب ظنك

العمليه الحسابيه اللي هتتنفذ الاول هي عملية الطرح 3+4*(4-9)+ 4-1
4-1 وطبعا دي هتطلع بالسالب
وبعد كده هيطرح 4-9 اللي جوه القوس و هتطلع 5 و بعد كده هضربها في 4 و بعد كده هيزود عليها 3
يبقى التانج 11
و هو ده اليوم اللي هرجع فيه مصر ان شاء الله :unsure:

تقبل تحياتي و ان شاء الله الدرس الجاي هيكون كبير و محتاج مذاكره كتير

#64 ayas2008

ayas2008

    عضو

  • الأعضــاء
  • 5 مشاركة

تاريخ المشاركة 10 February 2009 - 01:09 AM

السلام عليكم

و شكرا على المجهود الرائع

انا اطلعت علي الدروس و ساكونمعكم قريبا ان شاء الله

شكرا مرررررررررررررررررررررررررررررات كتييييييييييييييييييييييييييييييييييرة

#65 babbypirate

babbypirate

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 50 مشاركة

تاريخ المشاركة 10 February 2009 - 09:44 PM

بسم الله الرحمن الرحيم

نخش ع الدرس علطول
عرفنا جملة select ومكوناتها و ازاي نكتبها
طيب كل مره كنا بنكتب امر استرجاء البيانات كنا بنجيب كل البيانات طيب المره دي انا عايز بيان محدد يعني على سبيل المثال انا عايز اسماء الطلاب اللي عمرهم 13 سنه يبقى ايه الحل ؟ طبعا مش هقوله هاتلي كل الطلاب
الامر هيكون كالتالي :-
SQL> select stu_name
2 from students
3 where age = 13 ;
طيب نترجم الكود ده كده و نشوف
Select ودي طبعا زهقنا منها
From المكان اللي هيروح يجيب منه البضاعه اللي هو جدول الطلاب
طيب where دي بتاعة الشرط يا سيدي لاني مش عايزها سايحه في بعضها قولتله هاتلي اسماء الطلاب من جدول الطلاب بس خد بالك لازم يكون عمرهم 13 سنه و ما تخنصرش يعني لا تزود ولا تقلل .
واحد بيقولي يا ريس و النبي سؤال هو عشان نجيب حاجه معينه لازم الشرط يكون رقم ؟؟
اقوله طبعا لا مش شرط ان الشرط بتاعنا يكون رقم
يعني لو حبيت اجيب اسماء الطلاب اللي عندي وبشرط ان اول حرف من اسمهم r عادي جدا
تتكتب ازاي ؟
SQL> select stu_name
2 from students
3 where stu_name like ‘r%’
4 ;
دخلنا في العك
ايه اللي انت عملته يا معلم ده ؟؟ اقولك يا باشا لما تحب تجيب اي حاجه حرفيه لازم تحطها بين علامتين تنصيص فردية ( قاعدة عامه ) او حتى هتكتبها لازم بين علامتين تنصيص فرديه
طيب انا قلتله هاتلي اسماء الطلاب من المخزن بتاعنا بس بشرط ان اسم الطالب لازم يبدا ب حرف r و ده معنى كلامي في like ‘r%’
كده الكلام واضح
طيب لو حبيت اجيب اسم الطلاب بشرط ان الحرف التاني يكون r تتعمل ازاي يا شباب ؟؟ اللي هيعرف هديله سيجارة :unsure:
اقولكم
زي ما عملنا في الكود التاني تعمل في الكود ده بس اختلاف بسيط
SQL>select stu_name
2 from students
3 where stu_name like ‘_r%’
4 ;
لاحظوا كده اني حطيت شرطه صغيرة اندر اسكور يعني قبل الحرف
اه يعني لما احب اجيب الحرف مثلا التالت هحط 2 اندر اسكور
كده الامور وضحت ؟؟

اوك
طيب نرجع للعمليات اللي هي فيها يساوي و اكبر و اصغر و الكلام ده
طيب في لغة البرمجه عشان نكتب يساوي نحط الرمز بتاعها اللي هو ده =
طيب عشان نكتب اكبر من نحط الرمز بتاعها >
طيب عشان نكتب اكبر من ويساوي نحط الرمز بتاعها >=
طيب عشان نكتب اصغر من نحط الرمز بتاعها <
عشان نكتب اصغر من ويساوي نحط الرمز بتاعها <=
طيب عشان نكتب لا يساوي نحط الرمز بتاعها واحد من الرمزين دول =! او <>
اشطه كده يا شباب

طيب نكمل الدرس
لو لو حبينا بسترجع البيانات بتاعتنا وكان عندنا شرطين مش شرط واحد نعمل ايه ؟؟
اقولك وماله جوز جنيهات للراجل و هيمشيلك امورك كلها ما تقلقش ( كوسه يعني ) :wacko:
هنكتب الامر التالي
SQL>select emp_name
2 from employee
3 where sal between 1500 and 3000
4 ;
طيب نترجم
بقوله هاتلي اسماء الموظفين من جدول الموظفين بس بشرط ان الراتب بتاعهم يكون بين 1500 و 3000 جندي
طيب لحد كده تمام
عرفنا امر where مع between ونلاحظ مع between لازم كلمة and
لو حبينا نستخدم and لوحدها بمعنى ان احنا عايزين نجيب الموظفين اللي عندنا اللي راتبهم اكبر من 1500 و العمولة بتاعتهم تساوي 500 جندي
SQL> select emp_name
2 from employee
3 where emp_sal >1500 and comm= 500
4 ;
لاحظتوا الفرق ان احنا ما استخدمناش between هنا لاننا عايزين نجيب الراتب و العمولة
طيب لو في شرط من الشرطين دول ما اتحققش هل هيكون عندي ناتج ؟؟
الاجابة لا مش هيكون عندنا ناتج لان الشرطين لازم يتحققوا
طيب لو شرط ما اتحققش الناتج هيقولك مفيش اي حاجه عندي بالمواصفات اللي انت عايزها
ناخد امر or
لو حبينا نجيب اسماء الطلاب اللي ساكنين في القاهرة او تقديرهم اكبر من 70%
كلمة أو بالانجليزي يعني or اشطه
يبقى الكود كالتالي :-
SQL> select stu_name
2 from students
3 where stu_degree > 70 or stu_add = ‘ Cairo ‘
4 ;
طيب عرفنا في and ان الشرطين لازم يتحققوا عشان يبقى في ناتج
طيب في الامر or لازم الشرطين يتحققوا ؟؟
لا طبعا اي شرط منهم يتحقق هيطلع ناتج
يعني انت مثلا لما تبعت اي عيل ماشي في الشارع تقوله روح هاتلي علبة سجاير مالبورو و لو ما لقيتش هات كوكو الضعيف
الواد هيروح يقول للبقال عندك مارلبورو لو قاله اه هيجيبها و هييجي و لو ما لقاش هيقوله طيب هاتلي كوكو
واظن الكوكو عند كل الناس :wacko:
كفاية كده النهارده لاني لاجع من الشغل تعبان و يادوب خلصت الدرس ده و عايز انام
تصبحوا على خير يا شباب
و الى لقاء اخر ان شاء الله تعالى

#66 babbypirate

babbypirate

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 50 مشاركة

تاريخ المشاركة 11 February 2009 - 01:38 PM

يا شباب عايز تفاعل عشان الدرس الجديد خلصته



تحياتي لكم



#67 ayas2008

ayas2008

    عضو

  • الأعضــاء
  • 5 مشاركة

تاريخ المشاركة 12 February 2009 - 12:53 AM

very good

انت رائع و شرحك اروع

الله يوفقك و يجازيك


لحد الان ليس لدي تعليق فالشرح واضح

بارك الله فيك

#68 babbypirate

babbypirate

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 50 مشاركة

تاريخ المشاركة 12 February 2009 - 09:55 AM

very good

انت رائع و شرحك اروع

الله يوفقك و يجازيك


لحد الان ليس لدي تعليق فالشرح واضح

بارك الله فيك



والله انت اللي رائع
ان شاء الله قريب الدرس الجديد وبكده يبقى دخلنا في الجد في الاوراكل

تحياتي لك و للجميع

#69 .Mohammad.

.Mohammad.

    عضو

  • الأعضــاء
  • 5 مشاركة

تاريخ المشاركة 12 February 2009 - 02:29 PM

i wish you are safe at home now .. eating fool :ph34r: .. or koshary :rolleyes: ( i don't think you was able to eat both .. where ever you was :D )(and i miss both also :unsure: ) !i
and about my mistake about those steps, it was just because i think i misunderstood what you said about solving what between() first ..!i
anyway it's too complicated for me because i cant use the program .. i don't know really what i'm gonna do ...!i .. i just want to remain reading from you . .even if i don't exactly use it ^_^ .

تم التعديل بواسطة .Mohammad., 12 February 2009 - 02:32 PM.


#70 babbypirate

babbypirate

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 50 مشاركة

تاريخ المشاركة 12 February 2009 - 06:15 PM

عزيزي محمد

انت لازم تستخدم البرنامج عشان تعرف تشغل معايا لان و انت بتكتب الكود بيطلعلك اخطاء
الامور مش زي ما انتم فاكرين اني كتبت الكود خلاص يبقى الاوراكل بقى سهل
انا واجهتني مشكلة ازاي ادي صلاحية لمستخدم لسه عامله جديد و كتبت الكود زي الكتاب ما بيقول بس طلعلي مشكله قعد اجرب لحد ما عرفت الحل

على العموم هحاول اشوف برنامج محاكي عشان تقدر تشغله على اي جهاز تشتغل عليه و هيبقى نفس البرنامج

تقبل تحياتي يا زعيم

#71 .Mohammad.

.Mohammad.

    عضو

  • الأعضــاء
  • 5 مشاركة

تاريخ المشاركة 13 February 2009 - 03:41 PM

no no no .. thanks a lot ... enough efforts :unsure: !i

#72 م/طارق القرم

م/طارق القرم

    عضو

  • الأعضــاء
  • 5 مشاركة

تاريخ المشاركة 21 February 2009 - 03:58 PM

أستاذنـــــــا الحبيب

في الأوريكل طبيب

وبقلوبنا قــــــــريب

أبو قلب زي الحليب

===========

كل ما تتنرفز من اللي مش بيدخلوا معاك

يرجع قلبك يحن تاني
:rolleyes:

أقسم لك أنا معاك

وجبت أمس جهاز محترم وافق عليه ابن خالي

(اللي قلتلك عليه زي ما تقول كدة أبو تريكة ف الأوريكل)

حايظبطلي الجهاز

وأدخل معاك ف العملي

عندي سؤالان ساذجان

السؤال الأول
---------------

(يا رب ما تضحك عليا :unsure: )

ليه بعد الأوامر في نهاية السطر

بالاقيك حاطط

رقم 1

رقم 2

رقم 3

هل ده قص ولزق من الـ LIVE ????

السؤال التاني
----------------

الواجب اللي فات ده عملية طرح بين ال 9 و ال4

تيجي 5

تنضرب علقة مع ال 4

تدي 20

وطرح 3 و جمع 3

تفضل 20

ليه حضرتك قلت 11

شكلك مستعجل ع السفر
^_^

أشكرك بجد على كل اللي بتعمله

ونفسي أقول لك كلمة واحدة من نفسي

كان ممكن أوي الرسول عليه الصلاة و السلام

يقول خير الناس

من يسبح أو يعتكف

أو يذكر الله أو يحج

تخيل يا جميل انه قال

خير الناس

أنفعهم للناس

وأحسبك منهم يا جميل

مش عشان بتعلمنا بس

كفاية رغبتك ف ابتغاء وجه الله في شيء مجاني

لا ليك فيه لا أبيض ولا أسود

ربنا يسعدك

وانتظرني بإذن الله أحد تلامذتك النابغين

رغم اني عجوز
:D

بس برضه تلميذك

طارق القرم



#73 م/طارق القرم

م/طارق القرم

    عضو

  • الأعضــاء
  • 5 مشاركة

تاريخ المشاركة 22 February 2009 - 04:23 PM

رحت فين يا مستار

:unsure:

لازلنا في إنتظار حضرتك



#74 babbypirate

babbypirate

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 50 مشاركة

تاريخ المشاركة 23 February 2009 - 12:31 PM

مهندس طارق

اشكرك على ردك الجميل و المشجع

اولا انا بطلت اكتب عشان لقيت الناس مش مهتميه بالموضوع و ثاني حاجه عشان في شوية مشاكل في الشغل بحاول اخلصها بس انت عارف المشاكل مش هي اللي هتخليني ما اشرح الدرس
عديها يعني :unsure:

وعشان خاطرك هحط درس جديد النهاردة يا بوب

وبالنسبة لاسئلتك
السؤال الاول انا بحط الارقام ليه ؟؟ انا بحطها لانك لما تيجي تكتب على الاس كيو ال اول سطر و تضغط انتر عشان تنزل على السطر التاني تلاقيه كتبلك رقم 2 و هكذا عشان يعرفك انت في اي سطر و عشان لو في اي خطا يقولك المشكله عندك في السطر كذا

وبالنسبه لعملية الضرب و القسمه و الجمع راجعها تاني و شوف ايه الاولويات و اعملها هتلاقي الناتج طلع يوم 11 ( وهو ده اليوم اللي هرجع فيه مصر :rolleyes: واحتمال قبل اليوم ده )

#75 mostafe2010

mostafe2010

    عضو

  • الأعضــاء
  • 2 مشاركة

تاريخ المشاركة 23 February 2009 - 12:58 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
انا اسمع كتير عن الاوراكل ونفسي اتعلمه ممكن حد يفيدني ويرسلي درس لتعليم الاوراكل كبداية عشان اعرف هو نظامه ايه جزاكم الله خيرا
MEM_HEH_2020@YAHOO.COM