إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

كيف انشى قاعده بيانات


10 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 لهفه

لهفه

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 18 February 2009 - 12:54 PM

السلام عليكم

عندي سوال

وممكن تساعدوني بليييز :unsure:

كيف انشى قاعده بيانات بالاوراكل.؟

وكيف اربط قاعده البيانات بالفجوال بيسط؟

وكيف استخدمه في برنامج الفجوال بيسك؟

الله يجزاه الجنه اللي يساعدني و يوفقه دنيا و اخره

عندي مشروع تخرج و محتاجه اسوي قاعده بيانات واربطها بالفجوال بيسك

#2 ahmedkhaled

ahmedkhaled

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 264 مشاركة
  • الاسم الأول:Ahmed
  • اسم العائلة:Khaled
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Senior Oracle developer

تاريخ المشاركة 18 February 2009 - 05:59 PM

السلام عليكم ورحمة االه وبركاتة أخي في الله
أولا الداتا الي بالsql دي ممكن تتعمل من خلال اكثر من برنامج على حد علمي لاكن انا ممكن اديك برنامج اسمة سايبيز او بور ديزاينر يعملك الداتا بيز دي في اقل من دقيقة ويحولها لك لsql بس انت كدة مش هتستفاد ومش هاتاخد خبرة في انشاء قواعد البيانات ولو عاوز الحل الصعب يعني ممكن تنزل اي برنامج سيكول دور على النت سهل تلاقية متقلقش وتعمل منة الداتا بتاعتك ولو وقف امامك حاجة في الاكواد او في الانشاء كلمني والله المستعان ولو عاوز البرنامج ابعتلي الميل بتاعك

(إن الله في عون العبد مادام العبد في عون اخية)

#3 لهفه

لهفه

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 18 February 2009 - 08:44 PM

وعليكم السلام

اخوي انا عندي برنامج الاوراكل

ودارسه برمجه قواعد بيانات

بس ماني عارفه كيف انشي قاعده واربطه بالفيجول بيسك

هل انشىء الجداول و اعبيالبيانات وبكذا يكون عندي قاعده بيانات.؟

وكيف اربطها بالفيجول بيسك؟

والله يجزاك الجنه على المساعده

بجد محتاجه مساعده

#4 Amgad

Amgad

    مشرف عام ومشرف قسم تحليل النظم

  • الفريق الإداري
  • 4,558 مشاركة
  • الاسم الأول:امجد
  • اسم العائلة:حلمي
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Business Systems Analyst at al Fanar Co. Riyadh KSA

تاريخ المشاركة 18 February 2009 - 10:25 PM

الأخ / ahmed khaled

السلام عليكم

ما هو رقم الاصدار الذى تستخدمه لبرنامج ال Power Designer هل هو 12.5 ؟

لقد صدر اصدار جديد رقم 15 ولكنة تجربيى ... هل قمت باستخدامه

ارجوا ان تفيدنا عن خصائص ومزايا البرنامج طبقا لاستخدامك له

وشكرا

لا إله إلا الله الحليم الكريم
لا اله إلا الله العلى العظيم
لا اله إلا الله رب السماوات السبع و رب العرش العظيم
‏اللهم ارزقني قبل الموت توبة وعند الموت شهادة وبعد الموت جنة
اللهم ارزقني حسن الخاتمة
اللهم هون علينا سكرات الموت ... ونور علينا قبورنا
اللهم ارزقني الموت وأنا ساجد لك يا ارحم الراحمين
اللهم ثبتني عند سؤال الملكين
اللهم اجعل قبري روضة من رياض الجنة ولا تجعله حفرة من حفر النار
اللهم اني اعوذ بك من فتن الدنيا
اللهم ارحم ابائنا وامهاتنا واغفر لهما وتجاوز عن سيئاتهما وادخلهم فسيح جناتك ... والحقنا بهما يا رب العالمين
اللهم ارحم موتانا وموتى المسلمين واشفي مرضانا ومرضى المسلمين
اللهم اغفر للمسلمين والمسلمات والمؤمنين والمؤمنات الأحياء منهم والأموات
وبارك اللهم على سيدنا محمد صلى الله عليه وسلم
اللهم آمين ... اللهم آمين ... اللهم آمين


....


#5 لهفه

لهفه

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 20 February 2009 - 12:51 PM

وين الناس

ساعدووووووووووني :unsure:

#6 Des.khalid

Des.khalid

    عضو

  • الأعضــاء
  • 24 مشاركة

تاريخ المشاركة 21 February 2009 - 11:00 AM

السلام عليكم

طريقة انشاء قاعده بيانات خاصه تكون كالتالي

اولا انشا مستخدم جديد على الاوراكل ومن ثم ضيفي الجداول وعبيها بالبيانات

وبهيك يتم عمل قاعده بيانات خاصه بكي ولما تخلصي الاجرائات هاي تقومي بحفظ الملف بالطريقة التالية

sql> sav filename.sql ;


اما بخصوص ربطها مع الفيجول بيسيك

ربط الفيجوال بيسك بقاعدة بيانات اوراكل يمكت بتقنية ado
اما ربط اليوزر بالقاعدة الموجودة بالسيرفر
1 ستب اوراكل كلاينت علي اليوزر
2 تأكد من ملف اللسترين
3 عند دخولك من اليوزر الي السيرفر اكتب اسم اليوزر والباسويرد واسم السيرفر مثلاmain.com


او كالتالي

طبعا هذا الربط عن طريق Code

من القائمة Project نختار References ومن ثم Microsoft Activex Data Object 2.0 Library

ثم ok وبعد ذلك نكتب الكود الاتي في قسم التصريحات العام
Public cnn As ADODB.Connection
Public rst As ADODB.Recordset


ومن ثم في داخل Form_Load نضع هذا الكود

Set cnn = New ADODB.Connection
Set rst = New ADODB.Recordset

cnn.ConnectionString = "Provider=OraOLEDB.Oracle.1;Password=Tiger;Persist Security Info=True;User ID=system;Data Source=Mydatasurce"
cnn.Open


لاخظ ان Password هي Tiger والتي هي للمستخدم System الموجود في Oracle

وبهذا تكون قد ربط Oracle مع الفيجول بيسيك

#7 لهفه

لهفه

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 25 February 2009 - 01:17 PM

الله يحزاك الجنه يارب

بس عندي سوال

بعد ما ادخل الجداول و اعبي البيانات

هل اكتب السطر هذا زي ما هو

sql> sav filename.sql

او انا اسمي اي اسم بدل filename

الله يجزاك الجنه ساعدني

:unsure:

#8 miash80

miash80

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 793 مشاركة
  • الاسم الأول:mousa
  • اسم العائلة:hamdallah
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Read
  • المنصب الحالي:Analyst Assistant

تاريخ المشاركة 25 February 2009 - 02:28 PM


بأمكانك ان تسمي اي اسم انتي تختاري .

اللهم أغفر للمسلمين والمسلمات والمؤمينين والمؤمينات ألاحياء منهم وألاموات الى يوم الدين


موضوع قرأتة فأعجبني
http://www.shbab1.com/2minutes.htm

اذا عجبك موضوع من مواضيعي..لا تقل لي شكراً
و لكن أدعو لي (في ظهر الغيب) بالآتي

اللهم اغفر له ما تقدم من ذنبه و ما تأخر..اللهم احسن خاتمته
اللهم اغفر لوالديه و ارحمهما و ادخلهما جناتك برحمتك يا أرحم الراحمين و لكم بالمثل ان شاء الله
ارجو من الله ان يكون ما انقله لكم من ضمن حسناتى
 356663087.jpg

 

لا تأســــفنَّ عـلى غــــــدرِ الزمــانِ لطالــمـا

رقصـــــــت على جثــــثِ الأســــــــودِ كلابا

لا تحسبن برقصـــــها تعلوا على أســــيادها
تبقى الأســــودُ أسوداً والكـــــلابُ كِــــــلابا


#9 لهفه

لهفه

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 05 March 2009 - 11:42 PM

اخوي الله يجزاك الجنه ربطت قاعده البيانات


----

والحمدالله ضبط معي الربط لكن الحين

سويت شاشه في
ASP
بحيث في
run
المستخدم يعبي ال
text
ويضغط
button
وينضاف سطر في قاعده البيانات

سوالي هو ماهو الكود اللي يضيف لي سطر في قاعده اللبيانات؟

ارجووكم ساعدوني

الله يجزاه الجنه

ويفرج له اللي يساعدني

#10 لهفه

لهفه

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 06 March 2009 - 01:41 PM

ساعدوني

>>>>>>>>>>

#11 mohamed_shoair

mohamed_shoair

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 53 مشاركة
  • الاسم الأول:Mohamed
  • اسم العائلة:Shoair
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:volley ball

تاريخ المشاركة 10 March 2009 - 02:33 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بخصوص موضوع قاعدة بيانات أوراكل

ممكن تعملي كل حاجة داخل sql plus

تدخلي باليوزر نيم بتاعك وطبعا لازم يكون db admin

أو بالدخول عن طريق إي إسم مستخدم ويكون أدمين للداتا بيز

ثم تقومي بعمل table space جديدة حتي تقومي بإنشاء الجداول والمستخدمين وكل حاجة تخص الداتا بيز الجديدة

وده الكود بتاعها :

create tablespace tablespace_name
logging
datafile 'E:\oracle\product\10.2.0\oradata\orcl\tablespace_name.dbf'
size 50m
autoextend on next 10m maxsize 100m
extent management local;



ثم تقومي بإنشاء مستخدم جديد ثم إعطائه كافة الصلاحيات بمعني أن يكون أدمين للداتا بيز



create user user_name identified by user_password  default tablespace tablespace_name
quota unlimited on tablespace_name;



ثم إعطاء الصلاحيات للمستخد الذي تم إنشاؤه

alter user use_name  default role all;
grant connect,resource,dba to makhbaz;



وبهذا تم إنشاء table space خاصة بالداتا بيز التي قمت بإنشائها وكذلك تم عمل مستخدم جديد ومعه كل صلاحيات الأدمين لهذه الداتا بيز

ثم تقومي بإنشاء الجداول التي تريدينها وعمل العلاقات بينها

وبعد ذلك تقومي بعمل dump file للداتا بيز هذه
عن طريق الأمر التالي
من قائمة start ثم run ثم كتابة الأمر exp.exe والتنفيذ
وتابعة المطلوب
وهو بإختصار أهم خطوة فيه عندما يطلب منك إخيار المطلوب لعمل الدامب فايل له
يخيرك بين الجداول والداتا والمستخدمين
ودي أهم خطوة في عمل الدامب فايل

وبعد كده هيبقي معاك الدامب فايل للداتا بيز دي لو عايز تشتغل عليها من أي جهاز
قم بفرد الدامب فايل ده
وطبعا لازم تنشأ مستخدم بنفس إسم المستخدم


وبعد كده تعملي الفورمز اللي إنتي عايزاها علي الداتا بيز التي قمتي بإنشائها
مع خالص تحياتي---------------------------------------------
أرجو أن أكون قد أوضحت ولو شيء قليل


=============================================================

كان الله في عون العبد مادام العبد في عون أخيه


Email : asdnova@yahoo.com

BBM : 2AB34745