إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

مساعدة عاجلة: مش لاقى النوع boolean


6 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 foxman80

foxman80

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 398 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 09 April 2009 - 08:29 PM

السلام عليكم
اخوانى الكرام انا عايز أعمل عمود فى جدول وباذن الله هيكون اسمه النوع وهيكون فيه اختيار ذكر او أنثى انا بس عايز اعرف هعمل نوع العمود ايه انا عارف انه هيكون booleaى انا بستخدم برنامج التود بس مش لاقى النوع boolean ياريت مساعدة سريعة جزاكم الله خيرا

#2 mustafagamiel

mustafagamiel

    مشرف قسم النماذج والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 2,095 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 09 April 2009 - 08:53 PM

ليه ماتكونشي من النوع varchar2

اللهم إن كان رزقي في الســــــــــماء فأنزله
وإن كان في الأرض فأخرجـه
وإن كان بعيدا فقربه وإن كان قريبا فيسره
وإن كان قليلا فكثره وإن كان كثيرا فبارك لي فيه

اللـــهم آمين
لا إله إلا الله وحده لاشريك له- له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير
لا إله إلا أنت سبحانك-- إني كنت من الظالمين






#3 foxman80

foxman80

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 398 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 09 April 2009 - 09:37 PM

شوف اخى الكريم انا عايز اعمل خيرين فهل اعملها varchar2 هتدينى نفس الغرض انا مش عارف ياريت تعرفنى لو عندك فكرة
مع العلم انى فى الفورم بعدكده هتكون boolean
جزاك الله خيرا

#4 mustafagamiel

mustafagamiel

    مشرف قسم النماذج والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 2,095 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 10 April 2009 - 01:40 AM

هل أنت تعمل على الفورم ؟
لو الاجابة بنعم اعمل مثلا radio button وتكون قيمة أحدهما ذكر والاخر أنثى

اللهم إن كان رزقي في الســــــــــماء فأنزله
وإن كان في الأرض فأخرجـه
وإن كان بعيدا فقربه وإن كان قريبا فيسره
وإن كان قليلا فكثره وإن كان كثيرا فبارك لي فيه

اللـــهم آمين
لا إله إلا الله وحده لاشريك له- له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير
لا إله إلا أنت سبحانك-- إني كنت من الظالمين






#5 foxman80

foxman80

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 398 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 10 April 2009 - 06:05 PM

لا يا اخى انا شغال على التود لسه ببنى ال strustre وعايز اختار الtype وانا ببنيها باذن الله

#6 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 13 April 2009 - 02:07 AM

فى الـ DB خلى نوع الحقل (varchar2(6 ، و اعمل check constraint على الحقل بحيث يقبل Male أو Female فقط لا غير ، على اساس انه بعد كده فى الـ Forms ابقى اعمل Radio Group و خلى ليه أثنين Radio Buttons بحيث الأولى تكون قيمتها Male و الثانية Female ، و الـ Data Type الأفتراضية للـ Radio Group هى الـ Char و من ثم فلن يكون هناك حاجه لتغيرها .

أتمنى تكون المعلومة وصلت و بالتوفيق

#7 foxman80

foxman80

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 398 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 17 April 2009 - 12:37 AM

شكرا بشمهندس هانى لمساعدتك