إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

طلب عاجل وهام


4 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 ahmedelshowbkey

ahmedelshowbkey

    عضو

  • الأعضــاء
  • 19 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 12 April 2009 - 05:46 PM

السلام عليكم

هل ممكن اعمل CLEAR او اخلي قيمة FUNCTION اللي بترجعها تكون صفر ازاي؟؟؟؟؟
يعني مثلا اللي انا عايز اعملة
عندي رصيد جوة محزن بيرجع بFUNCTION
انا عايز اخلي قمتها ب صفر جوة IF ممكن باي حاجة FUNCTION تعمل CLEAR
ليها
او PROCEDURE اجريه عليها
كدة



اتمني المساعدة كما تعودنا من هذا المنتدي الجميل

واعتذر ان كان هناك اخطاء
وشكر جزيلا لكم

#2 mustafagamiel

mustafagamiel

    مشرف قسم النماذج والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 2,095 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 12 April 2009 - 05:55 PM

أخي الكريم في أي وقت معين تريد أن تجعل القيمة ب 0
نريد تحديد أكبر للمشكلة

اللهم إن كان رزقي في الســــــــــماء فأنزله
وإن كان في الأرض فأخرجـه
وإن كان بعيدا فقربه وإن كان قريبا فيسره
وإن كان قليلا فكثره وإن كان كثيرا فبارك لي فيه

اللـــهم آمين
لا إله إلا الله وحده لاشريك له- له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير
لا إله إلا أنت سبحانك-- إني كنت من الظالمين






#3 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 12 April 2009 - 09:53 PM

انا مش فاهم سؤالك ...... بس على حسب اللى فهمته فأعتقد أنك محتاج استخدام قاعدة IF بداخل الـ Function حتى تسترجع القيمة صفر عند حدوث الشرط الذى ستحدده .

أم أنك بتسأل عن كيفية مسح قيمة موجوده بـ item ؟؟؟؟

و فى هذه الحالة ..... قم بكتابة التالى :-

Clear_item;

بداخل تريجر : WHEN-MOUSE-CLICK

و طبعاً التريجر يجب ان يكون على الـ item المراد مسح قيمته بصفه مؤقته - اى ان القيمة لم يتم مسحها من الـ DB

#4 ahmedelshowbkey

ahmedelshowbkey

    عضو

  • الأعضــاء
  • 19 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 12 April 2009 - 11:44 PM

باختصار انا عندي function ()balnce
بترجع رصيد المخزن
انا عايز لما يخصل شرط معين اخليها ترجع 0 او تفصر المخزن يعني تصفر رصيد المخزن المشلكة دي في ريبورت



if [condition] then
:balnce:=o]


ودة مستحيل


اناعايزfunction or procedure
احرية علي :balnce عشان اخلي قيمتة بصقر في حالة شرط معين
بس
واسف للاطالة و لكم جزيل الشكر

#5 mustafagamiel

mustafagamiel

    مشرف قسم النماذج والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 2,095 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 14 April 2009 - 08:19 PM

وأين جملة update في الشرط بتاعك

اللهم إن كان رزقي في الســــــــــماء فأنزله
وإن كان في الأرض فأخرجـه
وإن كان بعيدا فقربه وإن كان قريبا فيسره
وإن كان قليلا فكثره وإن كان كثيرا فبارك لي فيه

اللـــهم آمين
لا إله إلا الله وحده لاشريك له- له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير
لا إله إلا أنت سبحانك-- إني كنت من الظالمين