إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

تطبيق بسيط جدا


4 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 bilalo

bilalo

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 93 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 03 May 2009 - 08:42 PM

declare
name varchar2(10);
name2 varchar2(10);
begin for i in 1..7 loop
name:='&n';
name2:=name;
dbms_output.put_line(name2);
end loop;
end;

التطبيق السابق ينفذ ولكن يقرأ الاسم مرة واحدة ويقوم بطباعته 7 مرات ولكن أريد أن يقرا 7 أسماء ويطبعها جميعا
ماهي المشكلة.
لكم جزيل الشكر.

#2 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 04 May 2009 - 07:31 PM

يقرا 7 أسماء ويطبعها جميعا



انا اللى على حسب اللى فهمته من كلامك انك عاوز الـ Prompt يظهر ليك فى كل لفة من لفات الـ LOOP ، و انا على حد معلوماتى المتواضعه اعتقد ان ده مينفعش لانك بتعوض عن الـ & فى الـ Prompt مرة واحده بس و بعد كده الـ LOOP بيكمل التعويض على باقى اللفات . و من ثم انا توصلت لحل يرضيك نوعاً ما


1  begin
  2  dbms_output.put_line('&n');
  3  dbms_output.put_line('&n');
  4  dbms_output.put_line('&n');
  5  dbms_output.put_line('&n');
  6  dbms_output.put_line('&n');
  7  dbms_output.put_line('&n');
  8  dbms_output.put_line('&n');
  9* end;
 10  /
Enter value for n: qq
old   2: dbms_output.put_line('&n');
new   2: dbms_output.put_line('qq');
Enter value for n: ww
old   3: dbms_output.put_line('&n');
new   3: dbms_output.put_line('ww');
Enter value for n: ee
old   4: dbms_output.put_line('&n');
new   4: dbms_output.put_line('ee');
Enter value for n: rr
old   5: dbms_output.put_line('&n');
new   5: dbms_output.put_line('rr');
Enter value for n: tt
old   6: dbms_output.put_line('&n');
new   6: dbms_output.put_line('tt');
Enter value for n: yy
old   7: dbms_output.put_line('&n');
new   7: dbms_output.put_line('yy');
Enter value for n: uu
old   8: dbms_output.put_line('&n');
new   8: dbms_output.put_line('uu');
qq
ww
ee
rr
tt
yy
uu

PL/SQL procedure successfully completed.


طبعاً ياريت اللى عنده فكرة احسن من فكرتى يطرحها هنا بهذا الموضوع حتى يستفيد الجميع .

#3 bilalo

bilalo

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 93 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 04 May 2009 - 08:33 PM

شكرا لك أخ هاني
ولكن كيف يكون الكود في حال اردت ان يدخل المستخدم عدد الاسماء بنفسه ثم يقوم بادخال الاسماء

#4 hanyfreedom

hanyfreedom

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,481 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Chess , Sudoku

تاريخ المشاركة 04 May 2009 - 09:11 PM

عدد الاسماء بنفسه ثم يقوم بادخال الاسماء


مش فاهم قصدك ...... ما الحاجه لأدخال عدد الاسماء؟ لماذا لا يقوم بأدخالهم دفعة واحده من خلال Insert ؟

#5 bilalo

bilalo

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 93 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 04 May 2009 - 11:59 PM

عذرا مش هيك قصدي
اعني ان اضع متحول يدخل فيه المستخدم عدد الاسماء وليكن 9
ثم يدخل هذه الاسماء من خلال حلقه
فقط قراءة ('n&') وطباعة(DBMS) ليس أكثر.
أي دون التعامل مع الداتابيز