إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

سؤال عن القراءة


10 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 bilalo

bilalo

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 93 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 16 May 2009 - 11:41 AM

السلام عليكم
أكيد المشرفين بيعرفو c++
كيف اكتب الاجراء التالي في PL/SQL
#include<iostream.h>
void main()
{
int x,num[10];
for(int i=0;i<10;i++)
{
cin>>x;
num[i]=x;
}
}
وشكرا لكم

#2 bilalo

bilalo

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 93 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 17 May 2009 - 09:48 PM

ياجماعة ما حد بيعرف شي عن الموضوع

#3 mustafagamiel

mustafagamiel

    مشرف قسم النماذج والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 2,095 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 17 May 2009 - 09:50 PM

الاخ الكريم
كي تجد الاجابة
ربما الكثير لايعرف ال c ++ أو نسي
اشرح ماتريد عمله من خلال هذا الكود كي تجد الاجابة

اللهم إن كان رزقي في الســــــــــماء فأنزله
وإن كان في الأرض فأخرجـه
وإن كان بعيدا فقربه وإن كان قريبا فيسره
وإن كان قليلا فكثره وإن كان كثيرا فبارك لي فيه

اللـــهم آمين
لا إله إلا الله وحده لاشريك له- له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير
لا إله إلا أنت سبحانك-- إني كنت من الظالمين






#4 Ahmad.Hasan

Ahmad.Hasan

    مشرف قسم الـ Forms & Reports والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 4,871 مشاركة
  • الاسم الأول:Ahmad
  • اسم العائلة:Hasan
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Oracle HCM Consultant

تاريخ المشاركة 18 May 2009 - 02:15 AM

السلام عليكم
اخي كما قال لك الاخ مصطفى اشرح ما تريده ولن نقصر باذن الله
ولاحط انك تستخدم ARRAY
بالتوفيق

.Oracle E-Business Suite R12 HCM Certified Implementation Specialist

 

.Oracle Fusion Human Capital Management 11g Human Resources Certified Implementation Specialist

 


#5 sara gamal

sara gamal

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 411 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 18 May 2009 - 02:38 AM

السلام عليكم
انا هحاول اوصل قصدك للناس عشان يعرقوا يجوبوا عليك
الكود عباره عن متغير x
و array اسمه num بيتكون من 10filed
وجمله الfor بتشتغل 10 مرات كل مره تاخد من المستخدم فيمه للx
وبعدين تحطها في array في المكان البيناظر Iterationيعنى في اول iteration يحطها في المكان الاول وهكذاااااااااا
يعنى من الاخر وكفايه رغيي الكود ده بياخد عشر ارقام وبيضع كل رقم في خانه من خانات الarray
يارب اكون وصلتها ليكم

#6 bilalo

bilalo

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 93 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 18 May 2009 - 07:28 AM

تمام مثل ما قالت الاخت sara
عرفت متحول x ومصفوفة اسمها num مكونة من عشر خانات وحلقة for تدور 10 مرات
في كل دورة يدخل المستخدمم قيمة جديدة لل x وتوضع هذه القيمة في المصفوفة
واريد ان اعمل ذلك في PL/SQL بس ما مشي الحال.

#7 bilalo

bilalo

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 93 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 19 May 2009 - 10:18 AM

ولو

#8 sara gamal

sara gamal

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 411 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 19 May 2009 - 04:21 PM

بصراحه انا حاولت اعملها بس معرفتش في موضوع اسمه varray ده زى ال array فى لغه ال c بس انا ملاقتش عندى شرح لكيفيه استخدامه
حاول تشوفه وممكن يكون ده الحل وبالنسبه
لcin البديل عنها هنا هو الsubstituation variable
يعنى بدل ما تكتب cin>>x
هتكتب
x:=&x
وعند التنفيذ هيطلب منك ادخال القيمه
حاول تجرب على اساس المفهوم ده
معلش ده بس الاعرفه

#9 bilalo

bilalo

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 93 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 19 May 2009 - 08:24 PM

السلام عليكم
شكرا على الاهتمام بالموضوع
أنا اعرف كيف استخدم المصفوفات في ال PL وأعرف كيفية قراءة متحول
لكن المشكلة تظهر عند وضع تعليمة القراءة في حلقة حيث يقوم البرنامج بطلب الادخال مرة واحدة فقط
ويقوم باسناد القيمة المدخلة إلى جميع عناصر المصفوفة
ولم استطع إلى الان ان اجد حل لهذه المشكلة.

#10 sara gamal

sara gamal

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 411 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 20 May 2009 - 12:18 AM

لوسمحت ممكن ترفق الscript عشان حتى اعرف اجرب عليه

#11 bilalo

bilalo

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 93 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 20 May 2009 - 02:15 PM

الكود ده يفترض ان يقرا 10 اسماء

ملفات مرفقة

  • ملف مرفق  names.txt   315بايت   30 عدد مرات التحميل