إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

كيف أضرب خليتين فى بعض


10 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 eng_haythem

eng_haythem

    عضو

  • الأعضــاء
  • 12 مشاركة

تاريخ المشاركة 19 May 2009 - 02:29 PM

السلام عليكم
بالله عليكم يا أهل الخبرة لو حد يقدر يساعدنى بس بسرعة
عاوز اضرب رقمين كل رقم فى خلية وأضع الناتج فى خلية ثالثة
وجزاكم الله خيرا
السلام عليكم

#2 miash80

miash80

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 793 مشاركة
  • الاسم الأول:mousa
  • اسم العائلة:hamdallah
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Read
  • المنصب الحالي:Analyst Assistant

تاريخ المشاركة 19 May 2009 - 03:57 PM

السلام عليكم
بالله عليكم يا أهل الخبرة لو حد يقدر يساعدنى بس بسرعة
عاوز اضرب رقمين كل رقم فى خلية وأضع الناتج فى خلية ثالثة
وجزاكم الله خيرا
السلام عليكم



الموضوع بسيط اخي العزيز

بامكان الضرب مباشرة

يعني على فرض عندك حقلين الحقل الاول اسمه N1 والحقل الثاني اسمه N2 والحقل الثالث اسمه Total وجميعهم على بلوك اسمه Acc

هذا هو الكود

Select nvld(N1,0) * nvl(N2,0)
into :Acc.Tota
from accountl;

او بألامكان وضع قيمة الضرب في متغير ثم اعطاء قيمة المتغير للحقل .



Decalre
V_Total number :=0;
Begin
V_Total :=(:Acc.N1,0) * nvl(:Acc.N2,0)
:Acc.Total :=V_Total;
 end;


ارجو ان اكون اوصلت الفكرة

أخي العزيز اذا كان جواب غير مفهوم او اني لم افهم سؤال الرجاء اعادة السؤال بتفصيل اكبر

اللهم أغفر للمسلمين والمسلمات والمؤمينين والمؤمينات ألاحياء منهم وألاموات الى يوم الدين


موضوع قرأتة فأعجبني
http://www.shbab1.com/2minutes.htm

اذا عجبك موضوع من مواضيعي..لا تقل لي شكراً
و لكن أدعو لي (في ظهر الغيب) بالآتي

اللهم اغفر له ما تقدم من ذنبه و ما تأخر..اللهم احسن خاتمته
اللهم اغفر لوالديه و ارحمهما و ادخلهما جناتك برحمتك يا أرحم الراحمين و لكم بالمثل ان شاء الله
ارجو من الله ان يكون ما انقله لكم من ضمن حسناتى
 356663087.jpg

 

لا تأســــفنَّ عـلى غــــــدرِ الزمــانِ لطالــمـا

رقصـــــــت على جثــــثِ الأســــــــودِ كلابا

لا تحسبن برقصـــــها تعلوا على أســــيادها
تبقى الأســــودُ أسوداً والكـــــلابُ كِــــــلابا


#3 sara gamal

sara gamal

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 411 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 19 May 2009 - 04:13 PM

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
لو ييتتكلم على جمله sql عاديه فممكن تعمل الكود ده
set serveroutput on declare
x number(10);
y number(10);
z number(10);
begin x:=&x;
y:=&y;
z:=x*y;
dbms_output.put_line('z='||z);
end;

كده كل مره تنفذ بتدخل رقمين وبيخرجلك الضرب بتاعهم في z
ولو بتتكلم على form
خلى الfieldالثالث الهيطلع في الضرب في الخصائص بتاعته ان
caculation formula
واكتب في الformula :x*:y
على اساس ان الاتنين field x,y

#4 miash80

miash80

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 793 مشاركة
  • الاسم الأول:mousa
  • اسم العائلة:hamdallah
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Read
  • المنصب الحالي:Analyst Assistant

تاريخ المشاركة 19 May 2009 - 05:32 PM

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
لو ييتتكلم على جمله sql عاديه فممكن تعمل الكود ده

set serveroutput on declare
x number(10);
y number(10);
z number(10);
begin x:=&x;
y:=&y;
z:=x*y;
dbms_output.put_line('z='||z);
end;

كده كل مره تنفذ بتدخل رقمين وبيخرجلك الضرب بتاعهم في z
ولو بتتكلم على form
خلى الfieldالثالث الهيطلع في الضرب في الخصائص بتاعته ان
caculation formula
واكتب في الformula :x*:y
على اساس ان الاتنين field x,y



كلام جميل أخت سارة

بس مش دائما استخدام caculation formula شيئ صحيح وخصوصا في المشاريع الكبيرة لذلك الصح كتابة Prcouder للقيام بعملية الضرب .

اللهم أغفر للمسلمين والمسلمات والمؤمينين والمؤمينات ألاحياء منهم وألاموات الى يوم الدين


موضوع قرأتة فأعجبني
http://www.shbab1.com/2minutes.htm

اذا عجبك موضوع من مواضيعي..لا تقل لي شكراً
و لكن أدعو لي (في ظهر الغيب) بالآتي

اللهم اغفر له ما تقدم من ذنبه و ما تأخر..اللهم احسن خاتمته
اللهم اغفر لوالديه و ارحمهما و ادخلهما جناتك برحمتك يا أرحم الراحمين و لكم بالمثل ان شاء الله
ارجو من الله ان يكون ما انقله لكم من ضمن حسناتى
 356663087.jpg

 

لا تأســــفنَّ عـلى غــــــدرِ الزمــانِ لطالــمـا

رقصـــــــت على جثــــثِ الأســــــــودِ كلابا

لا تحسبن برقصـــــها تعلوا على أســــيادها
تبقى الأســــودُ أسوداً والكـــــلابُ كِــــــلابا


#5 Ahmad.Hasan

Ahmad.Hasan

    مشرف قسم الـ Forms & Reports والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 4,869 مشاركة
  • الاسم الأول:Ahmad
  • اسم العائلة:Hasan
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Oracle HCM Consultant

تاريخ المشاركة 19 May 2009 - 10:18 PM

السلام عليكم
نفرض ان القيم x , y , z
والناتج رح يكون في المتغير z

:BLK.Z = NVL(:BLK.X,0) + NVL(:BLK.Y,0);
بالتوفيق

تم التعديل بواسطة PALI.ORACLE, 19 May 2009 - 10:21 PM.

.Oracle E-Business Suite R12 HCM Certified Implementation Specialist

 

.Oracle Fusion Human Capital Management 11g Human Resources Certified Implementation Specialist

 


#6 mustafagamiel

mustafagamiel

    مشرف قسم النماذج والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 2,095 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 19 May 2009 - 11:25 PM

أعتقد حل السؤال في مشاركة الاخت سارة
لانه في منتدى ال sql وليس النماذج
ومشكور جميع الاخوة palioracle &miash80

اللهم إن كان رزقي في الســــــــــماء فأنزله
وإن كان في الأرض فأخرجـه
وإن كان بعيدا فقربه وإن كان قريبا فيسره
وإن كان قليلا فكثره وإن كان كثيرا فبارك لي فيه

اللـــهم آمين
لا إله إلا الله وحده لاشريك له- له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير
لا إله إلا أنت سبحانك-- إني كنت من الظالمين






#7 eng_haythem

eng_haythem

    عضو

  • الأعضــاء
  • 12 مشاركة

تاريخ المشاركة 21 May 2009 - 08:42 AM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
جزاكم الله خيرا جميعا بس انا مش فاهم الكود ممكن يكون انا اللى موضحتش السؤال
انا اقصد انى عندى عمود فى الجدول اسمه (الكمية) يعنى كمية منتج ونفرض ان فيه 5 مثلا وعمود آخر فيه سعر الوحده ونفرض ان سعر الوحدة هى 3 وعندنا عمود ثالث فيه الإجمالى هنكتب فيه حاصل ضرب الكمية فى سعر الوحدة يعنى 3*5 =15 وطبعا انا اقصد جملة السيكوال وانا شغال على ديفيلوبر6i
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

#8 Ahmad.Hasan

Ahmad.Hasan

    مشرف قسم الـ Forms & Reports والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 4,869 مشاركة
  • الاسم الأول:Ahmad
  • اسم العائلة:Hasan
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Oracle HCM Consultant

تاريخ المشاركة 21 May 2009 - 09:11 AM

السلام عليكم
اخي الحبيب...انت بدك هاي العمليه على SQL PLUS ولا على الديفيلوبر ؟؟؟؟

.Oracle E-Business Suite R12 HCM Certified Implementation Specialist

 

.Oracle Fusion Human Capital Management 11g Human Resources Certified Implementation Specialist

 


#9 eng_haythem

eng_haythem

    عضو

  • الأعضــاء
  • 12 مشاركة

تاريخ المشاركة 21 May 2009 - 09:16 AM

السلام عليكم
هو انا شغال على الديفيلوبر بتعامل مع التكست ايتم
السلام عليكم

#10 Ahmad.Hasan

Ahmad.Hasan

    مشرف قسم الـ Forms & Reports والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 4,869 مشاركة
  • الاسم الأول:Ahmad
  • اسم العائلة:Hasan
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Oracle HCM Consultant

تاريخ المشاركة 21 May 2009 - 09:26 AM

السلام عليكم
نفرض ان القيم x , y , z
والناتج رح يكون في المتغير z

:BLK.Z = NVL(:BLK.X,0) * NVL(:BLK.Y,0);

ولقد كتبت هذه المشاركة سابقاً
بالتوفيق

تم التعديل بواسطة PALI.ORACLE, 21 May 2009 - 09:31 AM.

.Oracle E-Business Suite R12 HCM Certified Implementation Specialist

 

.Oracle Fusion Human Capital Management 11g Human Resources Certified Implementation Specialist

 


#11 eng_haythem

eng_haythem

    عضو

  • الأعضــاء
  • 12 مشاركة

تاريخ المشاركة 24 May 2009 - 08:43 AM

السلام عليكم
نفرض ان القيم x , y , z
والناتج رح يكون في المتغير z

:BLK.Z = NVL(:BLK.X,0) * NVL(:BLK.Y,0);

ولقد كتبت هذه المشاركة سابقاً
بالتوفيق

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
جزاك الله خيرا الكود شغال الحمد لله بس انا لما كتبت الكود كده اشتغل :BLK.Z:= :BLK.X * :BLK.Y;
فممكن تشرح الزيادة اللى تفضلت بزيادتها ممكن يكون فيها فائدة
السلام عليكم