إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

كيف يمكن أعمل على داتا بيز وتكون في جهاز أخر


13 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 eng_mahmoued

eng_mahmoued

    عضو

  • الأعضــاء
  • 19 مشاركة

تاريخ المشاركة 20 May 2009 - 05:02 PM

ممكن ياجماعه اشتغل علي database تكون علي جهاز اخر غير الجهاز بتاعي وللعلم ان الاجهزة متصله علي الشبكه وكيف الطريقه ارجو الافادة
اقصد ان في database علي جهاز وانا و2 اصدقائي نتصل علي database علي جهاز اخر وممكن احنا التلاته نشتغل في نفس الوقت وكيف يمكن ذلك ارجو الافادة

تم التعديل بواسطة mustafagamiel, 20 May 2009 - 05:05 PM.
تعديل العنوان للدلالة على المضمون


#2 mustafagamiel

mustafagamiel

    مشرف قسم النماذج والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 2,095 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 20 May 2009 - 05:13 PM

الاخ الكريم
ابحث عن ملف اسمه tnasname
وجه هيكون موجود في السيرفر الاي عليه داتا بيز انسخه وضعه في كل جهاز من الاي انت واصحابك شغالين عليه هتكتب اسم المستخدم وكلمة المرور واسم الداتا بيز الاي على السيرفر
الملف ستجده في هذا المسار
c:\oracle\product\10.0\db_1\network\admin\tnsames

وضعه في جهازك

اللهم إن كان رزقي في الســــــــــماء فأنزله
وإن كان في الأرض فأخرجـه
وإن كان بعيدا فقربه وإن كان قريبا فيسره
وإن كان قليلا فكثره وإن كان كثيرا فبارك لي فيه

اللـــهم آمين
لا إله إلا الله وحده لاشريك له- له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير
لا إله إلا أنت سبحانك-- إني كنت من الظالمين






#3 جلال شواقفه

جلال شواقفه

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 2,559 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 20 May 2009 - 09:20 PM

اطلع على المقال التالي

http://www.araboug.o...?showtopic=2278
ارجو من يستفيد من مشاركاتي الدعاء لوالدي ولاموات المسلمين بالمغفره والرحمه......

جلال محمود شواقفه
مدير دائرة الحاسوب
بلدية المفرق الكبرى
المملكه الاردنيه الهاشميه.

#4 mustafagamiel

mustafagamiel

    مشرف قسم النماذج والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 2,095 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 21 May 2009 - 01:45 PM

أخي الكريم
لو تريد العمل على ال sql من خلال الويب
يبقى انت مشمحتاج تنزل أي شيء من الاوراكل
اكتب بس في url اسم السيرفر بدل من اسم جهازك أو ال localhost
بمعنى لو الاوراكل نازل على جهاز اسمه وليكن A
هتكتب كده
http://A:5560/isqlplus

بينما لو هتشتغل على الديفيلوبير نزل الديفيلوبيير على جهازك فقط وهتاخد copy من الملف السابق وهتشتغل بإذن الله
لكن تأكد من الاي بيهات صح والتوصيلات وان الاجهزة شايفة بعضها
جرب وقولي

اللهم إن كان رزقي في الســــــــــماء فأنزله
وإن كان في الأرض فأخرجـه
وإن كان بعيدا فقربه وإن كان قريبا فيسره
وإن كان قليلا فكثره وإن كان كثيرا فبارك لي فيه

اللـــهم آمين
لا إله إلا الله وحده لاشريك له- له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير
لا إله إلا أنت سبحانك-- إني كنت من الظالمين






#5 eng_mahmoued

eng_mahmoued

    عضو

  • الأعضــاء
  • 19 مشاركة

تاريخ المشاركة 21 May 2009 - 05:14 PM

أخي الكريم
لو تريد العمل على ال sql من خلال الويب
يبقى انت مشمحتاج تنزل أي شيء من الاوراكل
اكتب بس في url اسم السيرفر بدل من اسم جهازك أو ال localhost
بمعنى لو الاوراكل نازل على جهاز اسمه وليكن A
هتكتب كده
http://A:5560/isqlplus

بينما لو هتشتغل على الديفيلوبير نزل الديفيلوبيير على جهازك فقط وهتاخد copy من الملف السابق وهتشتغل بإذن الله
لكن تأكد من الاي بيهات صح والتوصيلات وان الاجهزة شايفة بعضها
جرب وقولي



اخي الكريم انا استخدم oracle 11g بص مش قادر افتح sql عن طريق url ولذالك هنزل oracle 10g افضل وطبق اللي حضرتك قولته
ومشكور علي الرد السريع وبارك الله فيك

#6 mustafagamiel

mustafagamiel

    مشرف قسم النماذج والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 2,095 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 22 May 2009 - 06:15 PM

أنا قرأت أنهم لغوا isqlplus في أوراكل 11 جي
وهذا المصدر
http://www.orafaq.co...ported_features

اللهم إن كان رزقي في الســــــــــماء فأنزله
وإن كان في الأرض فأخرجـه
وإن كان بعيدا فقربه وإن كان قريبا فيسره
وإن كان قليلا فكثره وإن كان كثيرا فبارك لي فيه

اللـــهم آمين
لا إله إلا الله وحده لاشريك له- له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير
لا إله إلا أنت سبحانك-- إني كنت من الظالمين






#7 جلال شواقفه

جلال شواقفه

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 2,559 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 22 May 2009 - 07:48 PM

قرأت ويبدو انه صحيح
ارجو من يستفيد من مشاركاتي الدعاء لوالدي ولاموات المسلمين بالمغفره والرحمه......

جلال محمود شواقفه
مدير دائرة الحاسوب
بلدية المفرق الكبرى
المملكه الاردنيه الهاشميه.

#8 جلال شواقفه

جلال شواقفه

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 2,559 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 22 May 2009 - 08:21 PM

ممكن ياجماعه اشتغل علي database تكون علي جهاز اخر غير الجهاز بتاعي وللعلم ان الاجهزة متصله علي الشبكه وكيف الطريقه ارجو الافادة
اقصد ان في database علي جهاز وانا و2 اصدقائي نتصل علي database علي جهاز اخر وممكن احنا التلاته نشتغل في نفس الوقت وكيف يمكن ذلك ارجو الافادة


يا باش مهندس محمود
راجع الرابط التالي

http://www.araboug.o...showtopic=34237

تم التعديل بواسطة JLL_JORDAN_1, 22 May 2009 - 08:22 PM.

ارجو من يستفيد من مشاركاتي الدعاء لوالدي ولاموات المسلمين بالمغفره والرحمه......

جلال محمود شواقفه
مدير دائرة الحاسوب
بلدية المفرق الكبرى
المملكه الاردنيه الهاشميه.

#9 mustafagamiel

mustafagamiel

    مشرف قسم النماذج والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 2,095 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 22 May 2009 - 08:45 PM

بالفعل المعلومة صحيحة ودي نص الكلام من موقع أوراكل نفسه مع إلغاء بعض الاشياء التي كانت في اوراكل 10 R2

Deprecated Components in Oracle Database 11g Release 1 (11.1)
The following is a list of components that were part of Oracle Database 10g release 2 (10.2), and are not available for installation with Oracle Database 11g:

iSQL*Plus

Oracle Workflow

Oracle Data Mining Scoring Engine

Oracle Enterprise Manager Java console


اللهم إن كان رزقي في الســــــــــماء فأنزله
وإن كان في الأرض فأخرجـه
وإن كان بعيدا فقربه وإن كان قريبا فيسره
وإن كان قليلا فكثره وإن كان كثيرا فبارك لي فيه

اللـــهم آمين
لا إله إلا الله وحده لاشريك له- له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير
لا إله إلا أنت سبحانك-- إني كنت من الظالمين






#10 Elymany

Elymany

    عضو

  • الأعضــاء
  • 32 مشاركة

تاريخ المشاركة 22 May 2009 - 09:20 PM

شوف ياساعة الباشا
احنا مش هنلف ولا ندور
فيه tool اسمها
sql developer
دى بتعمل ايه ياريس؟ دى tool معموله بالجافا بتسطبها وتعمل ليها connection
طيب بتتطلب ايه ؟ تتطل السورس بتاع الsql developer
وكمان بدام معموله بالجافا يبقي لازم jdk وطبعا الاصدار السادس
لو مش عندك الsource ممكن تبقي تقولى وانا ان شاء الله ابقي ارفعهولك ياريس
ولو كمان مش عارف هتعمل connection ازاى ممكن ابعتلك اول شبتر فى االsql الاصدار 11 فيه ازاى تعمل كونيكشن
قشطه ياعمى....؟

#11 eng_mahmoued

eng_mahmoued

    عضو

  • الأعضــاء
  • 19 مشاركة

تاريخ المشاركة 24 May 2009 - 08:23 AM

أنا قرأت أنهم لغوا isqlplus في أوراكل 11 جي
وهذا المصدر
http://www.orafaq.co...ported_features



السلام عليكم ورحمه الله تعالي وبركاته
جزاك الله خيرا اخي الكريم
وجعل ثواب الارشاد والنصيحه في ميزان حسناتك

#12 eng_mahmoued

eng_mahmoued

    عضو

  • الأعضــاء
  • 19 مشاركة

تاريخ المشاركة 24 May 2009 - 08:30 AM

ممكن ياجماعه اشتغل علي database تكون علي جهاز اخر غير الجهاز بتاعي وللعلم ان الاجهزة متصله علي الشبكه وكيف الطريقه ارجو الافادة
اقصد ان في database علي جهاز وانا و2 اصدقائي نتصل علي database علي جهاز اخر وممكن احنا التلاته نشتغل في نفس الوقت وكيف يمكن ذلك ارجو الافادة


يا باش مهندس محمود
راجع الرابط التالي

http://www.araboug.o...showtopic=34237


السلام عليكم ورحمه الله تعالي وبركاته
جاري الاطلاع علي الموضوع وإن وجدت بعض الاسئله فلن اتردد في الاستفسار من عن توضيح وجذاك الله خيرا
وجعل ثواب هذا العمل في ميزان حسناتك

#13 جلال شواقفه

جلال شواقفه

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 2,559 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 24 May 2009 - 11:15 AM

نرجو التوفيق
ارجو من يستفيد من مشاركاتي الدعاء لوالدي ولاموات المسلمين بالمغفره والرحمه......

جلال محمود شواقفه
مدير دائرة الحاسوب
بلدية المفرق الكبرى
المملكه الاردنيه الهاشميه.

#14 eng_mahmoued

eng_mahmoued

    عضو

  • الأعضــاء
  • 19 مشاركة

تاريخ المشاركة 07 June 2009 - 04:54 PM

السلام عليكم ورحمة الله تعالي وبركاته
الحمد لله يجماعة شغلت databease من جهاز اخر بس علي oracle 10g وليس oracle 11g لان كلام الاخوة ومشاركتهم صحيحة ولهمك منا جزيل الشكر والتقدير
http://200.0.0.141:5560/isqlplus/
200.0.0.141 دة ياجماعة ip الجهاز اللي علية databease
والباقي انتم عرفينة
مشكورين
وجزاكم الله خيرا