إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

PROCEDURE FORMAT_PHONE


8 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 TAREK ALHAMAD

TAREK ALHAMAD

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 109 مشاركة

تاريخ المشاركة 21 February 2004 - 08:16 AM

هذا ال PROCEDURE خاص بتقسيم أرقام التليفون
جرب أحسن كثير من الشرح

هذا ال PRODEDURE
------------------------------
من على SQL PLUS ضع الكود التالى كما هو PASTE & COPY
CREATE OR REPLACE PROCEDURE format_phone
   (v_phone_no IN OUT VARCHAR2)
   IS
   BEGIN
    v_phone_no := '(' || SUBSTR(v_phone_no,1,3) ||
                   ')' || SUBSTR(v_phone_no,4,3) ||
                   '-' || SUBSTR(v_phone_no,7);
    END format_phone;
/
للتجريب من الفورم المرفق الخاص بالعملاء
أدخل بيانات أى عميل وليكن رقم العميل واسم العميل ورقم التليفون
واعمل SAVE ولاحظ التغير فى حقل التليفون
------------------------------------------------------------------------------------
أذا اردت أستخدامة على اى حقل تليفون فى اى فورم
ضع ال TRIGGER على حقل التليفون
WHEN-VALIDATE-ITEM
if :phone is not null then
format_phone(:phone);
end if;
phone: -----------> أسم حقل التليفون
format_phone -------> أسم ال procedure

ملفات مرفقة


تم التعديل بواسطة khaled, 21 February 2004 - 02:59 PM.


#2 khaled

khaled

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 251 مشاركة

تاريخ المشاركة 21 February 2004 - 03:06 PM

فكره رائعه بس لو تعملها على شكل function سوف يكون احسن لان الفنكشن سف تاخذ الرقم وترجعه على شكل phone fromat بحيث نستطيع ان نستخدمها في الformula calculation الخاص بالحقل الموجود في الفورم

تم التعديل بواسطة khaled, 21 February 2004 - 05:31 PM.

خالد مبارك العوبثاني
اليمن-حضرموت
Email :Aboanter84@hotmail.com

#3 arab20002000

arab20002000

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 257 مشاركة

تاريخ المشاركة 21 February 2004 - 03:56 PM

مشكور على الكود

#4 salama11433

salama11433

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 356 مشاركة

تاريخ المشاركة 22 February 2004 - 02:04 AM

شكراااااااا :rolleyes:
لا تبكى على ماضى لا يعود
salama ayad
samy32@msn.com
semsem11433@yahoo.com
Egypt - cairo

#5 John

John

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 387 مشاركة

تاريخ المشاركة 22 February 2004 - 03:01 AM

شكراً :rolleyes:
Johnwahba2002@hotmail.com

#6 TAREK ALHAMAD

TAREK ALHAMAD

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 109 مشاركة

تاريخ المشاركة 22 February 2004 - 03:44 AM

هى هى يا أستاذ خالد مش هتفرق خالص بالعكس الprocedure
سوف ينفذ أسرع خصوصا فى حالة وجود عدد كبير من ال procedures وال functions على الداتابيز وهى البيئة الفعلية والعملية لاى مشروع
لذلك ان أرى ان procedures عمله أسرع من الفنكشن عموما اذا كان يؤدى نفس الوظيفة
والرأى الاخير لك طبعا فانت أستاذى وكثيرا ما أستفدت من خبرتك
ورجاء خاص منك أن تكمل دروس pl/sql التى كنت قد بداتها حتى اتمكن منها لانها القسم الوحيد فى أوراكل ديفلوبر الذى أجد نفسى فيه ضعيف ما عدا ما كنت قد قمت بشرحة
فى دروسك السابقة بعد شرحك له وجدت نفسى متمكن منه ومستوعب له نظرا لاسلوبك الرائع فى الشرح وتبسيط الامور وايضاح المعنى وتوصيل الفكرة ... أرجو الاهتمام يا أستاذ خالد اذا سمح وقتك بمتابعة الدروس
وشكرا لكم جميعا
يا أجمل أعضاء لاروع منتدى

#7 جلال شواقفه

جلال شواقفه

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 2,559 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 01 November 2007 - 08:48 PM

شكرا لك يا اخ طارق
ارجو من يستفيد من مشاركاتي الدعاء لوالدي ولاموات المسلمين بالمغفره والرحمه......

جلال محمود شواقفه
مدير دائرة الحاسوب
بلدية المفرق الكبرى
المملكه الاردنيه الهاشميه.

#8 sydra ali hamza

sydra ali hamza

    عضو

  • الأعضــاء
  • 26 مشاركة

تاريخ المشاركة 04 August 2008 - 11:45 AM

السلام عليكم ليه فى procedure ده
معملناش الvariable
declare
v_phone_no varchar2
؟؟؟؟؟؟؟؟
ممعلش عشان أنا متلخبطه أوى فى ال varaibles و ميش بعرف أفرق بنهم

تم التعديل بواسطة sydra ali hamza, 04 August 2008 - 11:55 AM.


#9 Ahmad.Hasan

Ahmad.Hasan

    مشرف قسم الـ Forms & Reports والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 4,871 مشاركة
  • الاسم الأول:Ahmad
  • اسم العائلة:Hasan
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Oracle HCM Consultant

تاريخ المشاركة 16 August 2009 - 05:12 AM

السلام عليكم
مشكور أخي على البروسيجر..
ولكن هذا في حال كان رقم التلفون فقط 10 ارقام..
ولكن عند كتابته مع الكود الدولي لا يعمل...
قمت بالتعديل على البروسيجر بحيث يقبل كلتا الحالتين:

PROCEDURE format_phone
  (v_phone_no IN OUT VARCHAR2)
  IS
  BEGIN
   v_phone_no := '(' || SUBSTR(v_phone_no,1,3) ||
				  ')' || SUBSTR(v_phone_no,4,2) ||
				  '-' || SUBSTR(v_phone_no,7);
   END format_phone;

بالتوفيق

تم التعديل بواسطة PALI.ORACLE, 16 August 2009 - 05:12 AM.

  • anas.soft معجب بهذا

.Oracle E-Business Suite R12 HCM Certified Implementation Specialist

 

.Oracle Fusion Human Capital Management 11g Human Resources Certified Implementation Specialist