إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

احتاج فنكشن لعمل ربورت بهيكل قروب


5 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 العبوس

العبوس

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 120 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 20 July 2009 - 04:48 PM

السلام عليكم
اخوتي
احتاج الى فكشن بحيث اعمل ربورت على شكل قروب
على سبيل المثال
جدول emp و dept
ابي اعمل قروب لكل دبارمنت و الموظفين و مجموع السلريز
بس مجرد احتاج فنكشن عشان كل قسم يطلع في قروب خاص فيه


تحياتي



Bahrain
itoradeveloper@hotmail.com
itoradeveloper@yahoo.com


#2 Ahmad.Hasan

Ahmad.Hasan

    مشرف قسم الـ Forms & Reports والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 4,871 مشاركة
  • الاسم الأول:Ahmad
  • اسم العائلة:Hasan
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Oracle HCM Consultant

تاريخ المشاركة 21 July 2009 - 02:43 AM

السلام عليكم
هل تريد ان يظهر كل الــ DEPARTMENTS في التقرير ؟؟؟
اذا كانت الاجابة بــ لا وتريد ان يظهر في التقرير ادارة معينه بموظفيها ومجموع رواتبهم فــ ممكن عمل التقرير بباسطه وتبعت PARAMETER رقم الدائرة.... وبناءا على رقم الدائرة سيظهر جميع موظفيها واي معلومات تريد اظهارها...
نرجو التوضيح...
بالتوفيق

.Oracle E-Business Suite R12 HCM Certified Implementation Specialist

 

.Oracle Fusion Human Capital Management 11g Human Resources Certified Implementation Specialist

 


#3 العبوس

العبوس

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 120 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 21 July 2009 - 08:56 AM

وعليكم السلام
صحيح اخي العزيز بالبارميتر اقدر اظهر كل دبارمنت عن طريقة ادخال قيمة
بس الا اريده مثل ما تفضلت
ابي في التقرير يكون على شكل قروب
في الدبارمنت الاولي يطلع لي اسماء الموظفين و الرواتب و مجموعة رواتبهم
ويليه الدبارمنت الثاني ونفس الكلام

اتمنى وصلت الفكرة


تحياتي



Bahrain
itoradeveloper@hotmail.com
itoradeveloper@yahoo.com


#4 abdu1_far

abdu1_far

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 430 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 21 July 2009 - 10:54 AM

اولاً : سلام عليكم
ثانياً : ايه الاحتياج للفنكشن ، طالما ان الريبورت بيدلر بيوفر ده
حضرتك اعمل REPORT WIZERD هتلاقي نوع اسمه GROUP ABOVE تختاره ، هيسألك هتمعل جروب بأيه ، اختار الدبارتمنت
=====================================================
لكن لو حضرتك عايز فانكشن عشان تبني عليها ريبورت في الحالة ده لازم تكون بترجع ريف كيرسور REF CURSOR
لأنك لو عايز تبني ريبورت على بروجرم يونت في الداتا بيز ، هتستخدم الريف كيرسور في الريبورت ... موضوع طويل شوية

انا رأي الشخصي ، انك تعمل ريبورت على هيئة GROUP ABOVE في الربيورت
قال رسول الله صلى الله عليه وسلم "إن لله عز وجل عباداً أختصهم بقضاء حوائج الناس ، حببهم إلي الخير وحبب الخير إليهم
هم الاّمنون من عذاب الله يوم القيامة " أوكما قال صلى الله عليه وسلم

#5 العبوس

العبوس

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 120 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 21 July 2009 - 03:20 PM

وعليكم السلام ورحمة الله
اهلا اخي
انا حاب اعمل ريبورت شغل يدوي فاهم عليي كيف

انا اريده يكون الربورت على شكلGROUP ABOVE
بس ما اريد اشتغل عليه بالويزرد

لاحظ عملت هالفنشكن بس الحال مو ماشي معاه مضبوط
function CF_1Formula return Char is
cursor kk is select * from dept; kk_c kk%rowtype;
dd varchar2(20);
begin open kk;
fetch kk into kk_c; loop
dd:=kk_c.dname;
return dd;
end loop;
close kk;
end;



Bahrain
itoradeveloper@hotmail.com
itoradeveloper@yahoo.com


#6 abdu1_far

abdu1_far

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 430 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 22 July 2009 - 10:34 AM

هو الموضوع مش محتاج فانكشن ولا حاجة حتى لو عايز تعمل الريبورت يدوي
هتعمل كويري

SELECT E.EMPLOYEE_ID,E.FIRST_NAME,E.LAST_NAME ,D.DEPARTMENT_ID
FROM EMPLOYEES E , DEPARTMENTS D
WHERE E.DEPARTMENT_ID=D.DEPARTMENT_ID
GROUP BY E.EMPLOYEE_ID,E.FIRST_NAME,E.LAST_NAME ,D.DEPARTMENT_ID


وبعد كده في QUERY MODE تسحب الDEPARTMENT_ID ي جروب لوحدها
هترسم 2 ربيتنج فيرام
واحد كبير ده بتاع الDEPARTMENT_ID
وبداخل الفيرم ده هترسم فيرام تاني وتحط فيه الايتم بتاع الEMPLOYEES
بس كده هتلاقي اتعملت GROUP ABOVE
قال رسول الله صلى الله عليه وسلم "إن لله عز وجل عباداً أختصهم بقضاء حوائج الناس ، حببهم إلي الخير وحبب الخير إليهم
هم الاّمنون من عذاب الله يوم القيامة " أوكما قال صلى الله عليه وسلم