إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

Cursor


4 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 masmas1001

masmas1001

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 61 مشاركة

تاريخ المشاركة 27 July 2009 - 03:19 PM

معلش انا جماعة انا مش فاهم موضوع ال cursor بجد ممكن حد يشرحلي الموضوع

وبعدين كنت عاوز اعرف هو يعتبر طريقة تانية بدل من طريقة record ولا اية

انا بجد تاية في الكورس دا
ممكن حد ينصحني ارتب نفسي ازاي اول باول وانا باخد الكورس دا من الناس ذوي الخبرة

انا عاوز اكون متابع الموضوع اول باول
وجزااااكم الله كل خير

#2 mustafagamiel

mustafagamiel

    مشرف قسم النماذج والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 2,095 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 27 July 2009 - 04:09 PM

السلام عليكم
يمكنك مراجعة الرابطين دول ثم اسأل عن الاي مش واضح لك والله المستعان
http://www.araboug.o...hp?showtopic=66
و
http://www.araboug.o...showtopic=25107

موفق

اللهم إن كان رزقي في الســــــــــماء فأنزله
وإن كان في الأرض فأخرجـه
وإن كان بعيدا فقربه وإن كان قريبا فيسره
وإن كان قليلا فكثره وإن كان كثيرا فبارك لي فيه

اللـــهم آمين
لا إله إلا الله وحده لاشريك له- له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير
لا إله إلا أنت سبحانك-- إني كنت من الظالمين






#3 waelsaeed

waelsaeed

    عضو

  • الأعضــاء
  • 1 مشاركة

تاريخ المشاركة 01 August 2009 - 11:40 AM

أخي العزيز

أنا زيك بأخد كورس developer و ممكن أجوبك على سؤالك و إن شاء الله تكون إجابتي صائبة

Coursor يمكن إستخدام جملة select لإسترجاع أكثر من نتيجة فى وقت واحد و استخدام group by و order by و case و decode
لكن record لإسترجاع نتيجة واحدة و بيشتغل على صف واحد داخل الجدول و إليلك المثالين التاليين للrecord و coursor

Record

CREATE OR REPLACE PROCEDURE p_01


IS
TYPE employee_record_type IS RECORD employees.job_id%TYPE);
employee_record employee_record_type;
BEGIN
SELECT employee_id, last_name, job_id
INTO employee_record
FROM employees
WHERE employee_id = 107;

END pf_01;
/

Cursor

¬

CREATE OR REPLACE PROCEDURE pf_07_03
IS
CURSOR employees_cursor IS
SELECT *
FROM employees;
V_1 employees_cursor%ROWTYPE;
BEGIN

For v_1 in 1..10 loop
FETCH employees_cursor
INTO V_1;
END LOOP;
CLOSE employees_cursor;
END pf_07_03;
/



#4 colla

colla

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 245 مشاركة

تاريخ المشاركة 01 August 2009 - 01:16 PM

يا اخوانا يالي فوووووووووق ممكن تشوفو الرابط دا وتدونا رايكم في الموضوع

http://www.araboug.o...showtopic=32835

على المرء ان يسعى وليس عليه ادراك النجاح


صورة


#5 amr_said

amr_said

    عضو

  • الأعضــاء
  • 14 مشاركة

تاريخ المشاركة 01 August 2009 - 10:24 PM

الموضوع كويس جدا وبجد ممكن الإستفادة منه لوسمحتم شوفو موضوعى ولو عجبكم ياريت تردو عليه وأنا فى خدمة الأعضاء 24 ساعة
رابط الموضوع
http://www.araboug.o...showtopic=35735