إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

انا عايز جمله السيكول دى او الكنسبت بتعها


8 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 احمد فهمى

احمد فهمى

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 59 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 29 September 2009 - 11:54 AM

السلام عليكم
لو سمحتو يا جماعة انا لية سؤال
انا عندى موظفين _ عايز بقا ادى مكفاءه 200 جنية لكل موظف خبرته 10 سنين بس
المكفاءة لدول بس
ادونى الكونسبت لو سمحتو او الكويرى ازى اطلع الفئة دى

#2 Ahmad.Hasan

Ahmad.Hasan

    مشرف قسم الـ Forms & Reports والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 4,871 مشاركة
  • الاسم الأول:Ahmad
  • اسم العائلة:Hasan
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Oracle HCM Consultant

تاريخ المشاركة 29 September 2009 - 12:51 PM

بامكانك عمل التالي واستفيد من هذا الكود:

declare
xx_emp  number;
begin
select emp_experience
into xx_emp
from ur_table
where emp_no=:blk.emp_no;

if xx_emp=10 then
update emp
set emp_sal = emp_sal + 200
where emp_no=:blk.emp_no;
commit;
end if;
end;

تم التعديل بواسطة PALI.ORACLE, 29 September 2009 - 12:51 PM.

.Oracle E-Business Suite R12 HCM Certified Implementation Specialist

 

.Oracle Fusion Human Capital Management 11g Human Resources Certified Implementation Specialist

 


#3 احمد فهمى

احمد فهمى

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 59 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 29 September 2009 - 12:56 PM

طب حضرتك انا عايز الفكرة
يعنى كلمنى بالعمى كده اتكلم ازى فى المشكله دى بلاش الاكود عشتن اقدر انا اوصل
لانى بصراحة مفهمتش حاجة من الكود اللى فات

#4 ahmed_fatthy

ahmed_fatthy

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 69 مشاركة
  • الاسم الأول:ahmed
  • اسم العائلة:fatthy
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 29 September 2009 - 01:35 PM

سلام عليكم
أولا التقرير اللي أنت بتصممة المفروض يكون فية خانة المكافأة
والمكافأة دي بتحدد زي ما الشركة بتطلبها منك
لو هما طلبوا منك تزود الموظف اللي سنوات خبرتة 10 سنين هتعمل أية
هتخلي ال SALAREY زي ماهو في COLUM و ال NEWSALAREY يبقي COLUM تاني يساوي SALAREY+200

يعني مثلا أفترض ال TABLE اللس هتختار منة فية
EMP_ID,EMP_NAME,SALAREY,EXP_YEARS
يبقي ال كويري الأتية

SELECT EMP_ID,EMP_NAME,SALREY,SALREY+200
FROM EMP
WHERE EXP_YEARS>=10
أو علي حسب ال CASE اللي عندك
بالتوفيق

akl_ahmed@ymail.com

restrict_programmer@yahoo.com


#5 احمد فهمى

احمد فهمى

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 59 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 29 September 2009 - 01:44 PM

يا بشمهندس انا معنديش غير خانه الهير دايت بس معنديش خانه للخبره
انا عايز اطلع الموظفين اللى بقالهم 10 سنين فى الشركة واديهم مكافاه

#6 smah_dba

smah_dba

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 91 مشاركة
  • الاسم الأول:A
  • اسم العائلة:F
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Sr. Oracle DBA

تاريخ المشاركة 29 September 2009 - 01:54 PM

يا اخي الفاضل ..
انت تعنى انك تريد زيادة راتب الموظف الى يعمل فى الشركة 10 سنين فأكثر 200
لذا فعليك ايجاد الموظفين الى سنين عملهم فى الشركة 10 سنين فأكثر
من خلال كيرسر تبحث به عن الموظفين ومرتباتهم بشرط ناتج طرح بداية العمل والتاريخ الحالى >= 10سنين
وتعمل UPDATE للمرتب بزيادة 200
معلش ده الى انا فهمته
لا تحسبن المجد تمر أنت آكله ........ لن تبلغ المجد حتى تلعق الصبر

#7 احمد فهمى

احمد فهمى

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 59 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 29 September 2009 - 03:24 PM

ماشى انا كده فهمت
ممكن حضرتك تكون بس مع مثال صغير

#8 Ahmad.Hasan

Ahmad.Hasan

    مشرف قسم الـ Forms & Reports والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 4,871 مشاركة
  • الاسم الأول:Ahmad
  • اسم العائلة:Hasan
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Oracle HCM Consultant

تاريخ المشاركة 29 September 2009 - 04:53 PM

يا اخي المثال كما في الكود المكتوب سابقا..
بتعمل سيليكت لعدد سنوات الخبرة من الجدول تاعك..
وعندك if ازا كانت = 10 سنوات اعمل update على رواتب الموظفين ( زيادة 200 ) ..
وقم بكتابة جملة السيليكت داخل cursor ...

تم التعديل بواسطة PALI.ORACLE, 29 September 2009 - 04:54 PM.

.Oracle E-Business Suite R12 HCM Certified Implementation Specialist

 

.Oracle Fusion Human Capital Management 11g Human Resources Certified Implementation Specialist

 


#9 smah_dba

smah_dba

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 91 مشاركة
  • الاسم الأول:A
  • اسم العائلة:F
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Sr. Oracle DBA

تاريخ المشاركة 29 September 2009 - 05:01 PM

بعد اذنك ابعت تابل الموظفين
لا تحسبن المجد تمر أنت آكله ........ لن تبلغ المجد حتى تلعق الصبر