إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

ماهي Bean Area ؟


13 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 en_eyad_sadi

en_eyad_sadi

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 60 مشاركة

تاريخ المشاركة 25 October 2009 - 12:20 PM

ممكن شرح لعمل ال Bean area وماهي الفائدة منها ؟

شكرا للجميع :D

#2 tarek_fathi

tarek_fathi

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 594 مشاركة
  • الاسم الأول:Tarek
  • اسم العائلة:Bakr
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Team Lead-Head of software Development Unit

تاريخ المشاركة 25 October 2009 - 01:40 PM

ال bean Area شئ رائع
أى حاجة الفورم بيلدر مش بيعملها بسهولة او مش بيعملها اقدر انا اعملها بالجافا و استخدمها جوة الفورم بتاعتى
و لو اتعلمنا كويس ازاى نستخد ال bean Area يبقى ساعتها تقدر تقول انك ممكن تعمل اى حاجة مهما كانت بالform builder
مثال
كلنا عارفين ان الفورم بيلدر مينفعش نعمل بيه برنامج ذى الرسام مثلا
او على الاقل منقدرش نعمل فورمة تخلينا نريم خطوط و مربعات و اى اشكال هندسة و طباعتها فى runtime
اة على حد علمى انا مشوفتش حد عمل كدة
لكن لو افتكرنا كويس ان عندها حاجة رائعه اسمها bean area يبقى الاجابة اة الفورم بيلدر يقدر يعمل برنامج رسام و الفورم بيلدر يقدر يخلينا نرسم فى ال run time
و الدليل الفورمة اللى بعتها لحضرتك و ماخدتش منى 10 دقائق فى تصميمها و شغلها

بكل بساطة كتبت الكود اللى بيخلينى اريم بالجافا و حولت الكود بتاعى ل jar file و استخدمت ال bean area فى الفورم بتاعتى و كتبت بس اسم ال class بدون سطر كود واحد

ملحوظة :
لتشغيل الفورمة اعمل التالى
1- انسخ ملف الjar اللى اسمة Graphs.jar على المسار التالى
forms_developer_home\forms\java
2- Open the file formsweb.cfg الموجود فى المسار forms_developer_home\forms\server
و دور على Archive_jinit و ضيف اسم الملف Graphs.jar فى نهاية السطر بعد ما تعمل comma
مثال
archive_jini=frmall_jinit.jar,Graphs.jar
افتح الفورم المرفقه و شغلها
هتلاقى شاشة فاضة خالص
ارسم بالماوس فيها
يعنى حرك الماوس فيها و انت ضاغط بالماوس
كانك بترسم

ملفات مرفقة

  • ملف مرفق  sample.rar   10.23كيلو   1056 عدد مرات التحميل

  • Mina_MAmdouh معجب بهذا

#3 mido_79997

mido_79997

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 84 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 25 November 2009 - 11:15 AM

يا اخى العزيز هذا الموضوع رائع
بس بدى اعرف انت جبت الملف graphs.jar
منين

سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم


صورة


#4 BSS

BSS

    عضو

  • الأعضــاء
  • 3 مشاركة

تاريخ المشاركة 25 November 2009 - 11:59 AM

انه احد الtools للفورم بيلدر . غير ضروري للاستخدام العام فهو اختياري

#5 tarek_fathi

tarek_fathi

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 594 مشاركة
  • الاسم الأول:Tarek
  • اسم العائلة:Bakr
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Team Lead-Head of software Development Unit

تاريخ المشاركة 23 December 2009 - 10:53 AM

الملف ال jar انا اللى عاملة
كود جافا كتبته و حولته ل class و عملت بعد كدة jar file
انت مش شرط تحترف جافاف يعنى
كفاية اوى يبقى عندك فكرة عن ال J2se
و الاكواد ممكن تجيبها من على النت او اعد مع واحد صاحبك شغال جافاف و قولة عاوز اعمل كذا

تم التعديل بواسطة tarek_fathi, 23 December 2009 - 10:58 AM.


#6 scince

scince

    عضو مميز

  • فريق الإشراف
  • 1,139 مشاركة
  • الاسم الأول:ميهال
  • اسم العائلة:مهدي
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:البرمجة على vc++ و# c وAndroid للموبايل
    Arduino الإلكترونيات التفاعلية و المتحكمات الد قيقة ودمجها مع اوراكل في الجانب الالكتروني من الانطمة

تاريخ المشاركة 26 April 2010 - 10:25 AM

شكراً على الجهد الرائع

م / ميهال مهدي - اليمن - عدن
من مواضيعي :

شاشة تكرار السطر الاخير من البلوك بعدد ما تريد من المرات

شاشة تقراء بيانات من Ms Excel الى جدول قاعدة بيانات أو الى بلوك في الشاشة مباشرة

رسال بيانات الى Ms Word 2007 لملف موجود مسبقا من شاشة ديلفوبر 6i باستدعاء دوال Vba

شاشة تعرض الماك ادرس و سيريال الماذربورد لمن يريدون تأمين برامجهم
شاشة تظهر الطابعة الافتراضية وتعين طابعة افتراضية انت تحدد اسمها

هل تعاني من مشكلة الاقواس في المسار
ارسال بيانات الى Ms Word 2007 من شاشة ديفلوبر 6i
شاشة إظهار Ip الخارجي والداخلي وعدة معلومات
استخدام اردوينو التحكم بدائرة كهربائية 220 فولت من خلال شاشة ديفلوبر اوراكل
شاشة قراءة رقم الهرديسك الفيزيائي بواسطة Dll على Dev 10g
قراءة بيانات الهرديسك بواسطة Activex
طريقة تشفير بيانات الهرديسك بواسطة Md5
شاشة التحكم بالمخرج Lpt بواسطة Dll على 10g و 6i
تطوير لمثال شاشة التحكم بالمخرج Lpt بواسطة Dll على 10G و 6I
شاشة تتحكم بألأزرار Caps_Lock و Num_Lock و Scrol_Locl بواسطة Dll
شاشة تحسس حالة زر Cpas Lock بواسطة Dll
شاشة تسجيل بشكل مرن التغيرات لجداول أي مستخدم وحفظها في جدول أنت تنشئه
مراقبة مستخدمين النظام انياً و تسجيل بيانات جلسة العمل
(مفاجئة)شاشة Template تم تجهيزها بواسطة الــ Object Group
إحضار بيانات من Msaccess الى Oracle
أداة تقوم بتغيير كلمة السر في أوراكل
الان يمكنك التحكم بتريجرات ازرار الوظائف Key Mapping F1-F9


#7 abdouz_2000

abdouz_2000

    عضو

  • الأعضــاء
  • 2 مشاركة

تاريخ المشاركة 03 May 2010 - 07:51 PM

اخى العزيز
الهدف من Bean area هو انك ممكن تستخدم إمكانيات الجافا من داخل ال oracle forms
وهذا بالطبع يزيد من فاعليات ال oracle forms ويزيدك قوة اذا كنت بتعرف java
وهنا سوف تجد شرح وامثلة على الموضوع بالكامل

http://forms.pjc.bea...rticle-blog.php

وأسالكم الدعاء
وشكرا
اخوكم عبده

#8 عاصم

عاصم

    عضو

  • الأعضــاء
  • 1 مشاركة

تاريخ المشاركة 30 June 2010 - 09:42 PM

كيف الاعدادات لتنفيذه على الفورم 60

#9 mahmoud afifi

mahmoud afifi

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 129 مشاركة

تاريخ المشاركة 31 July 2010 - 02:41 PM

الأخ الكريم طارق
لك منا جزيل الشكر وخالص الدعاء
حيث أنني كنت بصدد كتابة موضوع استفسار عن كيفية تشغيل bean في الفورمز ولكن شرحك وافي
سنجربة الأن
ولك منا خالص الدعاء
OCP Forms 10g OCA PL/SQL
PowerBuilder Developer
SQL Server Administrator
.NET Developer
CCNA Certified


#10 eng_jdev

eng_jdev

    عضو

  • الأعضــاء
  • 15 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 11 November 2011 - 03:44 PM

جزاك الله خيرا
وبارك الله فيكم إنه ولى ذلك ومولاه

#11 m_md

m_md

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 135 مشاركة
  • الاسم الأول:Mahm
  • اسم العائلة:Alaa
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 04 April 2014 - 04:09 PM

اخي الكريم ممكن تشرحنا كيف فيني اعمل جافا  يعني مثلا ساعة بيانية  واحفظها ب jar file    مشان اقدر استدعيها بالفورم



#12 Alasmari

Alasmari

    عضو

  • الأعضــاء
  • 4 مشاركة
  • الاسم الأول:Naif
  • اسم العائلة:Alasmari
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 06 April 2014 - 11:39 PM

سؤال بارك الله فيكم :

هل أستطيع أن استعرض التقرير من داخل شاشة الفورم باستخدام خاصية bean ؟



#13 Faisal Matari

Faisal Matari

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 538 مشاركة
  • الاسم الأول:Faisal
  • اسم العائلة:Matari
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Oracle , C# , ASP.NET and ERP Developer Ect....
  • المنصب الحالي:Developer

تاريخ المشاركة 19 July 2016 - 10:17 AM

لتشغيل الفورمة اعمل التالى
1- انسخ ملف الjar اللى اسمة Graphs.jar على المسار التالى
forms_developer_home\forms\java
2- Open the file formsweb.cfg الموجود فى المسار forms_developer_home\forms\server
و دور على Archive_jinit و ضيف اسم الملف Graphs.jar فى نهاية السطر بعد ما تعمل comma
مثال
archive_jini=frmall_jinit.jar,Graphs.jar
افتح الفورم المرفقه و شغلها

 

 

اين أجد المسار forms_developer_home\forms\java

 

وهل بالامكان شرح الموضوع بفيديو !!!!!!!!!!!


        ---------------------------------------------------------------------------------------

:rolleyes:  |سُبْحَانَكَ لَا عِلْمَ لَنَا إِلَّا مَا عَلَّمْتَنَا ۖ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ| :) صدق الله العظيم

        ---------------------------------------------------------------------------------------


#14 mamoun_omer

mamoun_omer

    عضو

  • الأعضــاء
  • 1 مشاركة
  • الاسم الأول:مأمون
  • اسم العائلة:عمر
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 16 September 2017 - 11:12 AM

عزيزي .. تحية خاصة ..

هل من الممكن ان استخدم ملف الجافا jar file .. في FORM 6i ..؟ 

اذا ممكن .. كيف ؟