إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

اجابه و شرح لسؤال ؟


6 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 ahmed_samir

ahmed_samir

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 331 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 16 November 2009 - 04:31 PM

السلام عليكم

اخوانى مرفق سؤال اريد الحل له و الشرح الخاص بيه ..

و شكرا لكل من ساهم فى مساعدتى فيما قبل ..

و شكرا

ملفات مرفقة

  • ملف مرفق  11.GIF   7.61كيلو   26 عدد مرات التحميل
  • ملف مرفق  12.GIF   9.13كيلو   31 عدد مرات التحميل

لو سمحت .. لو سمحت .. ايوة انت .. متعرفش حد عايز مبرمج اوراكل خبرة برنامج ERP ( شؤون عاملين و مخازن و مشتريات.. معلش ابقى قولى لو فى حد عندك )

OCP - Build Internet Applications

Oracle Certified Associate

Visual Basic 6 - ASP

-------

انشاء الله ربنا يكرمنى و اكون Oracle Developer محترف

الحمد الله OCP - Build Internet Applications

-------

#2 sara gamal

sara gamal

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 411 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 16 November 2009 - 06:10 PM

الاجابه الصحيحه A-discouted 10
لان لما بتيجى تستدعى package ال variable الموجوده في ال package بتاخد القيمه ال intial وفي الحاله دى ال intial عندك
0.10 مش 0.00

#3 sara gamal

sara gamal

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 411 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 16 November 2009 - 06:32 PM

بالنسبه للسؤال التالى
وسؤالك الخاص بما الفرق بين DEPTREE & IDEPTREE
في chapter 8في ال program unite
ال chapter ده مهم جدا بالنسبه للامتحان
وفيه الاجابه على سؤالك وفي كذا سؤال في نموذج الامتحان من نفس ال chapter لو مقرأتش ال chapter ده هيقفوا قدامك هو مهم جدا وهتلاقى فيه بأذن الله الجواب على كذا سؤال عندك

#4 ahmed_samir

ahmed_samir

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 331 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 16 November 2009 - 08:57 PM

السلام عليكم

الاخت الفاضله ..

بالنسبه لموضوع المتغيرات بال package طبعا تسلسل السطور هو مبدء تنفيذ الكود .. حنلاحظ ان هو مقلش لثانى مرة يعنى هى لاول مرة طيب هو دخل على البروسيدر و عطابه قيمه و المفروض انه خرج بنتيجه من البروسيدر ده بقيمه " صفر " طيب يبقا مرجوع البروسيدر هو صفر و حيبقا المتغير بعد كدة ب 0.10 لاكن ده خارج البروسيدر فاذا اخدة لان حتى العمليه الحسابيه مش بتتعمل غير داخل البروسيدر ّ!! فانا مش عارف اعتقد ان برضوا لبلجابه هى الصفر ..

ولا اه رايك؟
لو سمحت .. لو سمحت .. ايوة انت .. متعرفش حد عايز مبرمج اوراكل خبرة برنامج ERP ( شؤون عاملين و مخازن و مشتريات.. معلش ابقى قولى لو فى حد عندك )

OCP - Build Internet Applications

Oracle Certified Associate

Visual Basic 6 - ASP

-------

انشاء الله ربنا يكرمنى و اكون Oracle Developer محترف

الحمد الله OCP - Build Internet Applications

-------

#5 sara gamal

sara gamal

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 411 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 17 November 2009 - 02:55 AM

السلام عليكم
لاء الكود في ال package مش هيتنفذ بالصوره الحضرتك بتقول عليها مش سطر سطر
اولا عند استدعاء ال package في جزء من ال memory بيتحجز وبيتوضع فيه قيم المتغيرات الهتستخدمها والمش هتستخدمها
فبكده المكان الخاص ب discount_rate متخزن فيهاخر قيمه خدها المتغير ده الهى 0.10
مش 0.00
وبعدها كده بيستدعى ال procedure البيكون شايف القيمه 0.10
ولو مش واثق في الكلام نفذ الكود وهتعرف

create or replace package d
is
g_id number:=7839;
d_rate number:=0.00;
procedure d_p( p number);
end d;
/
create or replace package body d is
procedure d_p ( p number) is
begin dbms_output.put_line('dicounted'||to_char(p*nvl(d_rate,1)));
end d_p;
begin d_rate :=0.10;
end d;
/
set serveroutput on;
execute d.d_p(100);


#6 colla

colla

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 245 مشاركة

تاريخ المشاركة 17 November 2009 - 10:27 AM

يا اخ احمد اريحك من الموضوع هذا

في لغات البرمجه كللللللها في حاجه اسمها المتغير الاستاتيك static variable وبتختلف طريقه تعريفه وانشائه من لغة برمجه لاخرى

ولكن المفهوم بتاع هذا المتغير وااحد وهو انهو متغير قيمته ثابته لا تتغير

في الاوراكل بيتم تعريف المتغير دا زيييو زي اي متغير تاني ويتم تعريفه ايضا داخل الباكيج الشيئ الي بيميز هذا المتغير عن باقي المتغيرات

انو لما تيجي تتعامل معاه لازم تضع قبله كلمة begin وبهذه الطريبقه تكون عرفت متغير من النوع ستاتيك وزي ما قالت الاخت سارا جمال انو الباكيج اول

ما يتم تنفيذها بيتم تحملها على الذاكره وبالتالي راح يتم تحميل هذه الباكيج ويتم تحميل قيمة المتغير الاستاتيك بالقيمة 0.10 إذن عند اول استدعاء

راح يضرب 100 * 0.10 = 10

والسلام عليكم

على المرء ان يسعى وليس عليه ادراك النجاح


صورة


#7 ahmed_samir

ahmed_samir

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 331 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 17 November 2009 - 08:42 PM

السلام عليكم

شكرا .. للاخت سارة

و شكرا للاخ colla

على مساعدتى .. شكرا
لو سمحت .. لو سمحت .. ايوة انت .. متعرفش حد عايز مبرمج اوراكل خبرة برنامج ERP ( شؤون عاملين و مخازن و مشتريات.. معلش ابقى قولى لو فى حد عندك )

OCP - Build Internet Applications

Oracle Certified Associate

Visual Basic 6 - ASP

-------

انشاء الله ربنا يكرمنى و اكون Oracle Developer محترف

الحمد الله OCP - Build Internet Applications

-------