إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

اية الخطأ فى هذا الكود وماهو حلة؟


6 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 mohooo81

mohooo81

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 214 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 04 January 2010 - 12:24 AM

select sal , to_number(trunc(to_char(sal,'$9999.99'),+1))
from emp
/

مالا يدرك كلة لا يترك كلة

#2 rachid_to_dba

rachid_to_dba

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 136 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 04 January 2010 - 01:06 AM

tel me the error message that appeares, when you excute this code


ان شاء الله ... باذن الله ... اكيد سنصل... يارب


#3 mohooo81

mohooo81

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 214 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 04 January 2010 - 01:13 AM

بيطلعلى الارور دة

ERROR:
ORA-01722: invalid number



no rows selected

مالا يدرك كلة لا يترك كلة

#4 rachid_to_dba

rachid_to_dba

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 136 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 04 January 2010 - 01:39 AM

trunc(to_char(sal,'$9999.99'),+1)


عندو حق لانو trunc تعمل ع الاعداد الحقيقية يعني المدخل لهلافانيكشن لازم يكون عدد
وانت لما عملت (' to_char(sal,'$9999.99 هيذا الناتج تبعو صار caracter


معليش تحكيلي شو المطلوب من هذا الامر لاني باعتقد انك عقدت الامر شوي

the SQL instruction is complex

تم التعديل بواسطة rachid_to_dba, 04 January 2010 - 01:44 AM.


ان شاء الله ... باذن الله ... اكيد سنصل... يارب


#5 mohooo81

mohooo81

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 214 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 04 January 2010 - 03:25 AM

عايز اقولة لما تحول حقل المرتب للشكل دة
to_char(sal,'$9999.99')

ضيف واحد على المرتب. لكن المهم انا عايز اعمل اى عملية حسابية على المرتب بالشكل دة
مالا يدرك كلة لا يترك كلة

#6 @nana@

@nana@

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 284 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Don't Say ,I Don't Know..But Try&& Error :(
    I Adore Oracle 4 Ever :D

تاريخ المشاركة 04 January 2010 - 03:32 AM

ال trunc من دوال number وحضرتك حولت النمبر لصيغة كراكتر .... فالكود دا ممكن يتنفذ بس نشيل $

كمان ف حاجة ف كود حضرتك لما عملت ال to_number ماكتبتش ال الفورمات عشان نحول كراكتر ل لنمبر

select sal , to_number(trunc(to_char(sal,'9999.99'),1),'9999.99')
from emp


بس ماتعمل حضرتك الترانك الاول للعمود وبعدين اعمل الفورمات ال حضرتك عايزها مثلا

select sal , to_number(to_char(trunc(sal,1),'$9999,99'),'$99999,99')from emp

تم التعديل بواسطة @nana@, 04 January 2010 - 03:34 AM.


FatmaElgzar
https://www.facebook...acleJavaAcademy

http://www.facebook....gDream.Computer
Try 2 Change Ur Life 2 The Best
---------------------------------------
ياحى ياقيوم برحمتك أستغيث ، أصلح لى شأنى كله ولاتكلنى الى نفسى طرفة عين .

حسبى الله لااله الا هو ، عليه توكلت وهو رب العرش العظيم
--------------------------------------------------
905527214.gif


#7 mohooo81

mohooo81

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 214 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 04 January 2010 - 03:35 AM

الف شكر بس ممكن شرح ع السريع للكود التانى.
مالا يدرك كلة لا يترك كلة