إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

ارجو تصحيح الخطأ في هذه الجملة


10 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 giham

giham

    عضو

  • الأعضــاء
  • 45 مشاركة

تاريخ المشاركة 26 January 2010 - 10:38 PM

INSERT INTO MUNICIPALITY.ESTATE_CODES (STATE_ID,CENTER_ID,AREA_ID,ESTATE_ID,ESTATE_NO,UNIT_NO,ESTATE_TYPE,ADDRESS,ISUS
ED,CREATED_BY,CREATED_ON "sysdate")

VALUES(9,4,1,ESTATE_seq.nextval,2,0,B,-,T,8);


ESTATE_ID= هو عمود ترقيم تلقائي

#2 @nana@

@nana@

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 284 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Don't Say ,I Don't Know..But Try&& Error :(
    I Adore Oracle 4 Ever :D

تاريخ المشاركة 27 January 2010 - 12:47 AM

بس دلوقتى حضرتك محدد 11 column ومع ذلك محدد ف ال values .10 قيم بس

كمان يعنى ايه "sysdate" ...جنب ال column ??


FatmaElgzar
https://www.facebook...acleJavaAcademy

http://www.facebook....gDream.Computer
Try 2 Change Ur Life 2 The Best
---------------------------------------
ياحى ياقيوم برحمتك أستغيث ، أصلح لى شأنى كله ولاتكلنى الى نفسى طرفة عين .

حسبى الله لااله الا هو ، عليه توكلت وهو رب العرش العظيم
--------------------------------------------------
905527214.gif


#3 giham

giham

    عضو

  • الأعضــاء
  • 45 مشاركة

تاريخ المشاركة 27 January 2010 - 01:00 AM

اخي الكريم شكراً لك اولاُ

"sysdate" هي تاريخ و الوقت الحالي ارجو التعديل عليها اذا كان هناك خطأ

[يسار][/يسار]VALUES(9,4,1,ESTATE_seq.nextval,2,0,B,-,T,8,27-\1\2010 12:33:10 Pm);

ESTATE_ID column= هو عمود ترقيم تلقائي هنا تكمن المشكلة عندي كيف يتم اضافة رقم تلقائي في كل عملية insert لانني استورد بيانات من ملف txt خارجي

#4 @nana@

@nana@

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 284 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Don't Say ,I Don't Know..But Try&& Error :(
    I Adore Oracle 4 Ever :D

تاريخ المشاركة 27 January 2010 - 01:09 AM

بس ماينفعش تمرر sysdate جنب ال column كداا

وكمان ممكن بدل ماتكتب 27-\1\2010 12:33:10 Pm لو عايز تمرر تاريخ اليوم تحط بأأه sysdate
بالنسبة ل ESTATE_ID column مش حضرتك عملت ال sequnce ؟فبتاخد منه القيمة عادى


FatmaElgzar
https://www.facebook...acleJavaAcademy

http://www.facebook....gDream.Computer
Try 2 Change Ur Life 2 The Best
---------------------------------------
ياحى ياقيوم برحمتك أستغيث ، أصلح لى شأنى كله ولاتكلنى الى نفسى طرفة عين .

حسبى الله لااله الا هو ، عليه توكلت وهو رب العرش العظيم
--------------------------------------------------
905527214.gif


#5 giham

giham

    عضو

  • الأعضــاء
  • 45 مشاركة

تاريخ المشاركة 27 January 2010 - 01:22 AM

اخي الكريم ارجو شرح مبسط للمثال الموجود والله لاني صارلي 4 ايام مش عارف اعمل شي

#6 mostfa_future

mostfa_future

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 570 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 27 January 2010 - 02:00 AM

اخى الكريم اعملDESCRIBE و ارفع شكل لجدول الى داخل ليه البيانت واحنا نعمل جمله الانسيرت و نفهمك الغلط كان فين

لا تحسبن المجد تمرا أنت اكله *** لن تبلغ المجد حتى تلعق الصبر


صورةصورة


#7 giham

giham

    عضو

  • الأعضــاء
  • 45 مشاركة

تاريخ المشاركة 27 January 2010 - 02:21 AM

CREATE TABLE ESTATE_CODES
(
STATE_ID NUMBER(2) NOT NULL,
CENTER_ID NUMBER(7) NOT NULL,
AREA_ID NUMBER(7) NOT NULL,
ESTATE_ID NUMBER(7) NOT NULL,
ESTATE_NO VARCHAR2(20 BYTE) NOT NULL,
UNIT_NO VARCHAR2(20 BYTE) DEFAULT '0' NOT NULL,
ESTATE_TYPE CHAR(1 BYTE) NOT NULL,
ADDRESS VARCHAR2(255 BYTE) NOT NULL,
NOTES VARCHAR2(4000 BYTE),
ISUSED CHAR(1 BYTE) NOT NULL,
CREATED_BY NUMBER(7) NOT NULL,
CREATED_ON DATE NOT NULL,
MODIFIED_BY NUMBER(7),
MODIFIED_ON DATE
)
TABLESPACE MUNICIPALITY_DB
PCTUSED 0
PCTFREE 10
INITRANS 1
MAXTRANS 255
STORAGE (
INITIAL 64K
MINEXTENTS 1
MAXEXTENTS 2147483645
PCTINCREASE 0
BUFFER_POOL DEFAULT
);


CREATE UNIQUE INDEX ESTATE_CODES_PK ON ESTATE_CODES
(STATE_ID, CENTER_ID, AREA_ID, ESTATE_ID)
TABLESPACE MUNICIPALITY_DB
PCTFREE 10
INITRANS 2
MAXTRANS 255
STORAGE (
INITIAL 64K
MINEXTENTS 1
MAXEXTENTS 2147483645
PCTINCREASE 0
BUFFER_POOL DEFAULT
);


CREATE UNIQUE INDEX ESTATE_CODES_UK1 ON ESTATE_CODES
(STATE_ID, CENTER_ID, AREA_ID, ESTATE_TYPE, ESTATE_NO,
UNIT_NO)
TABLESPACE MUNICIPALITY_DB
PCTFREE 10
INITRANS 2
MAXTRANS 255
STORAGE (
INITIAL 64K
MINEXTENTS 1
MAXEXTENTS 2147483645
PCTINCREASE 0
BUFFER_POOL DEFAULT
);


ALTER TABLE ESTATE_CODES ADD (
CONSTRAINT ESTATE_CODES_PK
PRIMARY KEY
(STATE_ID, CENTER_ID, AREA_ID, ESTATE_ID)
USING INDEX
TABLESPACE MUNICIPALITY_DB
PCTFREE 10
INITRANS 2
MAXTRANS 255
STORAGE (
INITIAL 64K
MINEXTENTS 1
MAXEXTENTS 2147483645
PCTINCREASE 0
));


ALTER TABLE ESTATE_CODES ADD (
CONSTRAINT ESTATE_CODES_FK
FOREIGN KEY (STATE_ID, CENTER_ID, AREA_ID)
REFERENCES AREA_CODES (STATE_ID,CENTER_ID,AREA_ID));


GRANT INSERT, SELECT ON ESTATE_CODES TO ORAMUN


#8 محمد ابوالعلا

محمد ابوالعلا

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 110 مشاركة
  • الاسم الأول:محمد
  • اسم العائلة:ابوالعلا
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 27 January 2010 - 03:58 AM

اولا انت عامل حقول من نوع VARCHAR2 وعاوز تدخل فيها ارقام علشان تدخل فيها ارقام على هيئة حروف لازم تضعها بين هاى كومه
ثانى خطا وهو عدد الحقول 11 وعدد القيم 10
ثالث خطاء وهو انك وضعت علامة التنصيص فوق اسماء الحقول

لعمل INSERT استخدم هذا الكود
INSERT INTO MUNICIPALITY. ESTATE_CODES (STATE_ID,CENTER_ID,AREA_ID,ESTATE_ID,ESTATE_NO,UNIT_NO,ESTATE_TYPE,AD
VALUES(9,4,1,ESTATE_seq.nextval,'2','0','B','-','T',8,SYSDATE)


#9 giham

giham

    عضو

  • الأعضــاء
  • 45 مشاركة

تاريخ المشاركة 27 January 2010 - 10:30 AM

اولاُ شكراً للمساعدة الجملة عملت بشكل صحيح 100%100

بس عند استيراد بيانات من اكسل : يظهر لي هذا الخطأ


SQL*Loader: Release 10.2.0.1.0 - Production on Wed Jan 27 09:23:40 2010

Copyright © 1982, 2005, Oracle. All rights reserved.

Control File: D:\MUNICIPALITY.ctl
Data File: D:\MUNICIPALITY.dat
Bad File: D:\MUNICIPALITY.bad
Discard File: none specified

(Allow all discards)

Number to load: ALL
Number to skip: 0
Errors allowed: 50
Bind array: 64 rows, maximum of 256000 bytes
Continuation: none specified
Path used: Conventional

Table MUNICIPALITY.ESTATE_CODES, loaded from every logical record.
Insert option in effect for this table: APPEND
TRAILING NULLCOLS option in effect

Column Name Position Len Term Encl Datatype
------------------------------ ---------- ----- ---- ---- ---------------------
STATE_ID FIRST * , CHARACTER
CENTER_ID NEXT * , CHARACTER
AREA_ID NEXT * , CHARACTER
ESTATE_ID NEXT * , CHARACTER
ESTATE_NO NEXT * , CHARACTER
UNIT_NO NEXT * , CHARACTER
ESTATE_TYPE NEXT * , CHARACTER
ADDRESS NEXT * , CHARACTER
ISUSED NEXT * , CHARACTER
CREATED_BY NEXT * , CHARACTER
CREATED_ON NEXT * , CHARACTER

Record 1: Rejected - Error on table MUNICIPALITY.ESTATE_CODES, column ESTATE_ID.
ORA-01722: invalid number



Table MUNICIPALITY.ESTATE_CODES:
0 Rows successfully loaded.
1 Row not loaded due to data errors.
0 Rows not loaded because all WHEN clauses were failed.
0 Rows not loaded because all fields were null.


Space allocated for bind array: 181632 bytes(64 rows)
Read buffer bytes: 1048576

Total logical records skipped: 0
Total logical records read: 1
Total logical records rejected: 1
Total logical records discarded: 0

Run began on Wed Jan 27 09:23:40 2010
Run ended on Wed Jan 27 09:23:40 2010

Elapsed time was: 00:00:00.19
CPU time was: 00:00:00.10


تم التعديل بواسطة giham, 27 January 2010 - 10:33 AM.


#10 King Oracle

King Oracle

    مشرف قسم المشاريع

  • فريق الإشراف
  • 2,043 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 27 January 2010 - 11:51 AM

اختي الفاضلة اقرأي بعناية

ORA-01722:	invalid number
Cause:	The attempted conversion of a character string to a number failed because the character string was not a valid numeric literal. Only numeric fields or character fields containing numeric data may be used in arithmetic functions or expressions. Only numeric fields may be added to or subtracted from dates.
Action:	Check the character strings in the function or expression. Check that they contain only numbers, a sign, a decimal point, and the character "E" or "e" and retry the operation.

[سبحان الله وبحمده ... سبحان الله العظيم]


م.علاء الدين الجبالي
Oracle APPS HCM Techno Functional Consultant


مدونتي الخاصة ... ( للتواصل معكم )
http://aljabali2010.blogspot.com/

التواصل عبر السكايبي

araboug.org
or
aladdin_aljabali

للتواصل عبر الايميل ( الماسنجر )

aladdin2011@live.com

موبايل 1: 00966540873048 ( حاليا في السعودية)
موبايل 2: 00962798522832


اللهم لا علم لنا إلا ما علمتنا إنك أنت العليم الحكيم


#11 giham

giham

    عضو

  • الأعضــاء
  • 45 مشاركة

تاريخ المشاركة 27 January 2010 - 12:11 PM

ما الحل اخي الجبالي..

سبب استخدامي لاستيراد بيانات من التود انه لدي 22000 الف سجل و المشكلة في column ESTATE_ID لا نه ترقيم تلقائي

9,4,1,MUNICIPALITY.ESTATE_SEQ.nextval,'1','0','B','-','T',8,SYSDATE

9,4,1,MUNICIPALITY.ESTATE_SEQ.nextval,'2','0','B','-','T',8,SYSDATE

9,4,1,MUNICIPALITY.ESTATE_SEQ.nextval,'3','0','B','-','T',8,SYSDATE

9,4,1,MUNICIPALITY.ESTATE_SEQ.nextval,'4','0','B','-','T',8,SYSDATE

وهكذا ...................

تم التعديل بواسطة giham, 27 January 2010 - 12:13 PM.