إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

ما الفرق بين عمل الفانكشن جوه باكتج واني اعملها لوحدها


10 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 ahmedkhaled

ahmedkhaled

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 264 مشاركة
  • الاسم الأول:Ahmed
  • اسم العائلة:Khaled
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Senior Oracle developer

تاريخ المشاركة 31 January 2010 - 02:47 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


اخواني في الله

ما الفرق بين الثلاث حالات


1- لو عملت function داخل packeg وبين اني اعملها لوحدها كده في الداتا بيز
2-لو عملت function في ال body بس ومعرفتهاش في الhead بتاع ال packeg

وجزاكم الله خير


ارجو من الي يرض ميرضش عليا رض متوقع ارجو انو يكون اجابه ليها اصل فعلا لان انا اصلا عندي اجابه ليه بس مش هيا الصح وجزاكم الله خير

#2 mk3bmw

mk3bmw

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 234 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 31 January 2010 - 03:46 PM

ال PERFORMANCE بالنسة لل FUNCTION داخل PACKAGE تكون أفضل لأنك لاتبحث عن ال FUNCTION بداخل ال PACKAGE فقط

#3 ahmedkhaled

ahmedkhaled

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 264 مشاركة
  • الاسم الأول:Ahmed
  • اسم العائلة:Khaled
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Senior Oracle developer

تاريخ المشاركة 31 January 2010 - 03:55 PM

جزاك الله خير ياخي


طيب وما الفرق لما اعرفها في البودي بس ولما اعرفها في الهيد والبودي بتاع الباكدج

#4 miash80

miash80

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 793 مشاركة
  • الاسم الأول:mousa
  • اسم العائلة:hamdallah
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Read
  • المنصب الحالي:Analyst Assistant

تاريخ المشاركة 31 January 2010 - 09:00 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


اخواني في الله

ما الفرق بين الثلاث حالات


1- لو عملت function داخل packeg وبين اني اعملها لوحدها كده في الداتا بيز
2-لو عملت function في ال body بس ومعرفتهاش في الhead بتاع ال packeg

وجزاكم الله خير


ارجو من الي يرض ميرضش عليا رض متوقع ارجو انو يكون اجابه ليها اصل فعلا لان انا اصلا عندي اجابه ليه بس مش هيا الصح وجزاكم الله خير


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بالنسبة للفرع رقم 1

كما قال الاخ الــــPerformance في تعريف الــFunction في الـــ package اعلى وأفضل بكثير من تعريف الــ Function لوحده

وهي بالطبع عملية تنظيمية اكثر .

اما بالنسبة للفرع رقم 2

لا يصح عمل هذه الطريقة

ولا يسمح لك البرنامج بعمل هذه الخطوة اصلا .

:( :unsure: :D

اللهم أغفر للمسلمين والمسلمات والمؤمينين والمؤمينات ألاحياء منهم وألاموات الى يوم الدين


موضوع قرأتة فأعجبني
http://www.shbab1.com/2minutes.htm

اذا عجبك موضوع من مواضيعي..لا تقل لي شكراً
و لكن أدعو لي (في ظهر الغيب) بالآتي

اللهم اغفر له ما تقدم من ذنبه و ما تأخر..اللهم احسن خاتمته
اللهم اغفر لوالديه و ارحمهما و ادخلهما جناتك برحمتك يا أرحم الراحمين و لكم بالمثل ان شاء الله
ارجو من الله ان يكون ما انقله لكم من ضمن حسناتى
 356663087.jpg

 

لا تأســــفنَّ عـلى غــــــدرِ الزمــانِ لطالــمـا

رقصـــــــت على جثــــثِ الأســــــــودِ كلابا

لا تحسبن برقصـــــها تعلوا على أســــيادها
تبقى الأســــودُ أسوداً والكـــــلابُ كِــــــلابا


#5 tanbet

tanbet

    عضو

  • الأعضــاء
  • 43 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 31 January 2010 - 10:25 PM

أخي في الحالة الأولى كما قال الأخوة يكون الفرق في الأداء (Performance) ولكن كيف تؤثر على الأداء؟؟
التأثير يأتي بأن الباكج عند تنفيذها تنتقل الى الmemory ومكانها في الplsql Cash في الshared في الSGA . وعندما تنفذ مرة أخرى لن تقرأها أوراكل من الديسك وانما من الذاكرة مباشرة وهذا أسرع، أما عندما تكون ال Function أو ال Procedure معرفة لوحدها فإنها لن تنتقل الى الذاكرة بل ستظل أوراكل تستدعيها من الدسك كلما احتاجنا تنفيذها، لذلك ينصح بأن تكون الtransaction التي سيستخدمها البرنامج بكثرة موضوعة في باكج حتى لو كانت فانكشن واحدة.


أما الحالة الثانية فتجوز ، فيمكن أن تكون ال Function أو ال Procedure معرفة في الbody وغير معرفة في Spec أو header للباكج ولكن عند ذلك لن يمكنك استدعائها الا من داخل الباكج نفسها.

#6 mostfa_future

mostfa_future

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 570 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 01 February 2010 - 12:05 AM

احسن شرح كان بتاع الاخ tanbet
اضيف عليها ان ل Function أو ال Procedure داخل الباكج الbody لايمكن استخدمها نهائيه خارج الباكتش ولا يسطع اليوزر استخدمها
وتستخدم فقط لعمل عمليات داخيه داخل الباكتش اكتر مره
فتكون بديل من تكرار الكود

لا تحسبن المجد تمرا أنت اكله *** لن تبلغ المجد حتى تلعق الصبر


صورةصورة


#7 ahmedkhaled

ahmedkhaled

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 264 مشاركة
  • الاسم الأول:Ahmed
  • اسم العائلة:Khaled
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Senior Oracle developer

تاريخ المشاركة 01 February 2010 - 11:48 AM

انا طبعا مش عارف اقولوقم ايه طبعا الموضوع ده كان عملي هسس في دماغي
وانا مكنتش متخيل انه ليه علاقه بالادمن ولولا اني زاكرت workshop1 مكنتش فهمت حاجه من الي اتقال والله
ولكن جزاكم الله خير عني

وشكر خاص ل م/tanbet

وبالنسبه ل م/مصطفى جزاك الله خير
وعندي سؤال اخر هل حضرتك تقصد اني لو عملتها في البودي بس تبقى مش ينفع استخدمها مثلا في شاشه او في اي مكان خارج الباكتش دي اي انها تخدم الباكتش بس زيها زي اي عمليه حسابيه مثلا داخل كود




وعندي سؤال اخر


ماهو الpolymorphism اعتقد انه له علاقه بالموضوع وجزاكم الله عني خير




ان الله في عون العبد ما دام العبد في عون ايه

#8 mostfa_future

mostfa_future

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 570 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 02 February 2010 - 05:06 PM

تقصد اني لو عملتها في البودي بس تبقى مش ينفع استخدمها مثلا في شاشه او في اي مكان خارج الباكتش دي اي انها تخدم الباكتش بس زيها زي اي عمليه حسابيه مثلا داخل كود
بذبت كده

اما polymorphism
هو تقريبا نوع من انواع Data types بس انا مش متاكد حاول تقولى انت قريت عنها فين

لا تحسبن المجد تمرا أنت اكله *** لن تبلغ المجد حتى تلعق الصبر


صورةصورة


#9 ahmedkhaled

ahmedkhaled

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 264 مشاركة
  • الاسم الأول:Ahmed
  • اسم العائلة:Khaled
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Senior Oracle developer

تاريخ المشاركة 02 February 2010 - 10:25 PM

البويمور فيزم ده ده كونسيبت او تيكنيك شغل


بس مش عارف ايه هو بالظبط


اما بالنسبه للفانكش فايدتها انك ممكن تعمل اكتر من فانكش بنفس الاسم في الباكتش الواحده مع اختلاف الباراميتير

#10 ام طيبه

ام طيبه

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 107 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 02 February 2010 - 11:11 PM

طبعا انا عايزه اتعلم ازاي اعمل functionممكن مثال بسيط عنها اعرف اسوي بروسيجر بس فنكشن ماعرف شلون القيم تدخل للفنكشن

#11 miash80

miash80

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 793 مشاركة
  • الاسم الأول:mousa
  • اسم العائلة:hamdallah
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Read
  • المنصب الحالي:Analyst Assistant

تاريخ المشاركة 03 February 2010 - 05:50 PM

طبعا انا عايزه اتعلم ازاي اعمل functionممكن مثال بسيط عنها اعرف اسوي بروسيجر بس فنكشن ماعرف شلون القيم تدخل للفنكشن



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

أختي الفاضلة أم طيبة ...

على هذا الرابط ستجدين طلبك بأن الله



http://www.araboug.org/ib/index.php?showtopic=38874

اللهم أغفر للمسلمين والمسلمات والمؤمينين والمؤمينات ألاحياء منهم وألاموات الى يوم الدين


موضوع قرأتة فأعجبني
http://www.shbab1.com/2minutes.htm

اذا عجبك موضوع من مواضيعي..لا تقل لي شكراً
و لكن أدعو لي (في ظهر الغيب) بالآتي

اللهم اغفر له ما تقدم من ذنبه و ما تأخر..اللهم احسن خاتمته
اللهم اغفر لوالديه و ارحمهما و ادخلهما جناتك برحمتك يا أرحم الراحمين و لكم بالمثل ان شاء الله
ارجو من الله ان يكون ما انقله لكم من ضمن حسناتى
 356663087.jpg

 

لا تأســــفنَّ عـلى غــــــدرِ الزمــانِ لطالــمـا

رقصـــــــت على جثــــثِ الأســــــــودِ كلابا

لا تحسبن برقصـــــها تعلوا على أســــيادها
تبقى الأســــودُ أسوداً والكـــــلابُ كِــــــلابا