إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

Help Me To Built This Procedure Please


7 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 shode

shode

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 88 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 11 March 2010 - 02:39 PM

عندى 3 جداول جدولين والثالث فك علاقة ميني تو مينى بينهم
مثلا دياربت اقسامdept ومظفينemp بس الموظف يكون فى اكتر من قسم فبتتفك فى جدول dept_emp
عايزة اطلع اسامى الاقسام وتحتها اسامى الموظفين
شكرا

#2 airtifa

airtifa

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 379 مشاركة

تاريخ المشاركة 11 March 2010 - 04:10 PM

SELECT E.EMP_NAME, D.DEPT_NAME
FROM DEPT_EMP DE, EMP E, DEPT D
WHERE DE.EMP_ID = E.EMP_ID AND DE.DEPT_ID = D.DEPT_ID;

hope this will help you
Airtifa Senior Oracle DBA

#3 shode

shode

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 88 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 11 March 2010 - 04:30 PM

اانا متشكرة جدااا ان حضرتك رديت بس المشكلة ان كل مرة اسم القسم بيتكرر
وانا مش عيزاه يتكررر

#4 airtifa

airtifa

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 379 مشاركة

تاريخ المشاركة 11 March 2010 - 04:58 PM

انا مش فاهم بالظبط انتى عاوزه ايه ممكن توضيح اكتر عشان اقدر اساعدك
Airtifa Senior Oracle DBA

#5 shode

shode

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 88 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 14 March 2010 - 12:29 PM

انا افهم حضرتك الكود اللى حضرتك كتبته هيظهر الداتا بالشكل دى
dept_id 10
emp ahmed
dept_id 10
emp mohamed
dept_id 10
emp mostafa
dept_id 20
emp amgad
اكيد لاحظت ان كل مرة الديبارت منت بيتكرر انا مش عيزاة يتكرر عيزاه يكتب كالاتى
dept_id 10
ahmed
mohamed
mostafa
dept_id 20
emp maged
بس

#6 airtifa

airtifa

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 379 مشاركة

تاريخ المشاركة 14 March 2010 - 01:22 PM

set serveroutput on BEGIN FOR I IN (SELECT   DEPT_ID, DEPT_NAME FROM DEPT) LOOP
DBMS_OUTPUT.PUT_LINE ('DEPT NAME:' || I.DEPT_NAME);

FOR J IN (SELECT E.EMP_NAME
FROM DEPT_EMP DE, EMP E
WHERE DE.EMP_ID = E.EMP_ID AND DE.DEPT_ID = I.DEPT_ID)
LOOP
DBMS_OUTPUT.PUT_LINE (J.EMP_NAME);
END LOOP;
END LOOP;
END;
/

Airtifa Senior Oracle DBA

#7 shode

shode

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 88 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 15 March 2010 - 04:04 PM

مش عارفه بتطلع ايرور وكمان لو سمحت ممكن تفهمنى الكود
انا اسفة ع الازعاج

#8 airtifa

airtifa

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 379 مشاركة

تاريخ المشاركة 15 March 2010 - 05:48 PM

ايه هو الايرور اللى بيطلع
Airtifa Senior Oracle DBA