إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

Procedure Help


6 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 National

National

    عضو

  • الأعضــاء
  • 27 مشاركة

تاريخ المشاركة 12 April 2010 - 04:23 PM

السلام عليكم
أرجو المساعدة في عمل الاتي

بفرض أن لدينا جدول T هذا الجدول به عمود معين C .. هذا العمود به مجموعة من القيم "أرقام"
المطلوب هو مقارنة قيم العمود C بمجموعة من القيم الخارجية ليكون ناتج المقارنة هو القيم التي لا تتطابق مع أي من قيم العمود C

توضيح أكتر


create table T (C number)

insert into T values (10)
insert into T values (20)
insert into T values (30)
insert into T values (40)

assume that:

القيم التي نريد مقارنتها مع قيم الجدول هي 10و20و30و40و50
الناتج من هذه المقارنة يجب أن يكون الرقم 50 فقط


#2 أحمد جادو

أحمد جادو

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 244 مشاركة
  • الاسم الأول:أحمد
  • اسم العائلة:جادو
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Senior Oracle Developer @ Alhasa Municipality

تاريخ المشاركة 12 April 2010 - 05:07 PM

DECLARE
   x   NUMBER (3) := 0;
BEGIN
   FOR i IN 1 .. 5
   LOOP
	  SELECT COUNT (*)
		INTO x
		FROM t
	   WHERE c = i;

	  IF x = 0
	  THEN
		 INSERT INTO t(c) VALUES (i * 10);
	  ELSE
		 DBMS_OUTPUT.put_line ('Can''t Insert Value' || i * 10);
	  END IF;

	  COMMIT;
   END LOOP;
END;

هذا المثال ينطبق فقط على القيم الافتراضية التي وضعتها أنت (10،20،30،40،50) ويمكنك تغيير النطاق ومعدل الزيادة حسب حاجتك


- أحمد جادو -
Senior Oracle Developer
Alhasa
Municipality

Alhasa - Saudi Arabia


#3 National

National

    عضو

  • الأعضــاء
  • 27 مشاركة

تاريخ المشاركة 13 April 2010 - 11:54 AM

شكرا على الاهتمام يا أستاذ أحمد بس مش ده اللي انا قصدته

انا أقصد ان عندي جدول T به القيم الاتية :
10
20
30
40
-----------------------
وعندي مجموعة من القيم تانية مش موجودة كلها في الجدول
10 , 20 , 30 , 40 , 53 , 78

انا بقى عاوز أعمل لوب تقارن كل قيمة من القيم اللي معايا بالقيم اللي في الجدول ولو ملقاش القيمة دي موجودة في الجدول يطلعلي رسالة فيها القيمة دي

#4 allord83

allord83

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 134 مشاركة
  • الاسم الأول:مهند
  • اسم العائلة:أبوسبيب
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Oracle Programmer

تاريخ المشاركة 14 April 2010 - 09:50 AM

10 , 20 , 30 , 40 , 53 , 78

سلام
عايز اسال من اين تاتي هذه الارقام

688793371.gif

 

 

استمع للقرآن الكريم أثناء تصفحك.. مباشرة من خلال هذه الروابط

http://www.tvislamic...radio-quran.htm

 

او


http://www.ustream.t...lafasy-quran-tv

 

 


#5 mustafagamiel

mustafagamiel

    مشرف قسم النماذج والمشاريع

  • فريق الإشراف
  • 2,095 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 14 April 2010 - 10:36 AM

السلام عليكم
ممكن يكون الموضوع بسيط جدا وبجملة بسيطة تنفذها
مثلا
select  distinct c  from t where c not in (10,20,30,40,50)


ولو القيم دي موجودة في جدول تاني يمكنك استخدم معامل minus

وفقك الله

اللهم إن كان رزقي في الســــــــــماء فأنزله
وإن كان في الأرض فأخرجـه
وإن كان بعيدا فقربه وإن كان قريبا فيسره
وإن كان قليلا فكثره وإن كان كثيرا فبارك لي فيه

اللـــهم آمين
لا إله إلا الله وحده لاشريك له- له الملك وله الحمد وهو على كل شيء قدير
لا إله إلا أنت سبحانك-- إني كنت من الظالمين






#6 National

National

    عضو

  • الأعضــاء
  • 27 مشاركة

تاريخ المشاركة 14 April 2010 - 01:58 PM

اولا القيم دي مش موجودة في جدول تاني .. القيم دي معايا بس ومعظم القيم دي موجودة في الجدول t بس مش كلها
يعني فيه قيم منها مش موجودة في الجدول
انا بقى عاوز طريقة أعرف بيها الارقام اللي مش موجودة في الجدول

#7 weloooo

weloooo

    مشرف

  • فريق الإشراف
  • 249 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 18 April 2010 - 02:31 PM

السلام عليكم.

إستخدم Minus

أحمد يحيى


Oracle Apps Senior Technical Consultant