إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

عندى مقابله بكرة ان شاء الله تنصحونى بإيه


8 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 khaledhere

khaledhere

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 55 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 21 July 2010 - 02:08 PM

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
انا عندى مقابله بكرة ان شاء الله وعرفت ان الامتحان هيكون techincel
تنصحونى بى ايه
هل معنى تكنيكال يعنى الامتحان هيكون شامل
sql
pl/sql
forms
reports
وهل الاسئله هتكون مثلا السوال مكتوب وانا أكتب الاجابه ولاهتكون الاسئله أختيارى
ياريت أعرف الموضوع بيكون ماشى ازاى عشان ده اول مرة أعمل انترفيو
ياريت من فضلكم المساعده عشان انا كنت منتظر الفرصه دى من زمان وان امكن عرض أسئله التكنيكال اللى ممكن يجى زيها
وانا أطلعت على بعض المواضيع بخصوص الانترفيو بس مش فيها التكنيكال
عشان انا محتاج الشغل ده ضرورى جدأ شكرا لكم مقدما
  • mtaasalh معجب بهذا

#2 mahmoud afifi

mahmoud afifi

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 129 مشاركة

تاريخ المشاركة 21 July 2010 - 02:17 PM

بالتوفيق أن شاء الله
يمكنك الإطلاع على الموضوعات التالية
(هل الوظيفة بمصر )
http://www.araboug.o...showtopic=39240
http://www.araboug.o...showtopic=27692
http://www.araboug.o...showtopic=30631
نسألك الدعاء بالتوفيق
حيث أنني أبحث عن عمل
OCP Forms 10g OCA PL/SQL
PowerBuilder Developer
SQL Server Administrator
.NET Developer
CCNA Certified


#3 khaledhere

khaledhere

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 55 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 21 July 2010 - 08:45 PM

شكرا لك أخى الكريم
العمل فى مصر ان شاء الله
نرجو ان يتم أى ردو د أخرى تساعد الواحد فى أجتياز المقابله
تم مراجعه الروابط السابقه مع العلم ان كل الروابط محتواها فقط sql/plsql
ياريت أخوانى الطريقه الصحيحه لاجتياز المقابله
راجعت على sql ,forms/reports,pl/sql وأطللعت على اسئله الانترفيو هل هذا كافى
ياريت معرفه الطريقه الصحيحه لاجتياز المقابله وهل الاسئله هتكون أختيارى ولا سوال وانا أكتب الاجابه ياريت الرد من فضلكم جميعا

#4 mostfa_future

mostfa_future

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 570 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 21 July 2010 - 11:11 PM

بس المهم تركز فى نقط الجمل الشرطيه زى ديكوت و Functions كله و الفرق بينsigal Functionsو Group Functions و طبعا السب كورى
و Procedures and Functions وPackagesو اخير التوقيت و الفروق مابين Database trigger و التريجر على مسنوى الفورم .
و ترطز اوى على المستر والديتال و و على ليفل بتاع التريجر يعنى الفرق لما تعمل تريجر على مستوى الايتم و تنقالها نفس التريجر ونفس الكود وتحطها على مستوى البلوك.و بردك تركز على ترنس اكشن تريجر و طبعا Validationو Navigation وزاى طبعا تعمل Sharing Objects لان كل الشركات شغاله بنظام ده .
و اخير سوال تقريبا ثابت فى اى مفابله ازىىىىىىى تكتب Flexible Code يشتغل فى اكتر من شاشه .
و لو تسالت فى اى حاجه مش عارفها تقول معرفش مش عيب محدش عارف كل حاجه وتثق فى الله ثم فى نفسك انك مبرمج مبتداء ومساله وقت وتبفى محترف وان اللى بيسالك كان زيك على نفس الكرسى من قبلك.مع كل تمنياتى بتفويق لنا ولك و للمسلمين اجميعن.

لا تحسبن المجد تمرا أنت اكله *** لن تبلغ المجد حتى تلعق الصبر


صورةصورة


#5 khaledhere

khaledhere

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 55 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 22 July 2010 - 01:34 AM

شكرا لكم جميعا
ياريت من فضلك تدينى مثال على flexible code او فورمه فيها عشان أقدر أفهما ان شاء الله مستنى حضرتك ان شاء الله قبل ما انام ياريت حضرتك تبعت ليا الفورمه جزاك الله خيرأ

#6 mostfa_future

mostfa_future

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 570 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 22 July 2010 - 02:46 PM

اخى الكربم انا لسه شايفك ردك دلوقتى .
الموضع مش بيقى فورمه او شاشه .الموضع بيقى انت بتكتب وظيفه تشتغل فى اكتر من حته و اكتر من مشروع .
يعنى متلا يتعمل حاجه تتطبق عمليه معينه زاى متلا تطبيق صلاحيات المستخدم مش معقوله انت عندك 50 شاشه كل شاشه هتدخل تقول SET_ITEM_PROPERTY
وتغير الفاسيبول .لا انت مفروض تعمل كود جنيرت يشتغل على 50 فورمه يعمل الموضع ده بغط نظر عن اسم الشاشه و اسم الايتم ده كده اسمو Flexible Code
و فى باب كامل فى الماتريل بيتكلم عن الموضع ده.
بالتوفيق و ابقى تمنى عملت ايه فى المفابله.

لا تحسبن المجد تمرا أنت اكله *** لن تبلغ المجد حتى تلعق الصبر


صورةصورة


#7 khaledhere

khaledhere

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 55 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 22 July 2010 - 07:45 PM

شكرا لكم جميعا بغض النظر عن عدم توفيقى فى الانترفيو
بالرغم ان مستوايا فى الاوراكل جيد بس عملت الانترفيو حسيت انى أكنى اول امرة أعرف الاوراكل ده بجد لدرجه ان لاغيت دلوقتى مش
مصدق
الامتحان عبارة عن فى حدود 7 او 8 صفحات طبعا أنجليزى كانت محتواها forms , builder
بس اللى أقدر أفتكره ان اول سؤال ان فى 3 جداول
وكل جدول بياناته مختلفه عن الاخر
وكانت أسماء الجداول
supplier
supplier_id
parts
وبيطلب أكتب جمله select
get supplier supply not in the parts
وبردو كان الامتحان معظمه function
كان عايز function بردو نفس جمله select
ده اللى أفتكرته لو هفتكر تانى ان شاء الله هبقى أكتب بس كان الانترفيو
مش مثلا ايه الفرق بين كذا وكذا
يعنى كان الانترفيو صعب يمكن عشان اول مرة اعمل انترفيو بس قرأت كتير اول مرة أشوف انترفيو بالطريقه ده حقيقى
شكرا لكم جميعا على اى حال

تم التعديل بواسطة khaledhere, 22 July 2010 - 07:45 PM.


#8 um_malek

um_malek

    عضو

  • الأعضــاء
  • 17 مشاركة

تاريخ المشاركة 22 July 2010 - 08:27 PM

معلش ربنا يكرمك في حاجه تانيه وعلى الاقل انت كسرت رهبه الانترفيو...بليييز لو افتكرت حاجه تانيه ابقى نزلهاا عشان نستفيد وربنايرزقنا جميعاا

#9 ENG_HOSSAM_WALLY

ENG_HOSSAM_WALLY

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 1,005 مشاركة
  • الاسم الأول:Hossam
  • اسم العائلة:Wally
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:......

تاريخ المشاركة 23 July 2010 - 06:13 PM


السلام عليكم

الاخ الكريم

لاتحزن فليس معنى انك لم توفق فى مقابله فى انك فشلت

فربما ذهب عنك التوفيق هذة المرة .. لاتحزن ولا تيأس فبداية النجاح الفشل

استعن بالله تعالى وحاول ان تصمم مشروع بنفسك وأكرر بنفسك ونصيحة منى الشغل العملى يساعدك كثيرا فى المقابلات

سوف تجد نفسك تراجع وتسأل عن اشياء لم تكن تعرفها ولم تنظر اليها فى السابق

وبالتوفيق ان شاء الله

Hossam Wally

 

Hossam_wally@hotmail.com

 

 

00201156365637