إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

الجواب المختار فى سؤال المحتار


9 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 صدقة جارية

صدقة جارية

    عضو

  • الأعضــاء
  • 10 مشاركة

تاريخ المشاركة 24 December 2010 - 03:27 PM

بسم الله الرحمن الرحيم
اتقدم اولا بخالص الشكر والاعزاز للقائمين على هذا المنتدى الرائع
واسأل المولى عز وجل ان يجعل ك خير يعود على اى عضو فيه فى ميزان حسناتكم
واتقدم لك أخوتى فى الله وجميع الاعضاء الكرام
بتقديم كافة خدماتى خالصة لله تعالى واسأله عز وجل ان ينفعنى بما علمنى
قال الرسول الكريمفيما معناه خيركم من تعلم العمل وعلمه
وقال صلى الله عليه وسلم فيما معناه ينقطع عمل المرء بعد الموت الا من ثلاث احدهما علمُ ينتفع به
ولذا وددت الا ينقطع عملى فى الدنيا بعد موتى
لذا اطرح بين اديكم خبراتى كلها التى بلغت نحو 14 عاما فى عالم الاوراكل من ايام ويندوز 95 واوراكل 7 وديفولبر 2000
وقد اخذت على نفسى عهدا الا ابخل باى معلومة على اى عضو سواء فى البزنس او البرمجة او تحليل النظم
ولن يمنعنى عنكم الا الظروف الخارجة عن اراداتى فقط
وبأذن الله تعالى انا جاهز من اليوم
تقبلوا تحياتى

#2 emad_ocp

emad_ocp

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 172 مشاركة
  • الاسم الأول:Emad
  • اسم العائلة:Abdullah
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Oracle HCM Specialist

تاريخ المشاركة 24 December 2010 - 04:19 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

أشكرك أخي علي هذه المبادرة وليه طلب بعد اذنك

عايز شرح علي بيزنس manufactoring و خاصة موديول quality control

انا مليش في البزنس ده بس ظروف عملي اضطرتني اني افهم هذا البزنس ويارت يكون شرح بالعربي

شاكر لك

Jr.Oracle HCM Specialist

 

Oracle E-Business Suite R12 Human Capital Management Certified Implementation Specialist

SQL For Beginners

 


#3 scince

scince

    عضو مميز

  • فريق الإشراف
  • 1,118 مشاركة
  • الاسم الأول:ميهال
  • اسم العائلة:مهدي
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:البرمجة على vc++ و# c وAndroid للموبايل
    Arduino الإلكترونيات التفاعلية و المتحكمات الد قيقة ودمجها مع اوراكل في الجانب الالكتروني من الانطمة

تاريخ المشاركة 24 December 2010 - 04:53 PM

الله يبارك فيك ويكثر من أمثالك ولو الكل يفكر مثلك سوف نبلغ أعلى القمم في مختلف العلوم
أخوك
م / ميهال مهدي
اليمن - عدن

م / ميهال مهدي - اليمن - عدن
من مواضيعي :

شاشة تكرار السطر الاخير من البلوك بعدد ما تريد من المرات

شاشة تقراء بيانات من Ms Excel الى جدول قاعدة بيانات أو الى بلوك في الشاشة مباشرة

رسال بيانات الى Ms Word 2007 لملف موجود مسبقا من شاشة ديلفوبر 6i باستدعاء دوال Vba

شاشة تعرض الماك ادرس و سيريال الماذربورد لمن يريدون تأمين برامجهم
شاشة تظهر الطابعة الافتراضية وتعين طابعة افتراضية انت تحدد اسمها

هل تعاني من مشكلة الاقواس في المسار
ارسال بيانات الى Ms Word 2007 من شاشة ديفلوبر 6i
شاشة إظهار Ip الخارجي والداخلي وعدة معلومات
استخدام اردوينو التحكم بدائرة كهربائية 220 فولت من خلال شاشة ديفلوبر اوراكل
شاشة قراءة رقم الهرديسك الفيزيائي بواسطة Dll على Dev 10g
قراءة بيانات الهرديسك بواسطة Activex
طريقة تشفير بيانات الهرديسك بواسطة Md5
شاشة التحكم بالمخرج Lpt بواسطة Dll على 10g و 6i
تطوير لمثال شاشة التحكم بالمخرج Lpt بواسطة Dll على 10G و 6I
شاشة تتحكم بألأزرار Caps_Lock و Num_Lock و Scrol_Locl بواسطة Dll
شاشة تحسس حالة زر Cpas Lock بواسطة Dll
شاشة تسجيل بشكل مرن التغيرات لجداول أي مستخدم وحفظها في جدول أنت تنشئه
مراقبة مستخدمين النظام انياً و تسجيل بيانات جلسة العمل
(مفاجئة)شاشة Template تم تجهيزها بواسطة الــ Object Group
إحضار بيانات من Msaccess الى Oracle
أداة تقوم بتغيير كلمة السر في أوراكل
الان يمكنك التحكم بتريجرات ازرار الوظائف Key Mapping F1-F9


#4 Amgad

Amgad

    مشرف عام ومشرف قسم تحليل النظم

  • الفريق الإداري
  • 4,559 مشاركة
  • الاسم الأول:امجد
  • اسم العائلة:حلمي
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Business Systems Analyst at al Fanar Co. Riyadh KSA

تاريخ المشاركة 24 December 2010 - 06:58 PM

السلام عليكم ورحمة الله

اشكرك على هذه المبادرة الطيبة فى المساعدة على نشر العلم والمعرفة ... واتمنى ان يستفيد منها الأخوة الأعضاء

مرحبا بك معنا بالمنتدى للإفادة والإستفادة

جزاك الله خيرا

لا إله إلا الله الحليم الكريم
لا اله إلا الله العلى العظيم
لا اله إلا الله رب السماوات السبع و رب العرش العظيم
‏اللهم ارزقني قبل الموت توبة وعند الموت شهادة وبعد الموت جنة
اللهم ارزقني حسن الخاتمة
اللهم هون علينا سكرات الموت ... ونور علينا قبورنا
اللهم ارزقني الموت وأنا ساجد لك يا ارحم الراحمين
اللهم ثبتني عند سؤال الملكين
اللهم اجعل قبري روضة من رياض الجنة ولا تجعله حفرة من حفر النار
اللهم اني اعوذ بك من فتن الدنيا
اللهم ارحم ابائنا وامهاتنا واغفر لهما وتجاوز عن سيئاتهما وادخلهم فسيح جناتك ... والحقنا بهما يا رب العالمين
اللهم ارحم موتانا وموتى المسلمين واشفي مرضانا ومرضى المسلمين
اللهم اغفر للمسلمين والمسلمات والمؤمنين والمؤمنات الأحياء منهم والأموات
وبارك اللهم على سيدنا محمد صلى الله عليه وسلم
اللهم آمين ... اللهم آمين ... اللهم آمين


....


#5 صدقة جارية

صدقة جارية

    عضو

  • الأعضــاء
  • 10 مشاركة

تاريخ المشاركة 25 December 2010 - 01:10 AM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

أشكرك أخي علي هذه المبادرة وليه طلب بعد اذنك

عايز شرح علي بيزنس manufactoring و خاصة موديول quality control

انا مليش في البزنس ده بس ظروف عملي اضطرتني اني افهم هذا البزنس ويارت يكون شرح بالعربي

شاكر لك

الأخ الفاضل
موضوعى خاص بـ Developers
وانا اعمل منذ اربع سنوات على اوراكل ابلكيشن لكن كدفولبر
فانا تحت امرك فى customization, Personalization , reporting, sql
فى الـ manufactoring
اما الشرح هناك من هم اكفئ منى فى ذلك
وكل ما استطيع ان اقعله من اجل انى اوفر كل كتب اما شرح الابلكيشن من فوق فمش انا افضل واحد يفيدك
وهنا فى المنتدى اساتذة انا شخصيا تعملت واستفدت منهم الكثير
راجع باب الاوراكل ابليكشن
واليك رابط به فيديو وكتب عن الابكليشن
http://www.4shared.c...d9/Oracle.html#
وان شاء الله هاوفر لك كتب أخرى فى الغد اكثر تخصصا فى quality control

#6 mohamed mustafa

mohamed mustafa

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 83 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:football and swimming

تاريخ المشاركة 25 December 2010 - 09:24 PM

السلام عليكم ورحمة الله
الاخ الكريم جزاك الله عنا كل خير
لدى سؤال عن كيفية عمل auto incrementing لحقل ال PK بدلا من استخدام ال Sequence الذى يعطى ارقام غير متسلسلة.
فكيف يمكن ذلك فى نظاممتعدد المستخدمين وهل هذه الطريقةselect max(empno) + 1 هى طريقة مثلى لعمل ذلك.

لدى سؤال بخصوص ال trigger when-validate-item فمثلاممكن اكتب هذا الكود
select dname into :control.dname
from dept
where deptno = :emp.deptno;

ويمكن ايضا ان استخدم الكورسر فى جلب نفس البيانات. سوالى هو لماذا استخدم الكورسر بدلا عن استخدام الكود اعلاه واى الطريقتين افضل.
مع علمى بان استخدام الكورسر هو لحل مشكلة ان select statment must return single value والاستعلام السابق هو اصلا لا يرجع الا بقيمة واحدة فلماذ استخدم الكرسر هنا

#7 صدقة جارية

صدقة جارية

    عضو

  • الأعضــاء
  • 10 مشاركة

تاريخ المشاركة 26 December 2010 - 06:39 AM

السلام عليكم ورحمة الله
الاخ الكريم جزاك الله عنا كل خير
لدى سؤال عن كيفية عمل auto incrementing لحقل ال PK بدلا من استخدام ال Sequence الذى يعطى ارقام غير متسلسلة.
فكيف يمكن ذلك فى نظاممتعدد المستخدمين وهل هذه الطريقةselect max(empno) + 1 هى طريقة مثلى لعمل ذلك.

لدى سؤال بخصوص ال trigger when-validate-item فمثلاممكن اكتب هذا الكود
select dname into :control.dname
from dept
where deptno = :emp.deptno;

ويمكن ايضا ان استخدم الكورسر فى جلب نفس البيانات. سوالى هو لماذا استخدم الكورسر بدلا عن استخدام الكود اعلاه واى الطريقتين افضل.
مع علمى بان استخدام الكورسر هو لحل مشكلة ان select statment must return single value والاستعلام السابق هو اصلا لا يرجع الا بقيمة واحدة فلماذ استخدم الكرسر هنا

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
بالنسبة للسؤال الاول اود تصحيح معلومة فقط فى الاول Sequence عمره ما يعطى ارقام غير متسلسلة
لكن ممكن يكون استخدامه مش فى مكانه الصح كان تكون استخدمته فى تريجر when create record مثلا او كـ initial value
بمعنى آخر يجب ان تعرف الاستخدام الامثل لـ Sequence متى تستخدمه واين تستخدمه
اما الريقة الاخرى select max(empno) + 1 فدى طريقتى المفضلة وانا شخصيا اعمل
ولا يوجد مشكلة فى نظام متعدد المستخدمين لأنى اضع الكود فى تريجر pre insert
بمعنى ان المستخدم اللى هايحفظ الاول هو اللى هيأخذ الرقم الاول

اماسؤالك الاخير فله اكثر مش من شق
وهو استخدام الكورسور متى استخدم الكورسر لو انا محتاج قيمة واحدة فقط من الجدول
معروف ان الكورسور يستخدم لجلب عدد من السجلات لكن البعض بيستخدممه تجنبا للاخطاء
يعنى مش عاوز يهندل exceptions
بمعنى انك فى الجلة اللى انت كتبها بتاع
select dname into :control.dname
from dept
where deptno = :emp.deptno;
مش هى الطريقة الصح لأنك لم تهندل ال NO_DATA_FOUND exception
لان لو مفيش ادارة بالكود رقم 8 اللى انت دخلته مثلا فى الشاشة يحصل خطأ
فكان الصح تكتبه كالتالى
Begin
select dname into :control.dname
from dept
where deptno = :emp.deptno;
Exception
WHEN NO_DATA_FOUND THEN
NULL;
END;
وده معناه انه لو لم يجد اسم لادراة بالرقم ده يعديها ولا يقف عندها
اما الشق الآخر للسؤال فهو انك واضح انك عاوز ترجع اسم الادارة امام خانة رقم الادارة
لكن استخدامك trigger when-validate-item غلط
يجب تستعمل post change trigger ده الصح

#8 emad_ocp

emad_ocp

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 172 مشاركة
  • الاسم الأول:Emad
  • اسم العائلة:Abdullah
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Oracle HCM Specialist

تاريخ المشاركة 26 December 2010 - 11:40 AM

أشكرك أخي الفاضل علي ردك وأنا اعمل كمبتدأ ك functional and technicalيعني بنعمل customization للفورم والريبورت ولو عندك ماتريال تعليمية كتيكنكال يبقي انا شاكر لك انا مش عندي أسأله معينة لاني مثل ما قلتلك انا مبتدأولسه مقابلتنيش مشاكل فلو عندك حاجة تساعدنا كديفلوبر مبتدأفي الأبليكيشن ياريت تزودنا بيها
أشكرك مره أخري

Jr.Oracle HCM Specialist

 

Oracle E-Business Suite R12 Human Capital Management Certified Implementation Specialist

SQL For Beginners

 


#9 O.R.A.C.L.E

O.R.A.C.L.E

    عضو

  • الأعضــاء
  • 34 مشاركة
  • الاسم الأول:Yousef
  • اسم العائلة:.
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 26 December 2010 - 02:06 PM

أشكرك أخي الفاضل علي ردك وأنا اعمل كمبتدأ ك functional and technicalيعني بنعمل customization للفورم والريبورت ولو عندك ماتريال تعليمية كتيكنكال يبقي انا شاكر لك انا مش عندي أسأله معينة لاني مثل ما قلتلك انا مبتدأولسه مقابلتنيش مشاكل فلو عندك حاجة تساعدنا كديفلوبر مبتدأفي الأبليكيشن ياريت تزودنا بيها
أشكرك مره أخري



السلام عليكم
جزاك الله كل الخير اخى الفاضل صدقة جارية
اسمحلى انا بضم صوتى لصوت الاخ عماد لانى بالفعل مبتدا فى EBS وبرده كديفيلوبر التركيز على الناحيه التقنيه فى الابس زى حضرتك ما وضحت Personalization , Customization , Reports , Forms
فاتمنى لو حضرتك تدينا مواد او حتى الفكرة العامة للبدايه الصح فى الطريق دا اكون شاكر جدا ليك.

تحياتى

tvquran_26.gif


#10 mohamed mustafa

mohamed mustafa

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 83 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:football and swimming

تاريخ المشاركة 26 December 2010 - 03:20 PM

الاخ الكريم مشكور على الرد
وقصدى من الsequence انو مابرجع ارقام متسلسله هو انى عنما يكون لدى مثلا رقم الموظف بدأ بالرقم 10 عند اغلاغ الشاشة والرجوع مجددااجد الرقم اصبح 11 وانا لا اريد ذلك انم اريد تسلسل بمعنى لايفوت رقم

وبالنسبة لسوالى الاخر فاستخدم when-validata-triger واضع هذا الكود
select dname into :ctrl.dname
from dept
where deptno = :emp.deptno
exception
when no_data_found then message('invlid deptno')END;
واستخدم بعد ذلك نفس الكود معدا جزء ال EXCEPTNO فى تريجر POST-QUERY وذلك لانى قرات فى كتاب لا ينصح باستخدم POST-CHANGE TRIGER

بالنسبة للكورسر فثلا يمكن انجاز نفس المهمة بهذه الطريقة
DECLARE
v_invalid BOOLEAN;
CURSOR c_dept IS SELECT DNAME
FROM DEPT
WHERE DEPTNO= :emp.deptno;
BEGIN
OPEN c_dept;
FETCH c_dept INTO :ctrl.dname;
v_invalid := c_dept%NOTFOUND;
IF v_invalid THEN
MESSAGE('This deptno is invalid. Re-enter
another.');
RAISE FORM_TRIGGER_FAILURE;
END IF;
END;

سؤالى لماذا استخدم الكرسر هنا مع العلم بانه سوف يرجع قيمة واحدة
ولى طلب بالنسبة للسوال الاول اريد مثال عن الطريقة التى زكرتها(pre-insert)
بالنسبة لمعالجة التسلسسل

ولك كل الشكر و التقدير