إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

مشكلة كبيرة فى الاوراكل 9 .... جملة Union مش شغالة صح ...ياريت الافادة دى من اية

راكل 9 جملة union

7 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 ahmed eid

ahmed eid

    عضو

  • الأعضــاء
  • 4 مشاركة

تاريخ المشاركة 02 January 2012 - 06:08 PM

هل يوجد مشكلة فى اوراكل 9 لانة لا يأتى بناتج جملتين select مربوطين ب union صح....ودى اكثر من مره يحصل الكلام ده ياريييييييت اللى يعرف حاجة عن الموضوع يقولى؟؟؟ الجملة الاولى بتجيب لوحدها 77 صف والثانية مش بتجيب داتا خالص وعندما اعمل يونيون مع بعض بيجيب 50 صف........ياريت اللى عندو حل يقولى ضرورى...مع العلم ان كل الاعمده بنفس النوع وكل حاجة سليمة مية فى المية ...هل دى مشكلة فى الاوراكل 9 ولا اية

تم التعديل بواسطة ahmed eid, 02 January 2012 - 06:13 PM.


#2 oracle_admin

oracle_admin

    عضو

  • الأعضــاء
  • 11 مشاركة
  • الاسم الأول:7ota
  • اسم العائلة:7s7s
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 02 January 2012 - 07:06 PM

السلام عليكم

عدد التشابه بين معلومات الجملة الاولى بـ الثانية هو 50 ....والفارق هو 27....

عدد الاسطر نتيجة الunion هو مساوي او اقل للجملة الاولى ! وضحت الفكرة ؟؟؟

#3 ahmed eid

ahmed eid

    عضو

  • الأعضــاء
  • 4 مشاركة

تاريخ المشاركة 02 January 2012 - 08:09 PM

مش فاهم قصدك اية ...شكلك مش فاهمنى الجملة التانية اصلا مش بتجيب داتا خالص يعنى بترجع فاضى ...والجملة الاولى بتجيب 77 صف ولما اعمل يونيون مع بعض بتجيب 55 صف ...

#4 Amgad

Amgad

    مشرف عام ومشرف قسم تحليل النظم

  • الفريق الإداري
  • 4,558 مشاركة
  • الاسم الأول:امجد
  • اسم العائلة:حلمي
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Business Systems Analyst at al Fanar Co. Riyadh KSA

تاريخ المشاركة 02 January 2012 - 10:29 PM

السلام عليكم ورحمة الله

مشاركة سريعه قد تفيد

استخدم مع شروط الربط ...وظيفة ال NVL للتعامل مع الأعمدة الى قد تحتوى null value

-----------------------------------------------
رجاء عرض الأوامر المستخدمة لديك فى الselect

من عنوان الموضوع ...
مشكلة كبيرة فى الاوراكل 9
فهمت انك استخدمت نفس الأوامر مع نفس البيانات فى قاعدة بيانات اخرى غير الاوراكل 9
وكانت النتائج سليمة ... هل هذا صحيح ؟

لا إله إلا الله الحليم الكريم
لا اله إلا الله العلى العظيم
لا اله إلا الله رب السماوات السبع و رب العرش العظيم
‏اللهم ارزقني قبل الموت توبة وعند الموت شهادة وبعد الموت جنة
اللهم ارزقني حسن الخاتمة
اللهم هون علينا سكرات الموت ... ونور علينا قبورنا
اللهم ارزقني الموت وأنا ساجد لك يا ارحم الراحمين
اللهم ثبتني عند سؤال الملكين
اللهم اجعل قبري روضة من رياض الجنة ولا تجعله حفرة من حفر النار
اللهم اني اعوذ بك من فتن الدنيا
اللهم ارحم ابائنا وامهاتنا واغفر لهما وتجاوز عن سيئاتهما وادخلهم فسيح جناتك ... والحقنا بهما يا رب العالمين
اللهم ارحم موتانا وموتى المسلمين واشفي مرضانا ومرضى المسلمين
اللهم اغفر للمسلمين والمسلمات والمؤمنين والمؤمنات الأحياء منهم والأموات
وبارك اللهم على سيدنا محمد صلى الله عليه وسلم
اللهم آمين ... اللهم آمين ... اللهم آمين


....


#5 ahmed eid

ahmed eid

    عضو

  • الأعضــاء
  • 4 مشاركة

تاريخ المشاركة 03 January 2012 - 11:40 AM

فى الحقيقة يا بشمهندس امجد انا مجربتش موضوع ال nvl بس المفروض حتى لو كانت بتأثر على البيانات المفروض ماتجيبش بالناقص لان ده يبقى عيب كبييييييييير جدا فى الاوراكل ...الحاجة التانية اللى عايز اقول عليها ان الداتا بيز واحده مش اكتر يعنى كل الجداول فى نفس الداتا بيز وحتى بفرض انها مش نفس الداتا بيز فالمفروض برضو مايعملش كده ...كمان انا ماجربتش على حاجة تانية غير الاوراكل مش عارف لو جربت على حاجة تانية هيعمل كده ولا اية .....بس انا عايز حل بصراحة انا تعبت ...وبعدين دى مش اول مره معانا هنا انا وواحد زميلى حصل نفس الموضوع معانا..... المهم الوقتى اللى عايز اقولهولك انى عملت كل حاجة فى جملة السيليكت يعنى شلت الجروب اشوف المشكلة منها ولا لا وشلت كل حاجة تقريبا حتى شروط الهوير بس برده نفس المشكلة ودى جملة الselect بتاعتى
SELECT "M"."DOCUMENT_NO",
"M"."ARRIVAL_DATE",
"M"."VEND_FORM",
"M"."RATE",
"M"."STOR_TRNS_CODE",
"M"."STOR_TRNS_NO",
"O"."ITEM_FORM",
"O"."ITEM_CODE",
"O"."QTY_RECEIVED",
"ITEM_DATA"."ITEM_LABEL",
"M"."STR_ARRIVAL_DATE",
"M"."CURRNCODE",
"O"."LC_DIRECT_COST",
"O"."LC_INDIRECT_COST",
"O"."LOCAL_INDIRECT_COST",
"M"."VEND_CODE",
"O"."CONTAINER_NO",
"O"."QTY_RECEIVED2",
"O"."QTY_RECEIVED3",
"O"."GROWER_NO"
FROM "M",
"O",
"ITEM_DATA"
WHERE ( "O"."DOCUMENT_NO" = "M"."DOCUMENT_NO" ) and
( "O"."TERMS_OF_PAY" = "M"."TERMS_OF_PAY" ) and
( "O"."ARRIVAL_DATE" = "M"."ARRIVAL_DATE" ) and
( "ITEM_DATA"."ITEM_FORM" = "O"."ITEM_FORM" ) and
( "ITEM_DATA"."ITEM_CODE" = "O"."ITEM_CODE" ) and
( ( "M"."DOCUMENT_NO" = :R_DOCNO ) AND
( "M"."ARRIVAL_DATE" = :R_ARRIV_DATE ) AND
( "M"."TRANS_CODE" = 1 ) ) and
(nOt exists (select 1 frOM "STORE_TRNS_M" where "M"."DOCUMENT_NO" = "DOC_NO"))

uniOn

SELECT "M"."DOCUMENT_NO",
"M"."ARRIVAL_DATE",
"M"."VEND_FORM",
"M"."RATE",
"M"."STOR_TRNS_CODE",
"M"."STOR_TRNS_NO",
"O"."ITEM_FORM",
"O"."ITEM_CODE",
"O"."QTY_RECEIVED" - suM((case "STORE_TRNS_O"."BASIC_QTY" when 1 then "STORE_TRNS_O"."QTY1" when 2 then "STORE_TRNS_O"."QTY2" else "STORE_TRNS_O"."QTY3" end)),
"ITEM_DATA"."ITEM_LABEL",
"M"."STR_ARRIVAL_DATE",
"M"."CURRNCODE",
"O"."LC_DIRECT_COST",
"O"."LC_INDIRECT_COST",
"O"."LOCAL_INDIRECT_COST",
"M"."VEND_CODE",
"O"."CONTAINER_NO",
"O"."QTY_RECEIVED2",
"O"."QTY_RECEIVED3",
"O"."GROWER_NO"
FROM "M",
"O",
"ITEM_DATA",
"STORE_TRNS_M",
"STORE_TRNS_O"
WHERE ( "O"."DOCUMENT_NO" = "M"."DOCUMENT_NO" ) and
( "O"."TERMS_OF_PAY" = "M"."TERMS_OF_PAY" ) and
( "O"."ARRIVAL_DATE" = "M"."ARRIVAL_DATE" ) and
( "ITEM_DATA"."ITEM_FORM" = "O"."ITEM_FORM" ) and
( "ITEM_DATA"."ITEM_CODE" = "O"."ITEM_CODE" ) and
( "STORE_TRNS_M"."TRNS_CODE" = "STORE_TRNS_O"."TRNS_CODE" ) and
( "STORE_TRNS_M"."TRNS_NO" = "STORE_TRNS_O"."TRNS_NO" ) and
( "M"."DOCUMENT_NO" = "STORE_TRNS_M"."DOC_NO" ) and
( "O"."ITEM_CODE" = "STORE_TRNS_O"."ITEM_CODE" ) and
( "O"."ITEM_FORM" = "STORE_TRNS_O"."ITEM_FORM" ) and
( ( "M"."DOCUMENT_NO" = :R_DOCNO ) AND
( "M"."ARRIVAL_DATE" = :R_ARRIV_DATE ) AND
( "M"."TRANS_CODE" = 1 ) ) having ("O"."QTY_RECEIVED" - suM((case "STORE_TRNS_O"."BASIC_QTY" when 1 then "STORE_TRNS_O"."QTY1" when 2 then "STORE_TRNS_O"."QTY2" else "STORE_TRNS_O"."QTY3" end)) >0 ) grOup by "M"."DOCUMENT_NO",
"M"."ARRIVAL_DATE",
"M"."VEND_FORM",
"M"."RATE",
"M"."STOR_TRNS_CODE",
"M"."STOR_TRNS_NO",
"O"."ITEM_FORM",
"O"."ITEM_CODE",
"O"."QTY_RECEIVED" ,
"ITEM_DATA"."ITEM_LABEL",
"M"."STR_ARRIVAL_DATE",
"M"."CURRNCODE",
"O"."LC_DIRECT_COST",
"O"."LC_INDIRECT_COST",
"O"."LOCAL_INDIRECT_COST",
"M"."VEND_CODE",
"O"."CONTAINER_NO",
"O"."QTY_RECEIVED2",
"O"."QTY_RECEIVED3",
"O"."GROWER_NO"

تم التعديل بواسطة ahmed eid, 03 January 2012 - 11:46 AM.


#6 ahmed eid

ahmed eid

    عضو

  • الأعضــاء
  • 4 مشاركة

تاريخ المشاركة 03 January 2012 - 01:12 PM

يا جماعة ارجوكو انا كده فعلا بدأت اشك فى ااورراكل انا جربت ال nvl وجربت كل حاجة مش شغاله صح.............بس بتشتغل مع union all مش عارف بقى اعمل اية المشكلة ان فى كمان سيليكت عايز اضيفها معاهم يعنى مش هينفع الunion all خالص ...ياريت حد يقولى راي صائب

#7 yazan_othman

yazan_othman

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 70 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 14 March 2012 - 02:41 PM

يا جماعة ارجوكو انا كده فعلا بدأت اشك فى ااورراكل انا جربت ال nvl وجربت كل حاجة مش شغاله صح.............بس بتشتغل مع union all مش عارف بقى اعمل اية المشكلة ان فى كمان سيليكت عايز اضيفها معاهم يعنى مش هينفع الunion all خالص ...ياريت حد يقولى راي صائب

في مجال تبعتلنا الداتا الخاصه بالجمله السليكة والسكربت تبع الجداول عشان نفدها عنا على الجهاز ونشوف شو بطلع معنا
اللهــــــم إن في القبــــــور أشخــــــاص نحبهــــــم وأحبونــــــا
اللهــــــم نسألــــــك بكل اســــــم هو لك أن تغفــــــر لهــــــم وترحمهــــم
اللهــــــم حــــــرم وجوههــــــم علــــــى النــــــار
برحمتك يا أكــــــرم الأكرميــــــن يــــــا الله



TWE7


#8 asd202

asd202

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 405 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 07 October 2012 - 08:31 AM

احذف
having group by
واخبرنا بالناتج
begin

for i in REVERSE 1..100000

loop

message('اللهم ارحمنا');

end loop;

end;