إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

عمل تفقيط الارقام الى حروف


5 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 waleedtot

waleedtot

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 105 مشاركة

تاريخ المشاركة 25 January 2005 - 01:02 AM

اريد عمل تفقيط الارقام (نقود) الى حروف فى الايصالات مثلا
11 الى احدى عشر فقط لاغير
وَفَوْقَ كُلِّ ذِي عِلْمٍ عَلِيمٌ

#2 Osama Soliman

Osama Soliman

    مشرف سابق وعضو مميز

  • المجموعة الماسية
  • 1,611 مشاركة
  • الاسم الأول:Osama
  • اسم العائلة:Soliman
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Oracle Technical Consultant - Asfour Crystal International

تاريخ المشاركة 26 January 2005 - 12:00 AM

الليك اخى الكريم الدالة المطلوب

ملفات مرفقة


وقل رب زدنى علماً
Osama M. Soliman
Oracle Certified Professional
Oracle Technical Consultant

 Asfour Crystal International
Cairo - Egypt
Osama.Soliman@hotmail.com
Osama.Soliman@asfourcystal.com


#3 waleedtot

waleedtot

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 105 مشاركة

تاريخ المشاركة 28 January 2005 - 11:38 PM

Osama Soliman

شكرا اخى على هذة المعلومة الهامة وكل سنة وانت طيب وربنا يزيد علمك وارجو التعاون بينا
اخوك وليد
وَفَوْقَ كُلِّ ذِي عِلْمٍ عَلِيمٌ

#4 islamic_lion

islamic_lion

    عضو

  • الأعضــاء
  • 41 مشاركة

تاريخ المشاركة 08 February 2005 - 05:29 PM

السلام عليكم
أشكرك أخي أسامة
ولكن أعتقد ان هناك طريقة أحسن من هذة وان ئشاء الله سأفكر فيها ولكن بعد الامتحان
لان هذة الطريقة طويلة جدان واري الاستعانة بجداول للتخزين الارقام
والله اعلم
أمام المحن تتفجر كل الطاقات

#5 AL-KHIRBASH06

AL-KHIRBASH06

    عضو

  • الأعضــاء
  • 37 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 13 June 2006 - 02:10 PM

مشكور أخ اسامة على هذا الجد الرائع
وفوق كلِ ذي علمٍ عليــم

#6 administrator_g

administrator_g

    عضو

  • الأعضــاء
  • 1 مشاركة

تاريخ المشاركة 18 June 2006 - 11:33 AM

:D الطريقة سهلة
واحنا بنستخدمها فى تقارير مشابهة
والخطوات كالآتى:
1- تقوم بخلق FUNCTION على الداتاباس اسمها TAFKIT مثلا وده من خلال(EM) أو أى طريقة أنت تستخدمها .

2- من داخل الداتا موديل داخل التقارير تخلق FORMULA COLUMN وتقوم بعملية استدعاء الFUNCTIONاللى سبق وخلقناها كالآتى:
function v_textFormula return Char is
begin
if :currency_code = 'EGP' THEN
; ((return(tafkit(:AMOUNT
ELSE
;(( return(tafkit2(:AMOUNT
END IF
end;
بحيث أنه AMOUNT:عبارة عن الرقم اللى حياخده يفقطه وانا عملاه فى التقرير بيقراه من جوه التقرير

3- ثم من داخل التقارير (REPORT BUILDER) نقوم بعمل ال(FIELD) داخل الLAYOUT

لحد كده تمام؟؟؟
دلوقتى بقى خد الFUNCTION عملتلها أتاش مع الرد



آخر ملاحظة::
حتخلق فانكشن تانية اسمها TAFKIT2مثلا نفس الفانكشن بس حنضيف دولار بدل جنيه وسنت بدل قروش ( فى حالة التعامل داخل التقرير بعملة غير المصرى)

ملفات مرفقة

  • ملف مرفق  TAFKIT.txt   11.86كيلو   393 عدد مرات التحميل