إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

كيف يتم عمل server في اوراكل 7


7 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 wala2

wala2

    عضو

  • الأعضــاء
  • 3 مشاركة

تاريخ المشاركة 25 January 2005 - 10:12 AM

ما اجمل ان اجد منتدى خاص ببرمجة الاوركل فقط انا فرحة جدا بهذا وارجو ان تقبلونى عضوة جديدة بينكم بل اخت لكم


انا اخدت شهادة ال dba وبشتغل حاليا مبرجمة فى شركة مياة

وانا اصلا خريجة كلية حاسبات ومعلومات

ارجو الله ان استفيد منكم وان افيدكم

وليا سؤال يا ريت تجاوبونى عليه انا اخدت dba على oracle9i والمشكلة ان الشركة الى بشتغل فيها شغاله بحاجة اسمها vaxbasic وشركة اوراكل عملتلها تطوير بحيث اننا نقدر نتعامل معاها بلغة ال sql او ممكن نعمل برامج اوراكل ونربطها بالبرامج الموجودة على ال vaxbasic و oracle7 هو الى ممكن نشتغل بيه علشان نقدر
نربط بين البرامج
المهم انا دلوقتى بعمل برنامج معاشات علي oracle7 ومشكلتى فى network عايزة اعمل واحد server والباقى يرمو عليه بس مش عارفه الخطواط ايه لان oracle7 مختلف كتير عن 8 و 9

ارجو ان تساعدونى وجزاكم الله الف خير
اختكم ولاء

تم تغييلا عنوان الموضوع لديل على محتواه , راجعي شروط الكتابه في المنتدي
إداره المنتدي


#2 samawi

samawi

    عضو

  • الأعضــاء
  • 5 مشاركة

تاريخ المشاركة 25 January 2005 - 12:19 PM

اختنا العضوة الجديدة
السلام عليكم
يوجد ملف يسمى TNSname
في السيرفر وفي الكلاينت
في الكلاينت يجب ان تحددي اسم الداتا بيز و البورت و اسم السيرفر أو IP

#3 wala2

wala2

    عضو

  • الأعضــاء
  • 3 مشاركة

تاريخ المشاركة 25 January 2005 - 12:41 PM

متشكرة على ردك ساماوى

ولكنى عملت دا فعلا فى ال SQL*Net Easy Configuration وحددت السرفر مرة بال IP ومرة باسم الجهاز ودخلت من ال CLIENT على نفس ال USERبتاع السرفر و باسم ال SERCIVE الى عملته بس برده ما دخلشى ...


غير كدا مش انا المفروض ما انزلشى الاوركل غير على جهاز واحد وال CLIENT المفروض انى ما انزلشى عليه اوركل يبقى نازل على ال SERVER بس؟واعمل CONNECT على الاوركل من ال CLEINT عن طريق ال ODBC انا عايزة انزل الاوركل على جهاز واحد بس والباقى ما انزلشى عليه
يا ريت لو تعرف تفدنى فى النقطة دى
واى حد يعرف يفدنى
سلامى

#4 mojtaba

mojtaba

    مشرف قسم الـ DBA

  • فريق الإشراف
  • 406 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 25 January 2005 - 05:34 PM

سلام ولاء

مافهمته هو انك تودين تثبيت قاعدة بيانات 9i وتشغيل الفورم ديفيلوبر من على الاجهزة الاخرى
بس ايه اصدار الفورم اللى تحبى تشتغلى عليه اظن فورم 6 هو الاسهل حتما

عموما قومى بتثبيت قاعدة البيانات على السيرفر وتأكدى اثنا التثبيت من ان خيارات الترميز Encoding لاتستعمل UTF16 او UTF32 وذلك لتتم عملية الاتصال مع الديفيلوبر 6
بعد الانتهاء من التثبيت قومى بتشغيل Oracle management server
وذلك عن طريق تشغيل Oracle enterprise manager configuration Assistant
هذا طبعا اذا وددت تشغيل اوراكل على tier2 اى استعمال ادوات النسخ BACKUP RMAN وغيرها اما اذا كنت تستعملين النظام دون الحوجه الى تشغيل تلك الادوات فتخطى خطوة تشغيل ال oms الى الخطوه الهامه بالنسبه الى الربط وهى:
1- اذهبى الى Configuration and migration tool
2- ثم الى Oracle net configuration assistant
3-ثم قومى بانشاء Localnet service name configuration
4 - اختارى add ثم Oracle8i or later ثم ادخلى اسم ال Service ثم TCP وفى الHostname ادخلى localhost بعدها قومى باجراء الاختبار اذا فشل اضغطى تغيير كلمة المرور وجربى عندما ينجح اذهبى الى التالى وادخلى اسم النت سيرفس الجديد
بعد الخطوه السابقه قومى بتشغيل ال Enterprise manager console
وخذى نسخ من ملفى ال tnsnames.ora و sqlnet.ora
من مسار اوراكل 9 من الفهرس
/network/admin
-------------------
فى جانب الجهاز ال Client قومى بتثبيت الديفيلوبر 6 بغض النظر عن نوع التثبيت
بعد انتهاء التثبيت قم بلصق نسخ الملفين الذين قمتى باخذهم لاحقا فى
مسار الاوراكل داخل الفهرس
/net80/admin
هذا بعد حذف الملفين الموجودين اصلا او تغيير اسماءهما
قومى بتشغيل الديفيلوبر وادخلى اسم المستخدم وكلمة المرور الخاص بقاعدة البيانات كما بالسيرفر
واسم السيرفس
( يفضل دائما انشاء ال SID وال GDN بنفس الاسم)
سيتم الاتصال انشاء الله

سيفشل الاتصال حتما فى الحالات الاتيه :
1- اختيار تكويد قاعدة البيانات اثنا التثبيت كاحد الخياران UTF16 او UTF32 يمكن تنزيل باتش لديفولوبر 6 للتعامل مع التكويد
2- خطاء فى ال GDN او ال SID
Global database name او Ssystem identifier
3- اذا اخذت النسخه من الملفان قبل تشغيل كل الخدمات وذلك بعمل Startup لقاعدة البيانات


سلام
اللهم أنى أعوذ بك من العجز والكسل وأعوذ بك من الجبن والبخل وأعوذ بك من عذاب القبر
وأعوذ بك من غلبة الدين وقهر الرجال , لاإله إلا أنت ....
----------------------------------
www.mojtabanow.info
www.linux4sudan.org

#5 samyoung1960

samyoung1960

    عضو

  • الأعضــاء
  • 47 مشاركة

تاريخ المشاركة 25 January 2005 - 05:42 PM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته :rolleyes:
الاخت العزيزة مرحبا بك وندعو الله لك بالافادة والاستفادة من هذا المنتدى
لفت انتباهي ان الشركة التي تعملين بها تعمل على لغة VAXBASIC فهل نظام التشغيل الموجود في الشركه هو VMS
وان قاعدة البيانات الموجودة الان هي ORACLE7 على نظام التشغيل VMS وانت تريدين عمل اتصال مع ORACLE من خلال DEVELOPER على جهاز PC
ارجو الاجابة عن هذا التساؤل او تصليح معلوماتي اذا كنت فهمت المطلوب بالشكل الغير الصحيح :D
وادعو الله لك بالتوفيق

#6 waleedtot

waleedtot

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 105 مشاركة

تاريخ المشاركة 29 January 2005 - 10:15 PM

انا ممكن ابعت واحد من الشركة يعملك كل حاجة ببلاش من الشركة من عندى
لو الشركة فى مصر
وَفَوْقَ كُلِّ ذِي عِلْمٍ عَلِيمٌ

#7 waleedtot

waleedtot

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 105 مشاركة

تاريخ المشاركة 29 January 2005 - 10:18 PM

رقم 0127591980 انا بشتغل مبرمج اوركل
وَفَوْقَ كُلِّ ذِي عِلْمٍ عَلِيمٌ

#8 eng_10

eng_10

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 85 مشاركة
  • الاسم الأول:hussein
  • اسم العائلة:ghalab
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:IT MANAGER

تاريخ المشاركة 10 December 2005 - 02:55 AM

السلام عليكم
علشان تعملي سيرفر اتبعي الخطوات التالية
1 - السيرفر يكون نازل عليه اوراكل
2 - الاجهزة الاخري تكون نازل عليها كمان اوراكل وتحددي في tnsname اسم السيرفر
واسم قاعدة البيانات
eng_10@hotmail.com