إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

كيف يتم إستدعاء البيانات من الداتا بيز أفقياً

الداتا بيز أفقياً

4 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 محمد بطاله

محمد بطاله

    عضو

  • الأعضــاء
  • 38 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 25 February 2012 - 09:17 PM

عايز عدد الموظفين الى تم توظيفهم فى السنين 1995و 1999و 2000 أفقياااااااااااااا

-----------------------------------------
1995 1999 2000
------------------------------------------
5 9 20 على سبيل المثال الناتج يكون بالشكل ده
-----------------------------------------


برجاء الرد السريع وجزالكم الله خيراااا

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَآمِنُوا بِرَسُولِهِ يُؤْتِكُمْ كِفْلَيْنِ مِن رَّحْمَتِهِ وَيَجْعَل لَّكُمْ نُورًا تَمْشُونَ بِهِ وَيَغْفِرْ لَكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ


#2 ahmed.arafa

ahmed.arafa

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 266 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 25 February 2012 - 10:56 PM

انا حاولت وده افضل نتيجه قدرت اوصل ليها فى الوقت الحالى
واعتقد ان الاخوه فى المنتدى يقدرو يساعدوك فى جمله اسرع من ده
لا تنسى ان تعدل التواريخ كما يناسب فتراتك الزمنيه




SELECT DISTINCT(SELECT COUNT(*) FROM EMPLOYEES WHERE HIRE_DATE BETWEEN TO_DATE('1-1-1995','DD-MM-YYYY') AND TO_DATE('31-12-1995','DD-MM-YYYY'))AS "1995",
       (SELECT COUNT(*) FROM EMPLOYEES WHERE HIRE_DATE BETWEEN TO_DATE('1-1-1995','DD-MM-YYYY') AND TO_DATE('31-12-1995','DD-MM-YYYY'))AS "1999",
       (SELECT COUNT(*) FROM EMPLOYEES WHERE HIRE_DATE BETWEEN TO_DATE('1-1-1995','DD-MM-YYYY') AND TO_DATE('31-12-1995','DD-MM-YYYY'))AS "2000"
FROM EMPLOYEES


الناتج هيبقى كده

1995 1999 2000
---- ---- ----
  10   10   10

تم التعديل بواسطة ahmed.arafa, 25 February 2012 - 11:00 PM.


#3 mahmoud kurdy

mahmoud kurdy

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 50 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 25 February 2012 - 11:11 PM

جرب التعليمة التالية :

select sum(decode(to_char(hire_date,'yyyy'),'1995',1,0) ) "1995" ,

sum(decode(to_char(hire_date,'yyyy'),'1999',1,0) ) "1999" ,

sum(decode(to_char(hire_date,'yyyy'),'2000',1,0) ) "2000"

from employees


#4 محمد بطاله

محمد بطاله

    عضو

  • الأعضــاء
  • 38 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 26 February 2012 - 09:59 AM

شكراااا ياجماعة وجزاكم الله كل خير


يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَآمِنُوا بِرَسُولِهِ يُؤْتِكُمْ كِفْلَيْنِ مِن رَّحْمَتِهِ وَيَجْعَل لَّكُمْ نُورًا تَمْشُونَ بِهِ وَيَغْفِرْ لَكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ


#5 ahmed.arafa

ahmed.arafa

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 266 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 26 February 2012 - 02:28 PM

جرب التعليمة التالية :

select sum(decode(to_char(hire_date,'yyyy'),'1995',1,0) ) "1995" ,
sum(decode(to_char(hire_date,'yyyy'),'1999',1,0) ) "1999" ,
sum(decode(to_char(hire_date,'yyyy'),'2000',1,0) ) "2000"
from employees


ماشاء الله
فى الاول حاولت انى احلها بل case بس كانت قافشه معايا انى اعملها count
فمجتش معايا خالص بس فكره ال sum حلوه اوى بصراحه وفكره التعويض احلى ماشاء الله وجزاك الله كل خير