إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

مشكلة فى الحفظ Save

مشكلة فى الحفظ save

9 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 ahmed elkyal

ahmed elkyal

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 61 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 23 November 2012 - 09:03 PM

السلام عليكم ورحمة الله
عندى فورمه لفاتورة مبيعات فبها رقم الفاتوره والتاريخ ونوع العميل (جمله او تجزئه )
وعند اختارنوع العميل قمت بعمل لسته فيها اسماء العملاء فاذا كان العميل جمله يظهر
اسماء العملاء الجمله فقط وهكذا التجزئه
ولكن عند الحفظ لا تظهر اى رساله تفيد بـاى error
برجاء المساعده من الناس الخبره

#2 mohamed hosary

mohamed hosary

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 158 مشاركة
  • الاسم الأول:Mohamed
  • اسم العائلة:Elhosary
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:ORACLE
  • المنصب الحالي:Oracle Developer

تاريخ المشاركة 23 November 2012 - 11:32 PM

ممكن تكون system message level

تم التعديل بواسطة mohamed hosary, 23 November 2012 - 11:34 PM.

Oracle Developer


#3 ahmed elkyal

ahmed elkyal

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 61 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 23 November 2012 - 11:38 PM

شكرا لاهتمام حضرتك بس مش فاهم ايه الحل ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

#4 az123

az123

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 185 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:ORACLE

تاريخ المشاركة 23 November 2012 - 11:56 PM

ولكن عند الحفظ لا تظهر اى رساله تفيد بـاى error


هل المشكلة هي عدم حفظ البيانات في الداتابيز بعد عمل حفظ على الفورم؟؟؟
يرجى توضيح المشكلة بالظبط

سبحان الله العظيم وبحمده
اللهم صلي وسلم على نبينا محمد
لا اله الا الله ولا حول ولا قوة الا بالله
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
يا رب أغفر وأرحم لأمه محمداً مغفرة ورحمة عامة
أستغفر الله الذى لا اله الا هو الحى القيوم وأتوب إليه
يارب لك الحمد كما ينبغى لجلال وجهك ولعظيم سلطانك
لا إلهَ إلاّ اللّهُ وحْـدَهُ لا شَـريكَ لهُ، لهُ المُـلْكُ ولهُ الحَمْـد
وهُوَ على كُلّ شَيءٍ قَدير

عَدَدَ خَلْـقِه ، وَرِضـا نَفْسِـه ، وَزِنَـةَ عَـرْشِـه ، وَمِـدادَ كَلِمـاتِـه
وعدد ما أحاط به العلم ... وأحصاه الكتاب ... وخطه القلم
وعدد ما كان, وعدد ما يكون, وعدد الحركات والسكون
ومن يومنا هذا الى يوم ينفخ فى الصور


#5 ahmed elkyal

ahmed elkyal

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 61 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 24 November 2012 - 12:02 AM

لا المشكله عدم الحفظ فى الداتا بيز و فى الفورمه وعدم معرفة السبب فى عدم الحفظ (لا توجد رساله تفيد السبب من عدم الحفظ )
فقط عند الضغط على زرار الحفظ لا يحدث اى شيئ

#6 az123

az123

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 185 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:ORACLE

تاريخ المشاركة 24 November 2012 - 12:09 AM

ما هو الكود المكتوب في زرار الحفظ؟

سبحان الله العظيم وبحمده
اللهم صلي وسلم على نبينا محمد
لا اله الا الله ولا حول ولا قوة الا بالله
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
يا رب أغفر وأرحم لأمه محمداً مغفرة ورحمة عامة
أستغفر الله الذى لا اله الا هو الحى القيوم وأتوب إليه
يارب لك الحمد كما ينبغى لجلال وجهك ولعظيم سلطانك
لا إلهَ إلاّ اللّهُ وحْـدَهُ لا شَـريكَ لهُ، لهُ المُـلْكُ ولهُ الحَمْـد
وهُوَ على كُلّ شَيءٍ قَدير

عَدَدَ خَلْـقِه ، وَرِضـا نَفْسِـه ، وَزِنَـةَ عَـرْشِـه ، وَمِـدادَ كَلِمـاتِـه
وعدد ما أحاط به العلم ... وأحصاه الكتاب ... وخطه القلم
وعدد ما كان, وعدد ما يكون, وعدد الحركات والسكون
ومن يومنا هذا الى يوم ينفخ فى الصور


#7 ahmed elkyal

ahmed elkyal

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 61 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 24 November 2012 - 12:12 AM

commit والكود يعمل فى اكتر من فورمه اخرى لنفس الـــــــ menu بدون مشكله

#8 az123

az123

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 185 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:ORACLE

تاريخ المشاركة 24 November 2012 - 12:18 AM

ممكن ترفع الفورمة والجداول المستخدمة فيها ليتم تحديد المشكلة وحلها
لأنه مفيش حد هيعرف الخطأ فين بالظبط طالما مفيش ايرور يوضح الخطأ

سبحان الله العظيم وبحمده
اللهم صلي وسلم على نبينا محمد
لا اله الا الله ولا حول ولا قوة الا بالله
سبحان الله وبحمده سبحان الله العظيم
يا رب أغفر وأرحم لأمه محمداً مغفرة ورحمة عامة
أستغفر الله الذى لا اله الا هو الحى القيوم وأتوب إليه
يارب لك الحمد كما ينبغى لجلال وجهك ولعظيم سلطانك
لا إلهَ إلاّ اللّهُ وحْـدَهُ لا شَـريكَ لهُ، لهُ المُـلْكُ ولهُ الحَمْـد
وهُوَ على كُلّ شَيءٍ قَدير

عَدَدَ خَلْـقِه ، وَرِضـا نَفْسِـه ، وَزِنَـةَ عَـرْشِـه ، وَمِـدادَ كَلِمـاتِـه
وعدد ما أحاط به العلم ... وأحصاه الكتاب ... وخطه القلم
وعدد ما كان, وعدد ما يكون, وعدد الحركات والسكون
ومن يومنا هذا الى يوم ينفخ فى الصور


#9 أسماء محمد

أسماء محمد

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 55 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 24 November 2012 - 10:44 AM

اخي الكريم
انا باتبع بعض الخطوات في معرفة الخطأ ممكن تجربها
اولا لو انت بتشتغل 10g
بلوحة المفاتيح انقر ctrl+shift+e
لمعرفة الخطأ
او shift+f1
لو بتستخدم اصدار 6i
ثانيا
انا باوقف التريجرين
on-error
on-message
عشان اشوف رسالة الخطأ الي احتمال اكون معالجها فالتريجيرين دول
ثالثا
من خصائص window الرئيسية للفورم
فيه خاصية اسمها primary canvas
اختار الكانفاس الرئيسي
وكذلك من خصائص الكانفاس
خاصية اسمها window
اختار الويندو الرئيسية
ارجو لك التوفيق

#10 ahmedbb

ahmedbb

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 935 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 24 November 2012 - 11:00 AM

السلام عليكم
يرجى مراجعة خصائص الحقل الموجود فى الداتا بيز مع خصائص الحقل الموجود على الفورم
اظن ان المسكلة اختلاف نوع البيانات
معكم ولكم نتواصل

"وفوق كل ذى علم عليم"
برامج من انتاجى
شئون العاملين - الحضور و الانصراف - الاستحقاقات و الاجور
ادارة المراكز التدريبية - متابعة الانتاج - ادارة المستشفيات والعيادات - نظام ادارة المعارض ونقاط البيع
برنامج ادارة حركة السيارات - برنامج ادارة المكتبات - برنامج إدارة المدارس والمعاهد
من مواضيعى:
منادة المنيو من اى مكان http://www.araboug.o...nu&fromsearch=1
ايجاد اجمالى حقل معين فى فورم تابلور http://www.araboug.o...showtopic=50174
الوظيفة
Oracle Developer - Data Base Administrator - Programmer

Oracle Instructor

اسكاى بى ahmedoracle74
ahmedbb_work@hotmail
ahmedbb_work@yahoo

 

00201208042608

 

00201142271287
القاهرة - مصر




احمد محمود






موضوعات أخرى ذات صلة بـ مشكلة, فى, الحفظ, save