إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

مبتدي في الأوراكل .. و محتاج مساعدة من تنصيب Oracle Dev 10g

فط ضغط oracle 10g

8 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 ahmedmohamedali

ahmedmohamedali

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 235 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 10 July 2013 - 02:34 AM

بسم الله الرحمن الرحيم

 

السلام عليكم جميعاً مش ها اطول عليكم انا خريج نظم و معلومات و قررت اني أبدأ في Oracle 

Developer و اكون مصمم و مطور لقواعد البيانات المهم نزلت 

نسخة 

Oracle developer suit 10g من 

الموقع الرسمي و طبعاً بعد ما طلع عيني و مش عارف افك ضغطها

لأنهم ملفين و في النهاية بينتج ليا ملفات Component لوحدها 

و ملفات تنصيب لوحدها و مش عارف اعمل ايه

.......... 

أرجو المساعدة

و رمضان كريم و ربنا يتقبل منكم جميعاً و يصلح حالكم

........

و لو حد عنده خطة للدراسة او كيف ابدأ لا يبخل علي و جعله الله في ميزان حسناتكم


تم التعديل بواسطة ahmedmohamedali, 10 July 2013 - 02:37 AM.


#2 الكلمنجي

الكلمنجي

    عضو

  • الأعضــاء
  • 49 مشاركة
  • الاسم الأول:Mahmoud
  • اسم العائلة:Eltaieb
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Software Developing

تاريخ المشاركة 10 July 2013 - 03:36 AM

http://www.youtube.c...player_embedded
 

 

اعتقد ان الفيديو دا ممكن يساعدك  في طريقة تنصيب الاوراكل 

و فيه فيديوهات تعليميه كاملة للسيكويل و البي ال سيكول و الفورمز و الريبورتز علي نفس الـchannel 

 

و خطة التعلم هتلاقيها في المشاركة الخامسة  في الموضوع دا

 

http://www.araboug.o...topic=53354&hl=

 

و لو عوزت الماتيريال بتاعتها كـ pdf يا ريت تبلغني 

بس هي باللغة الانجليزيه طبعا 


تم التعديل بواسطة الكلمنجي, 10 July 2013 - 03:43 AM.

  • ahmedmohamedali معجب بهذا

#3 ahmedmohamedali

ahmedmohamedali

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 235 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 10 July 2013 - 07:16 PM

متشكر جداً جداً و يارب يجعله في ميزان حسناتك اخي الكلمنجي

 

و لو ممكن و في مقدروك تعمل شير للماتيريل يكون افضل 

و اريح ليا علشان التعلم يكون سهل و ما تقلقش انا الحمد لله يعني في الإنجليزي

 

و في مشكلة بتحصل انا نزلت ملفين من موقع الشركة RAR 

بفك ضغط الأول بيطلع ملفات و التاني ملفات لوحدهم مش عارف اعمل فيهم ايه بردو

علشان التسطيب يشتغل صح و للعلم انا بستخدم windows 7


تم التعديل بواسطة ahmedmohamedali, 10 July 2013 - 07:22 PM.


#4 الكلمنجي

الكلمنجي

    عضو

  • الأعضــاء
  • 49 مشاركة
  • الاسم الأول:Mahmoud
  • اسم العائلة:Eltaieb
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Software Developing

تاريخ المشاركة 11 July 2013 - 02:28 AM

فك كل ملف علي حدة و في نص التصطيب هيطلب منك انك توريله مكان الفولدر التاني  زي ماهو واضح في الفيديو
جميل !!

بس احب اعرفك حاجة الاول

انت لو نزلت قاعدة البيانات اوراكل 10 جي اللي موجوده في المشاركه اللي قلتلك عليها مش هتلاقي فيها الاسكيما hr  اللي بيشرح منها في الفيديوهات تمام 

علشان تضيفها ممكن تعمل زي ما هو موجود في الفيديو دا

http://www.youtube.c...h?v=RI8Kv9kFGOA

و دا رابط اضافي لنفس السكيما 

http://www.4shared.c...hr_oracle.html?

 

و بالنسبة للماتيريال 

فانا رفعتهملك علي الرابط دا

http://www.4shared.c...ity_Books.html?

و لو احتجت اي حاجة ياريت تبلغني 



#5 ahmedmohamedali

ahmedmohamedali

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 235 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 11 July 2013 - 07:04 AM

ربنا يكرمك و يجزيك خيراً متشكر علي مجهودك الجميل ده و ربنا يجعله في ميزان حسناتك و بإذن الله كدة ابدا و انا مطمن 



#6 الكلمنجي

الكلمنجي

    عضو

  • الأعضــاء
  • 49 مشاركة
  • الاسم الأول:Mahmoud
  • اسم العائلة:Eltaieb
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Software Developing

تاريخ المشاركة 11 July 2013 - 10:55 PM

علي خير ان شاء الله



#7 ahmedmohamedali

ahmedmohamedali

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 235 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 13 July 2013 - 04:13 AM

السلام عليكم اخي ... انا بعد ما سطبت النسخة تبعاً للفيديو نزلي ثلاثة حاجات هما

forms 

oracle designer

report

و مش لاقي حاجة اصمم فيها الجداول ولا اكتب اوامر سيكول 

ولا انا سطبت غلط ارجو الإفادة


تم التعديل بواسطة ahmedmohamedali, 13 July 2013 - 04:14 AM.


#8 الكلمنجي

الكلمنجي

    عضو

  • الأعضــاء
  • 49 مشاركة
  • الاسم الأول:Mahmoud
  • اسم العائلة:Eltaieb
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Software Developing

تاريخ المشاركة 13 July 2013 - 05:47 AM

انت علشان تكتب اوامر السيكول بتكتبها اما في بيئة

sqlplus او isqlplus

دول اللي بيتكونو بعد ما بتسطب الاوراكل داتابيز نفسها  وملهاش علاقة بالديفلوبر

او ممكن برامج تانية اخري زي sql developer و ممكن تنزل نسخو مجانية منه من اوراكل

http://www.oracle.co...oads/index.html

و لو عاوز تكتفي بالـ isqlplus 

دي بتفتحها عن طريق اي web browser

بتكتب 

http://your_computer...e:5560/isqlplus 

و اسم الكمبيوتر بتاعك بتقدر تعرفة عن طريق الضغط كليك يمين علي my computer 
كما هو موضح في الصورة و في حالتي اسمه orcl

و بعد كده بتكتب الـ user_ name و الـ password

و بعد عيش علي isqlplus

 وزي ما قلتلك ممكت تستخدم برامج اخري زي sql developer او الـ jdeveloper لو ليك في سكة الجافا 

ملفات مرفقة

  • ملف مرفق  Untitled.png   83.49كيلو   0 عدد مرات التحميل


#9 الكلمنجي

الكلمنجي

    عضو

  • الأعضــاء
  • 49 مشاركة
  • الاسم الأول:Mahmoud
  • اسم العائلة:Eltaieb
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Software Developing

تاريخ المشاركة 13 July 2013 - 06:26 PM

اسم الكميوتر بتعرفة عم طريق لضغط كليك يمين

my computer 

و بعد كده 

properties

و بعد كده اضغط علي التاب الخاصة ب computer Name 

 

تمام ...

و لو عاوز تفتح الـ isqlplus 

تكتب العنوان دا في اي web bowser

 

http

:

//

your

computer

name

:

5560

/ isqlplus

 

بدون مسافات 


تم التعديل بواسطة الكلمنجي, 13 July 2013 - 06:38 PM.