إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

نقدر نحول الارقام الى شهور وايام


16 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 meem77

meem77

    عضو

  • الأعضــاء
  • 12 مشاركة

تاريخ المشاركة 18 March 2004 - 01:13 PM

انا عندي رصيد الاجازة 165 يوم اريد ان احولها الى مثلا ثلاثة شهور ويومين

#2 John

John

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 387 مشاركة

تاريخ المشاركة 18 March 2004 - 02:12 PM

ممكن تستخدم دالة TRUNCللحصول على عدد الشهور و دالة Mod للحصول على عدد الايام المتبقى من خارج القسمة

يعنى لو عدد الايام 200

var_temp := 200/30;
var_months := TRUNC (var_temp,0);


و دة هايكون عدد الشهور

var_days := 200 mod 30;



و دة عدد الايام
اتمنى ان اكون قد قدمت الافادة

ملفات مرفقة

  • ملف مرفق  MOD_CALC.fmb   52كيلو   68 عدد مرات التحميل

Johnwahba2002@hotmail.com

#3 salama11433

salama11433

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 356 مشاركة

تاريخ المشاركة 18 March 2004 - 09:11 PM

جرب 365 يوم ;)
365 على الـ30 = 12 شهر +5 ايام

تم التعديل بواسطة salama11433, 18 March 2004 - 11:13 PM.

لا تبكى على ماضى لا يعود
salama ayad
samy32@msn.com
semsem11433@yahoo.com
Egypt - cairo

#4 John

John

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 387 مشاركة

تاريخ المشاركة 19 March 2004 - 01:45 AM

هذ البرنامج يعمل على حساب الشهور انها ثلاثين يوم و ليست 31 ....
Johnwahba2002@hotmail.com

#5 salama11433

salama11433

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 356 مشاركة

تاريخ المشاركة 19 March 2004 - 03:02 AM

طيب في سنه فيه الشهر 2
28 يوم وفى 31 و 29
ايه الحل يا john

تم التعديل بواسطة salama11433, 19 March 2004 - 03:22 AM.

لا تبكى على ماضى لا يعود
salama ayad
samy32@msn.com
semsem11433@yahoo.com
Egypt - cairo

#6 John

John

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 387 مشاركة

تاريخ المشاركة 19 March 2004 - 03:08 AM

انت اية رايك ؟؟؟ يعنى الاجر بتاع الموظف اجر يومى و لا اجر شهرى ؟؟؟؟ و لو عندك حل ممكن تشاركنا بية ....
Johnwahba2002@hotmail.com

#7 salama11433

salama11433

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 356 مشاركة

تاريخ المشاركة 19 March 2004 - 03:15 AM

مرحبا ٌ
ولله يا جون مفيش حل هى حلوا كده منك انت لو عندك حل قوله ؟؟ ;)

تم التعديل بواسطة salama11433, 19 March 2004 - 03:19 AM.

لا تبكى على ماضى لا يعود
salama ayad
samy32@msn.com
semsem11433@yahoo.com
Egypt - cairo

#8 John

John

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 387 مشاركة

تاريخ المشاركة 19 March 2004 - 03:19 AM

ممكن يكون عند احد الاعضاء افكار جديدة و احنا فى انتظار الافكار ... ;)
Johnwahba2002@hotmail.com

#9 salama11433

salama11433

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 356 مشاركة

تاريخ المشاركة 19 March 2004 - 03:25 AM

يارب حد من الاعضاء يقول فكره جديده
و انا وانت والاعضاء فى انتظار اى عضو يقول راي جديد ؟؟؟؟؟؟؟
لا تبكى على ماضى لا يعود
salama ayad
samy32@msn.com
semsem11433@yahoo.com
Egypt - cairo

#10 John

John

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 387 مشاركة

تاريخ المشاركة 19 March 2004 - 03:27 AM

يا مسهل ...
Johnwahba2002@hotmail.com

#11 meem77

meem77

    عضو

  • الأعضــاء
  • 12 مشاركة

تاريخ المشاركة 28 March 2004 - 10:23 AM

يعني الحل ايش ؟؟؟على فكرة هو عمود واحد الله يخليكم ساعدوووووووووووووني؟

#12 الدوك

الدوك

    عضو

  • الأعضــاء
  • 2 مشاركة

تاريخ المشاركة 29 March 2004 - 03:28 PM

أخي المشكله بسيطة
لابد أن تعرف متى تكون الاجازه
نفرض الأجازة تبداء في 29-03-2004

SQL> ALTER SESSION SET NLS_DATE_FORMAT='DD-MM-YYYY';

SQL> select to_date('29-03-2004') + 156 from dual;

الناتج هو نهاية الأجازة
01-09-2004

#13 elnobey

elnobey

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 78 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 04 April 2004 - 10:49 AM

والله يا شباب موضوع غايه فى الاهميه

#14 عبداللطيف

عبداللطيف

    مــشــرف عــام

  • الإشراف العام
  • 1,267 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 04 April 2004 - 11:32 AM

تحياتي للجميع
موضوع التواريخ دائماً فيه مشاكل لكن التواريخ الميلادي لا اعتقد ان فيها اشكالية من ناحية عددالايام

#15 meem77

meem77

    عضو

  • الأعضــاء
  • 12 مشاركة

تاريخ المشاركة 05 April 2004 - 11:25 AM

لقيت الحل يا شباب ولنفترض ان عدد الايام هو 500 فأن الكود هو التالي

select to_char(trunc(500/365))||' Year '||
to_char(trunc((500- trunc(500/365)*365)/30))||' Months '||
to_char(mod(500,(trunc(500/365)*365)+(trunc((500-
trunc(500/365)*365)/30)*30))) ||' Days'
from dual