إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

عمل تقرير فى اوراكل ابكس عن طريق Pl/sql وطباعته عن طريق المتصفح

ابكس apex report

10 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 alisaleh84

alisaleh84

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 94 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 09 April 2017 - 10:13 PM

هذا المثال لعمل تقرير باستخدم
1-pl/sql
2- html

3-css

ويمكن طباعته مباشره باستخدام المتصفح

******************************
https://apex.oracle....97707868::NO:::
الخطوات
عمل فورم على جدول الادارات

عمل زرار ينتقل الى صفحة التقرير ويبعت رقم الاداره لعنصر مخفى
عمل ريجون نوعه dynamic pl
ونضع الكود الاتى
يسترجع القيم المطلوبه فى باريمتر اعتماد على قيمه رقم الاداره
ونرسم التقرير بــــــــــــ html و css
داخل كود Pl/sql 
باستخدام  htp.p 
*************************************
والكود كالاتى

declare
v_dept_name varchar2(100);
v_dept_loc varchar2(100);
begin
select Dname,loc into  v_dept_name ,v_dept_loc from dept where DEPTNO=:p4_dept_no;
htp.p('<table class="table1"> ');
   htp.p(' <caption>printing with pl/sql</caption> ');
    htp.p('<tr>');
        htp.p('<th>');
        htp.p('dept name');
        htp.p('</th>');
        htp.p('<th>');
        htp.p('dept loc');
        htp.p('</th>');
        htp.p('</tr>');
    htp.p('<tr>');
            htp.p('<td>');
            htp.p(v_dept_name);
            htp.p('</td>');
            htp.p('<td>');
            htp.p(v_dept_loc);
            htp.p('</td>');
    htp.p('</tr>');
htp.p('</table>');
htp.p('
      <style>
     .table1 caption
    {
    margin: auto;
    color:#fff;
    
    background-color:gray;
    font-weight:bold;
    font-size:16px;
    
    }
          .table1
    {
    
    margin: auto;
    width: 50%;

    }
    .table1 tr td
    {
    border:1px solid red;
      text-align:center

    }
         .table1 tr th
    {
    border:1px solid red;
    background-color:#bec0c4;
    }

    
    </style>
   
 ');
end;

************************
 

ملفات مرفقة

  • ملف مرفق  2.PNG   5.75كيلو   4 عدد مرات التحميل
  • ملف مرفق  1.PNG   8.5كيلو   2 عدد مرات التحميل

  • hany66 معجب بهذا

#2 toota

toota

    عضو

  • الأعضــاء
  • 26 مشاركة
  • الاسم الأول:toota
  • اسم العائلة:toota1
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 12 April 2017 - 07:25 AM

شكرا الاخ على صالح لمشاركتك المعلومة 

لدي بعض الاستفسارات فى الحطوة الثالثة(عمل ريجون نوعه dynamic pl

هل الريجون فى صقحة الفورم ام التقرير ؟؟لانى عندما اعمل الريجون على صفحة القورم يظهر التقرير مع الفورم ؟؟

وعندما اطبق على صفحة الريبورت يعطى خطاء

كذلك توضيح خطوة  استرجاع القيم المطلوبه فى باريمتر اعتماد على قيمه رقم الاداره

مع خالص الود



#3 alisaleh84

alisaleh84

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 94 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 12 April 2017 - 10:48 AM

شكرا الاخ على صالح لمشاركتك المعلومة 

لدي بعض الاستفسارات فى الحطوة الثالثة(عمل ريجون نوعه dynamic pl

هل الريجون فى صقحة الفورم ام التقرير ؟؟لانى عندما اعمل الريجون على صفحة القورم يظهر التقرير مع الفورم ؟؟

وعندما اطبق على صفحة الريبورت يعطى خطاء

كذلك توضيح خطوة  استرجاع القيم المطلوبه فى باريمتر اعتماد على قيمه رقم الاداره

مع خالص الود

رجاء النظر للمثال العملى المرفق
الريجون فى صفحه جديده 
من صفحة الفورم هناك زرار على شكل طابعه 
بيروح لصفحه جديده وبياخد معاه قيمه رقم الاداره وبيبعتها لعنصر تانى مخفى 
وعن طريق قيمه هذا العنصر يسترجع بيانات الاداره فى الريجون 
dynamic 



#4 hany66

hany66

    عضو

  • الأعضــاء
  • 27 مشاركة
  • الاسم الأول:hany
  • اسم العائلة:shaker
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 17 April 2017 - 11:29 PM

هذا المثال لعمل تقرير باستخدم
1-pl/sql
2- html

3-css

ويمكن طباعته مباشره باستخدام المتصفح

******************************
https://apex.oracle....97707868::NO:::
الخطوات
عمل فورم على جدول الادارات

عمل زرار ينتقل الى صفحة التقرير ويبعت رقم الاداره لعنصر مخفى
عمل ريجون نوعه dynamic pl
ونضع الكود الاتى
يسترجع القيم المطلوبه فى باريمتر اعتماد على قيمه رقم الاداره
ونرسم التقرير بــــــــــــ html و css
داخل كود Pl/sql 
باستخدام  htp.p 
*************************************
والكود كالاتى

declare
v_dept_name varchar2(100);
v_dept_loc varchar2(100);
begin
select Dname,loc into  v_dept_name ,v_dept_loc from dept where DEPTNO=:p4_dept_no;
htp.p('<table class="table1"> ');
   htp.p(' <caption>printing with pl/sql</caption> ');
    htp.p('<tr>');
        htp.p('<th>');
        htp.p('dept name');
        htp.p('</th>');
        htp.p('<th>');
        htp.p('dept loc');
        htp.p('</th>');
        htp.p('</tr>');
    htp.p('<tr>');
            htp.p('<td>');
            htp.p(v_dept_name);
            htp.p('</td>');
            htp.p('<td>');
            htp.p(v_dept_loc);
            htp.p('</td>');
    htp.p('</tr>');
htp.p('</table>');
htp.p('
      <style>
     .table1 caption
    {
    margin: auto;
    color:#fff;
    
    background-color:gray;
    font-weight:bold;
    font-size:16px;
    
    }
          .table1
    {
    
    margin: auto;
    width: 50%;

    }
    .table1 tr td
    {
    border:1px solid red;
      text-align:center

    }
         .table1 tr th
    {
    border:1px solid red;
    background-color:#bec0c4;
    }

    
    </style>
   
 ');
end;

************************جزاك الله خيرا على المجهود الرائع


  • alisaleh84 معجب بهذا

#5 toota

toota

    عضو

  • الأعضــاء
  • 26 مشاركة
  • الاسم الأول:toota
  • اسم العائلة:toota1
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 18 April 2017 - 10:09 AM

 

شكرا الاخ على صالح لمشاركتك المعلومة 

لدي بعض الاستفسارات فى الحطوة الثالثة(عمل ريجون نوعه dynamic pl

هل الريجون فى صقحة الفورم ام التقرير ؟؟لانى عندما اعمل الريجون على صفحة القورم يظهر التقرير مع الفورم ؟؟

وعندما اطبق على صفحة الريبورت يعطى خطاء

كذلك توضيح خطوة  استرجاع القيم المطلوبه فى باريمتر اعتماد على قيمه رقم الاداره

مع خالص الود

رجاء النظر للمثال العملى المرفق
الريجون فى صفحه جديده 
من صفحة الفورم هناك زرار على شكل طابعه 
بيروح لصفحه جديده وبياخد معاه قيمه رقم الاداره وبيبعتها لعنصر تانى مخفى 
وعن طريق قيمه هذا العنصر يسترجع بيانات الاداره فى الريجون 
dynamic 

 

الف شكر 

تم تطبيق المثال بالصورة المطلوبة

جزاك الله خير


  • alisaleh84 معجب بهذا

#6 alisaleh84

alisaleh84

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 94 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 18 April 2017 - 01:19 PM

 

 

شكرا الاخ على صالح لمشاركتك المعلومة 

لدي بعض الاستفسارات فى الحطوة الثالثة(عمل ريجون نوعه dynamic pl

هل الريجون فى صقحة الفورم ام التقرير ؟؟لانى عندما اعمل الريجون على صفحة القورم يظهر التقرير مع الفورم ؟؟

وعندما اطبق على صفحة الريبورت يعطى خطاء

كذلك توضيح خطوة  استرجاع القيم المطلوبه فى باريمتر اعتماد على قيمه رقم الاداره

مع خالص الود

رجاء النظر للمثال العملى المرفق
الريجون فى صفحه جديده 
من صفحة الفورم هناك زرار على شكل طابعه 
بيروح لصفحه جديده وبياخد معاه قيمه رقم الاداره وبيبعتها لعنصر تانى مخفى 
وعن طريق قيمه هذا العنصر يسترجع بيانات الاداره فى الريجون 
dynamic 

 

الف شكر 

تم تطبيق المثال بالصورة المطلوبة

جزاك الله خير

 

بالتوفيق دائما



#7 alisaleh84

alisaleh84

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 94 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 18 April 2017 - 01:19 PM

 

هذا المثال لعمل تقرير باستخدم
1-pl/sql
2- html

3-css

ويمكن طباعته مباشره باستخدام المتصفح

******************************
https://apex.oracle....97707868::NO:::
الخطوات
عمل فورم على جدول الادارات

عمل زرار ينتقل الى صفحة التقرير ويبعت رقم الاداره لعنصر مخفى
عمل ريجون نوعه dynamic pl
ونضع الكود الاتى
يسترجع القيم المطلوبه فى باريمتر اعتماد على قيمه رقم الاداره
ونرسم التقرير بــــــــــــ html و css
داخل كود Pl/sql 
باستخدام  htp.p 
*************************************
والكود كالاتى

declare
v_dept_name varchar2(100);
v_dept_loc varchar2(100);
begin
select Dname,loc into  v_dept_name ,v_dept_loc from dept where DEPTNO=:p4_dept_no;
htp.p('<table class="table1"> ');
   htp.p(' <caption>printing with pl/sql</caption> ');
    htp.p('<tr>');
        htp.p('<th>');
        htp.p('dept name');
        htp.p('</th>');
        htp.p('<th>');
        htp.p('dept loc');
        htp.p('</th>');
        htp.p('</tr>');
    htp.p('<tr>');
            htp.p('<td>');
            htp.p(v_dept_name);
            htp.p('</td>');
            htp.p('<td>');
            htp.p(v_dept_loc);
            htp.p('</td>');
    htp.p('</tr>');
htp.p('</table>');
htp.p('
      <style>
     .table1 caption
    {
    margin: auto;
    color:#fff;
    
    background-color:gray;
    font-weight:bold;
    font-size:16px;
    
    }
          .table1
    {
    
    margin: auto;
    width: 50%;

    }
    .table1 tr td
    {
    border:1px solid red;
      text-align:center

    }
         .table1 tr th
    {
    border:1px solid red;
    background-color:#bec0c4;
    }

    
    </style>
   
 ');
end;

************************جزاك الله خيرا على المجهود الرائع

 

الف شكر وبالتوفيق



#8 nazar.hmed.mohmmed

nazar.hmed.mohmmed

    عضو

  • الأعضــاء
  • 23 مشاركة
  • الاسم الأول:nazar
  • اسم العائلة:hmed
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 18 November 2017 - 09:06 PM

اخ علي صالح دائما متحفنا بالجديد و المفيد انا بشتغل بديفلوبر 6i وحابي انقل على الابيكس ممكن تساعدني رقمي ع الواتس
00249123406328 انا اخوك نزار من السودان

#9 alisaleh84

alisaleh84

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 94 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 21 November 2017 - 10:46 AM

اخ علي صالح دائما متحفنا بالجديد و المفيد انا بشتغل بديفلوبر 6i وحابي انقل على الابيكس ممكن تساعدني رقمي ع الواتس
00249123406328 انا اخوك نزار من السودان

ده شرف لينا
 



#10 nazar.hmed.mohmmed

nazar.hmed.mohmmed

    عضو

  • الأعضــاء
  • 23 مشاركة
  • الاسم الأول:nazar
  • اسم العائلة:hmed
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 06 December 2017 - 08:38 PM


اخ علي صالح دائما متحفنا بالجديد و المفيد انا بشتغل بديفلوبر 6i وحابي انقل على الابيكس ممكن تساعدني رقمي ع الواتس
00249123406328 انا اخوك نزار من السودان

ده شرف لينا


#11 nazar.hmed.mohmmed

nazar.hmed.mohmmed

    عضو

  • الأعضــاء
  • 23 مشاركة
  • الاسم الأول:nazar
  • اسم العائلة:hmed
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 06 December 2017 - 08:45 PM

سلام عليكم اخي علي صالح لم تفدني بخصوص مساعدتك لي في التقدم في الابيكس

لكن انا طالب علم ولن امل الى ان احصل على ما اريد
لدي سؤال مهم
عندي 2 جدول ماستر و ديتيل هم لفاتورة
معروف في اي شاشة لما احدد الماستر والديتيل وعلي الجدول الديتيل بالتحديد مثلا
حددت الصنف المطلوب و مسبقا محدد سعره في جدول مرجعي و لنقل جدول الاصناف و بنادي السعر في شاشة المبيعات على الديتيل مع مناداة الصنف عاوز لما احدد الكمية المطلوبة تلقائيا في حقل الاجمالي يضرب الكمية في السعر و يديني الاجمالي
كيف ممكن اصل للطريقة دي
واااااااااسف جدا على الاطالة و تلقيح جتتي علي لكن اتحملني واعتبرني تلميذك و اكون ممنونك جميلك في عنقي الى يوم الدين
مشكووووووووووووور

تم التعديل بواسطة nazar.hmed.mohmmed, 06 December 2017 - 08:45 PM.






موضوعات أخرى ذات صلة بـ ابكس, apex, report