إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

مشكله فى حفظ بيانات الشاشة كاملة


8 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 HR trainer

HR trainer

    عضو

  • الأعضــاء
  • 4 مشاركة

تاريخ المشاركة 16 June 2017 - 07:21 PM

السلام عليكم 

عندى مشكله مش عارف حلها ممكن افاده لو سمحتم

مشكلتى:

أنا صممت شاشه لفواتير من النوع tabular وصممتها بالطريقه manually

والمشكله انى لما بضغط حفظ مافيش بيانات بتتحفظ غير اخر record انا دخلته يعنى لو انا دخلت 

10 record البرنامج بيحفظ record 1 بس ومش بيحفظ ال9 record الباقيين

ممكن حل سريع لو سمحتم



#2 eslam elbyaly

eslam elbyaly

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 3,783 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 16 June 2017 - 09:10 PM

انت شغال بتوول ايه،؟
  • HR trainer معجب بهذا

#3 HR trainer

HR trainer

    عضو

  • الأعضــاء
  • 4 مشاركة

تاريخ المشاركة 17 June 2017 - 10:01 AM

شغال بفورم 6i



#4 oraclawi

oraclawi

    عضو

  • الأعضــاء
  • 11 مشاركة
  • الاسم الأول:Cecil
  • اسم العائلة:C
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Oracle, Metallica, and PS4
  • المنصب الحالي:DBA

تاريخ المشاركة 17 June 2017 - 11:28 AM

السلام عليكم ....

ده مش السلوك الطبيعي للفورم

-ممكن يكون فيه Trigger بيعمل check معين بيخلي داتا تتسجل وداتا لأ

-ممكن تراجع على ال Triggers اللي على البلوك وال Items

-غير من قيم الداتا اللي بتسجلها وتختبر بيها

-هل ال Tabulare اللي انت عامله ظاهر 10 Record ولا ظاهر 1 Record وانت بتحاول تسجل اكتر من Record



#5 HR trainer

HR trainer

    عضو

  • الأعضــاء
  • 4 مشاركة

تاريخ المشاركة 17 June 2017 - 12:08 PM

حضرتك انا عامل خصائص  ال Tabulare انه يعرض 10 Record

وده كود الحفظ اللى كتبته فى الزر 

(insert into mp(id_f_mp,da_mp,id_cu,id_dr,id_e,id_bd,qu_t_mp,price_mp_t,qu_k_mp,price_mp_k,p_mp,tot_bd_mp,tot_f_mp) values (:a,:b,:c, :D,:e,:z,:a2,:b2,:c2,:d2,:pp,:e2,:hh

برده مش بيحفظ غير Record واحد بس


تم التعديل بواسطة HR trainer, 17 June 2017 - 12:13 PM.


#6 oraclawi

oraclawi

    عضو

  • الأعضــاء
  • 11 مشاركة
  • الاسم الأول:Cecil
  • اسم العائلة:C
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Oracle, Metallica, and PS4
  • المنصب الحالي:DBA

تاريخ المشاركة 17 June 2017 - 03:58 PM

السلام عليكم....

يعني انت عامل البلوك control block مش database block

يبقى لازم تحرك ال pointer من record الى record في Loop

لان انت بتسجل الداتا الخاصة بالـ Current Record  فقط

 

اكتب الكود كالتالي (بفرض ان البلوك اسمه cblock)

go_block('cblock');
first_record;
loop;
     insert into mp(id_f_mp,da_mp,id_cu,id_dr,id_e,id_bd,qu_t_mp,price_mp_t,qu_k_mp,price_mp_k,p_mp,tot_bd_mp,tot_f_mp) values (:a,:b,:c,  ,:e,:z,:a2,:b2,:c2,:d2,:pp,:e2,:hh);     exit when :system.last_record='TRUE';
     next_record;end loop;

-ماتنساش بقى لو عايز تعمل commit اوتوماتيك في الزر نفسه .. او بالسؤال للمستخدم



#7 eslam elbyaly

eslam elbyaly

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 3,783 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 18 June 2017 - 12:14 PM

مادام رقم الفاتورة مش داتابيز أيتم فده الى عامل المشكلة. عدله. 

ولو ظهرت مشكلة تانية قولنا ايه هى.



#8 HR trainer

HR trainer

    عضو

  • الأعضــاء
  • 4 مشاركة

تاريخ المشاركة 18 June 2017 - 12:24 PM

تمام حاضر



#9 azeddine_gatta

azeddine_gatta

    عضو

  • الأعضــاء
  • 10 مشاركة
  • الاسم الأول:عزالدين
  • اسم العائلة:قته
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:ORACLE DBA FORMS&REPORTS
    ADF
    APEX

تاريخ المشاركة 11 October 2017 - 12:36 AM

تحويله إلى الداتا يكون كمايلي:

ملفات مرفقة

  • ملف مرفق  bdd.png   10كيلو   0 عدد مرات التحميل