إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

كيف اتعامل مع Default_where


6 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 الحكيمي

الحكيمي

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 533 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 20 June 2017 - 12:16 PM

بسم الله الرحمن الرحيم

 

اخواني الاعزاء انا عند الجمله التالية

  SET_BLOCK_PROPERTY('ser_do',DEFAULT_WHERE,'ok_e=0');
EXECUTE_QUERY;

وهي شغاله كويس

ولكن انا عندي اكثر من حقل اريد ان ادخلهم في الجمله

فعملت and داخل الجمله ولكنها تطلع رسله خطى  كما الاتي 

  SET_BLOCK_PROPERTY('ser_do',DEFAULT_WHERE,'ok_e=0' and 'susp_e=0' and 'del_e=0');
EXECUTE_QUERY;

فما هي الطريقه الصحيحه لاضافه الحقول


قال هتلر في كتابه (حياتي) لقد كان في وسعي ان اقضي على كل يهود العالم لكني تركت بعضا منهم لتعرفو ....لماذا كنت ابيدهم

#2 eslam elbyaly

eslam elbyaly

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 3,844 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 20 June 2017 - 12:44 PM

جزء الشرط ده string على بعضه, المفروض يبقى كده 

'ok_e = 0 and susp_e = 0'

لما يظهرلك خطأ ابقى قولنا ايه هو.



#3 الحكيمي

الحكيمي

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 533 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 20 June 2017 - 01:19 PM

تسلم اخي اسلام 

وخواتم مرضيه ان شاء الله

 

طيب كيفية اظافه between لاظهار نتائج بين تاريخين في الفورم


قال هتلر في كتابه (حياتي) لقد كان في وسعي ان اقضي على كل يهود العالم لكني تركت بعضا منهم لتعرفو ....لماذا كنت ابيدهم

#4 eslam elbyaly

eslam elbyaly

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 3,844 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 20 June 2017 - 01:25 PM

'hiredate= '||:date_field


#5 الحكيمي

الحكيمي

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 533 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 20 June 2017 - 01:44 PM

هل تقصد انها تكون بهذا الشكل

  SET_BLOCK_PROPERTY('ser_do',DEFAULT_WHERE, 'date_e= '||between :ser_do.text_item1 and :ser_do.text_item2 ');
EXECUTE_QUERY;

قال هتلر في كتابه (حياتي) لقد كان في وسعي ان اقضي على كل يهود العالم لكني تركت بعضا منهم لتعرفو ....لماذا كنت ابيدهم

#6 eslam elbyaly

eslam elbyaly

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 3,844 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 20 June 2017 - 02:36 PM

القاعدة:

اى string بيتحط بين single quotes, ولو في قيمة متغيرة بتعملها concatenation مع الـ string.

المشكلة التانية انه اى قيمة متغيرة من نوع كاراكتر او Date لازم يبقى في قبلها وبعدها double quotes  " "مش single   ' '.

 

فى مواضيع قديمة فيها الحتة دى , ابحث عنها.


تم التعديل بواسطة eslam elbyaly, 20 June 2017 - 02:56 PM.


#7 الحكيمي

الحكيمي

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 533 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 20 June 2017 - 02:49 PM

اوكيه 

معلومات جدا مفيده حتنفع في كل وقت

 

جزاك الله خير

وزادك من علمه


قال هتلر في كتابه (حياتي) لقد كان في وسعي ان اقضي على كل يهود العالم لكني تركت بعضا منهم لتعرفو ....لماذا كنت ابيدهم