إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

Calling Report In 6i


8 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 omzyad

omzyad

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 188 مشاركة
  • الاسم الأول:saso
  • اسم العائلة:fofo
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 02 April 2019 - 01:11 PM

اللسلام عليكم 

ممكن حد يساعدني 

عندي تقرير  على جهازي بينادى عليه من فورم 

هذا الكود المكتوب في الفورم 


declare 

	
	gbuser  VARCHAR2(4) ; 
	gbgrade  VARCHAR2(4) ;
	gbsection  varchar2(60);
	gbfin_year  VARCHAR2(10) ;
	pl  paramlist ; 
begin
--gbuser:=:global.USERNUM;
gbgrade:=:grade;
gbsection:=:section;
gbfin_year:=:year_t;
pl:=get_parameter_list('AB');
if not  id_null(pl)  then 
	destroy_parameter_list(pl);
END IF ;
pl:=create_parameter_list('AB');

-- Add_Parameter(pl,'P_GRPSUB_NO',TEXT_PARAMETER,gbuser);  
 Add_Parameter(pl,'GRD_NO',TEXT_PARAMETER,:BLOCK127.grade); 
  Add_Parameter(pl,'P_FIN_YEAR',TEXT_PARAMETER,:BLOCK127.year_t);   
   Add_Parameter(pl,'S1',TEXT_PARAMETER,:BLOCK127.section);
  --Add_Parameter(pl,'P_TGRADE_NO',TEXT_PARAMETER,:BLOCK127.grade);  
    Add_Parameter(pl,'S2',TEXT_PARAMETER,:BLOCK127.section);    
  --ADD_PARAMETER(PL,'PARAMFORM',TEXT_PARAMETER,'YES');
Add_Parameter(pl,'PARAMFORM',TEXT_PARAMETER,'NO'); 
Add_Parameter(pl,'maximiz',TEXT_PARAMETER,'YES'); 

	Run_product(Reports,'TRANSCRIPT.rdf',SYNCHRONOUS,RunTime,FileSystem,PL,NULL);
	MESSAGE('HO');
end ; 

 اسماء  البارامتر  في الفورم في الكود هي نفس اسماء البارمتر في اتقرير  والباث الخاص بالريجستري 

reprt_classpath & report_path وضعتهم بالمسار ده 

الموجود فيه  التقري 

C:\Users\lenovo\Desktop\Transc

كل مره اشغله التقرير يلف كتير ولا يعطيني اي استجابه 

الى ان امل واغلقه 

غلبت ادور على حل مش لاقيه 

ياريت حد يفيدني اللله يكرمكم   وده كمان اللوج الخاص بالتقرير 

 

 
\rبدء تقريرTRANSCRIPT[Mon Apr 01 15:12:38 2019]...
REP-0498: عدد الأعمدة التي تم اختيارها بالاستعلام غير متوافق مع تعريف التقرير
نهاية تقرير TRANSCRIPT[Mon Apr 01 15:13:33 2019]
 
\rبدء تقريرTRANSCRIPT[Mon Apr 01 15:18:40 2019]...
REP-0099: تم إيقاف التقرير بناء على طلب المستخدم
REP-0098: غير جار تشغيل التقرير - تم الإلغاء في نموذج المعامل
نهاية تقرير TRANSCRIPT[Mon Apr 01 15:19:05 2019]
 
\rبدء تقريرTRANSCRIPT[Tue Apr 02 10:09:54 2019]...
REP-0498: عدد الأعمدة التي تم اختيارها بالاستعلام غير متوافق مع تعريف التقرير
نهاية تقرير TRANSCRIPT[Tue Apr 02 10:20:08 2019]
 
\rبدء تقريرTRANSCRIPT[Tue Apr 02 10:30:31 2019]...
REP-0498: عدد الأعمدة التي تم اختيارها بالاستعلام غير متوافق مع تعريف التقرير
نهاية تقرير TRANSCRIPT[Tue Apr 02 10:37:43 2019]
  مع العلم ان التقرير شغال زي الفل من الريبورت بيلدر 


#2 محمود ربيع

محمود ربيع

    عضو نشط

  • فريق الإشراف
  • 250 مشاركة
  • الاسم الأول:Mahmoud
  • اسم العائلة:Rabie
  • البـلـد: Country Flag
  • الاهتمامات:Oracle Database
    Oracle APEX
    Oracle JET
    Oracle ADF
    Oracle Linux
    Java
    J2EE
    JavaScript
    PHP
    Python
    ReactNative
    IONIC
    NativeScript
    Angular
    DevOps
    SCRUM

تاريخ المشاركة 03 April 2019 - 07:08 AM

REP-0498: عدد الأعمدة التي تم اختيارها بالاستعلام غير متوافق مع تعريف التقرير

س١) ما هي اسماء الأعمدة التي تم اختيارها بالاستعلام ؟

س٢) ما هي اسماء الأعمدة في تعريف التقرير؟

Eng. Mahmoud Rabie

 

Senior Solution Architect

Oracle ACE Associate

Senior IT Trainer

 

My OTN Profile

My Oracle ACE Profile

My OTN Blog

My LinkedIn Profile


#3 omzyad

omzyad

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 188 مشاركة
  • الاسم الأول:saso
  • اسم العائلة:fofo
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 04 April 2019 - 09:40 AM

REP-0498: عدد الأعمدة التي تم اختيارها بالاستعلام غير متوافق مع تعريف التقرير

س١) ما هي اسماء الأعمدة التي تم اختيارها بالاستعلام ؟

في ال query   الخاص  بالتقارير   

select * 

ماذا تعني بتعريف التقرير  ؟ 

 هل الريجستري مضبوطه  صح ؟   الباث اللي فوق 



#4 omzyad

omzyad

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 188 مشاركة
  • الاسم الأول:saso
  • اسم العائلة:fofo
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 04 April 2019 - 10:47 AM

 

REP-0498: عدد الأعمدة التي تم اختيارها بالاستعلام غير متوافق مع تعريف التقرير

س١) ما هي اسماء الأعمدة التي تم اختيارها بالاستعلام ؟

في ال query   الخاص  بالتقارير   

select * 

ماذا تعني بتعريف التقرير  ؟ 

 هل الريجستري مضبوطه  صح ؟   الباث اللي فوق 

 

طيب  انا عدلت التقرير  وحطيت  الاعمده المطلوبه بس في الكويري  ولازال  نفس المشكله التقرير  بيغيب جدا ولا يظهر شي 



#5 eslam elbyaly

eslam elbyaly

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 4,094 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 04 April 2019 - 05:43 PM

جربى تعملى كومبايل للتقرير تانى. وطلعى الملف التنفيذى تانى.

#6 eslam elbyaly

eslam elbyaly

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 4,094 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 04 April 2019 - 05:45 PM

https://www.google.c...mobile&ie=UTF-8

#7 omzyad

omzyad

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 188 مشاركة
  • الاسم الأول:saso
  • اسم العائلة:fofo
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 08 April 2019 - 10:01 AM

طيب   ليه التقرير بطئ  ومش بيدي نتيجه ؟    انا حخليت مشكلة الاعمده   باني ححدت الاعمده بس في الكويري لكن التقرير   لازال بطئ ولا يظهر   هل الباث  المحطوط في الريجتر غلط ؟ او ي  ايه المشكله ؟



#8 eslam elbyaly

eslam elbyaly

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 4,094 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 08 April 2019 - 11:28 PM

مبدايا انتى مش محتاجة تحطى مسار فى الريجسترى . يمكن استبداللك بوضع التقارير فى نفس الفولدر الى فيه الشاشة الى بتنادى عليه.
- اظهرى الباراميتر فورم وشوفى ايه الى بيتبعت. وحطى اى علامة فى التقرير عشان تعرفى هو الى بتنادى عليه ولا لا.
طلعى ملف تنفيذى جديد. Ctrl+T.

#9 Neveen_Ebrahim

Neveen_Ebrahim

    مشترك

  • الأعضــاء
  • 52 مشاركة
  • الاسم الأول:نيفين
  • اسم العائلة:إبراهيم حمدى
  • البـلـد: Country Flag
  • المنصب الحالي:Senior Oracle Developer

تاريخ المشاركة 09 April 2019 - 09:56 AM

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

طيب ليه التقرير بطئ  ومش بيدي نتيجه ؟

Run_product(Reports,'TRANSCRIPT.rdf'

 

إن شاء الله يكون حل المشكلة ببساطة فى إن حضرتك بتستدعى ملف الخاص بتصميم التقرير  TRANSCRIPT.rdf والمفروض أن حضرك تستدعى  الملف الخاص بعرض التقرير على البراوزر TRANSCRIPT.rep

 

 

أرى والله أعلى وأعلم إنه يجدر بك أن تدرسى:

-------------------------------------------

1- كيفية إعداد برامتر التقارير لتتناسب مع برامتر الشاشات من حيث الإسم والعدد والنوع، وتجنب أى مشكلاتها، لأن البرامترز من نفس الإسم والنوع والعدد بتتبادل بيانات الجملة الشرطية التى يتم على أساسها فلترة نتيجة الإستعلام فى التقرير، فلا يجب تصنيف أو إعداد برامترز الفورمز أو الشاشة إلا ليتوافق مع إعداد برامترزالتقريرلأنهم متكاملان تكامل الوجهان لعملة واحدة ألا وإنها البيانات الناتجة عن الإستعلام. 

2- كيفية إستدعاء التقرير من فورمز 6i  أرجو دراسة الخطوات ببساطة بدون تصعيب الأمر.

فضلا أرجو إتمام تنظيم سطور الكود لتجنب الوقوع فى تكرار غير محمود التكرار أوحدوث خطأ

مثال: سطور الكود المهمشه غير مستخدمة وتكاد تتساوى فى عددها مع السطور الفعالة للكود عليك بتجميعها كل على حدة ليسهل عليك قراءة ومراجعة الكود والتعديل عليه فيما بعد إذا لزم الأمر.

3- تأكدى من أن النسخة التى تم التعديل فيها نم حفظها وعمل Generate لها على نفس مسار فولدر التقارير والشاشات، كما تفضل الأخ إسلام بالتنويه عن ذلك.

4- بالنسبة للجلوبال يوزر أو أى متغير جلوبال لازم قيمته تتعملى معاها بحرص لأن مشكلته أن بيطلع إيرور للعميل وليس للمطور

فتعريفة بيختلف عن المتغير العادى ولازم تعطى له قيمة لأنها يبتخزن فعلى على إنه char 

والمشكلة الثالثة إنك بعد إستخدامة ستظل قيمته مع حضرتك بتظهر فى كل شاشة تفتحيها لأنها متخزنه على الذاكرة ولازم لازم تمسحيه بإستخدام Erase ستجدى التفاصيل فى البلوج.

 

ربنا يوفقك اللهم آمييين

 


  • محمود ربيع معجب بهذا