إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

انا عايذ احدد فترة الباسورد فى البرنامج وليس على ق


1 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 cap_oraby

cap_oraby

    عضو

  • الأعضــاء
  • 6 مشاركة

تاريخ المشاركة 12 May 2005 - 09:54 AM

يا جماعة ارجوا المساعدة انا عايذ احدد فترة الباسورد فى البرنامج وليس على الSQL
يعنى لو اليوزر دخل الباسورد غلط اكتر من 3 مرات مايقبلش الباسورد منة وكمان صلاحية الباسورد شهر بعدها يطلعلوا رسالة يجبرة فيها على تغيير الباسورد

#2 the_oracle_dev

the_oracle_dev

    عضو نشط

  • الأعضــاء
  • 222 مشاركة

تاريخ المشاركة 12 May 2005 - 11:05 AM

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
أخي cap_oraby
أولاً انت هتعمل جدول لأسماء المستخدمين تحدد فيه
1- اسم المستخدم 2- الباسورد 3- تاريخ انتهاء الباسورد

تعمل trigger اسمه on-logon تكتب فيه اسم المستخدم بتاع الداتا بيس والباسورد
مثال كالتالي

LOGON('stock_admin','admin');

والهدف من كدة انك تتجاوز شاشة الـLOGIN الخاصة بالفورمز .

ثم تجعل الفورم الرئيسية شاشة عبارة عن حقلين نص + وزر صغير للدخول الي البرنامج لتفعيل
وعلي هذا الزر تعمل trigger يفحص قيمة حقل اليوزر وحقل الباسورد
لو صح يدخل لو غلط - تنشيء GLOBAL_VARIABLE وتعطيه قيمة 1 وتظهر له رسالة تحذيرية انه برجاء التأكد من اسم المستخدم وكلمة السر
وتعود لنفس الشاشة عن طريق الغاء عمل TRIGGER وذلك عن طريق
RAISE Form_Trigger_Failure;
ولو أدخل المستخد اسم وباسورد غلط تاني وكان من النوع الذي لا يرتدع تخليط صبور معاه وتزود الـGLOBAL_VARIABLE بواحد تاني فيصبح الناتج 2
أما بقي لو كررها كمان مرة
تزود GLOBAL_VARIABLE بواحد وطبعا كل مرة هتعمل جملة IF علي الـGLOBAL_VARIABLE
ولو لقيته = 3 اديله رسالة الوداع واعمل exit_form;

وبكدة نبقي حاولنا نجاوب علي الجزء الأول من السؤال
-*-*-*-*-*-*-*-*-**-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
بخصوص الجزء التاني فهو انك هتحدد لكل user و pass تاريخ صلاحية
وعلي نفس الزرار اللي كتبنا عليه الكود وبعد ما تتأكد ان الراجل ده دخل user و Pass صح
هتعمل جملة IF صغيرة تتأكد فيها ان SYSDATE < PASSDATE ولو طلع الشرط صح
كان بها الراجل يدخل البرنامج
لو مش طلع صح
يبقي تديله رسالة ظريفة خفيفة تقوله فيها ارجع للأدمن عشان الباسورد بتاعتك خلصت وادفع تاني لو عايز باسورد تانية

وبكدة نبقي حاولنا نجاوب علي الجزء الثاني من السؤال
-*-*-*-*-*-**-*-*
أخي الكريم - المثال اللي انت طالبه موجود معي - بس هدفي انك انت تحاول تعمله عشان الحاجة اللي بتعملها بأيدك لن تنساها أبد الدهر - حاول وانا معاك لو احتجت حاجة
-*-*-*-*-*-*
تهادوا تحابوا
بسم الله الرحمن الرحيم

قل لو كان البحر مداداً لكلمات ربي لنفد البحر قبل ان تنفذ كلمات ربي ولو جئنا بمثله مددا

صدق الله العظيم