إنتقال للمحتوى

  • تسجيل الدخول عبر الفيس بوك تسجيل الدخول عبر تويتر Log In with LinkedIn Log In with Google      تسجيل دخول    
  • إنشاء حساب

صورة
- - - - -

اريد الأتصال بسيرفر قاعدة بيانات


7 رد (ردود) على هذا الموضوع

#1 mr-saleh

mr-saleh

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 12 May 2005 - 03:20 PM

مساء الخير

اريد عمل شبكة صغيرة

وتوجد في هذه الشبكة قاعدة بيانات من نوع اوراكل موجوده في السيرفر

واريد الأتصال بها من خلال client

وقد قال لي احد الأشخاص ان حتى يتم الاتصال مع قاعدة البيانات

كل ماهو عليك هو وضع رقم آي بي في data source الموجودة في دالة الاتصال



فأنا اسأل هل هذا صحيح وكيف يتم وضع الآي بي وهل هناك شيء يضاف مع الآي بي


اتمنى المساعدة منكم

#2 مميز

مميز

    عضو

  • الأعضــاء
  • 10 مشاركة

تاريخ المشاركة 12 May 2005 - 04:42 PM

السلام عليكم
لعمل الاتصال من الديفيلوبر الى السيرفر فقط يجب عليك عمل TNS Service name على ال clients و\لك للاتصال بالسيرفر
توجد اداة لعمل ال service name اسمها oracle net 8 easy configuration وهى سهله قوى وموجوده فى الديفيلوبر 6
المهم هيسألك على اسم ال service وبعدها اسم السيرفر او ال اى بى بتاعه وكمان اسم قاعده البيانات اللى موجوده عليه وووبس
بعد كده مش هتحتاج اكتر من اسم مستخدم وكلمة سر و service name علشان توصل للبيانات اللى فى السيرفر
يارب اكون افدتك
لو كان فى حاجه غلط فمن نفسى والشيطان والصواب فقط من الرحمن

#3 mr-saleh

mr-saleh

    عضو

  • الأعضــاء
  • 16 مشاركة

تاريخ المشاركة 12 May 2005 - 06:00 PM

اخي الكريم / مميز

السيرفر موجود على جهاز والclient موجود في جهاز اخر

وقاعدة البيانات موجودة فقط في السيرفر client يعمل التحديثات والأضافة عن طريق صفحات عملتها ب "asp"

فكل مافي الأمر اني لازم اعطي datasource رقم آي بي او اي شيء اخر

انا اريد شرح لهذا الشيء

اتمنى ان الفكرة تكون وصلت


"لاني مشروعي بالأوراكل والasp "

يعني واجهة المشروع معملومة بصفحات asp

#4 اسلام

اسلام

    عضو

  • الأعضــاء
  • 24 مشاركة

تاريخ المشاركة 14 May 2005 - 05:45 PM

السلام عليكم
ممكن انه لازم تحط
IP
في
TNSNAMES
وتحدد البورت 1521
عشان تقدر تعمل ال
Connection

#5 kamolaaa

kamolaaa

    عضو

  • الأعضــاء
  • 22 مشاركة

تاريخ المشاركة 20 June 2007 - 04:03 PM

I have the same problem, i did everything but this problem is appeared to me
when I'm tried to connect excel by my DB on server what is wrong with me

plz i need help
thank u in advance for everybody

ملفات مرفقة

  • ملف مرفق  TNS.bmp   211.52كيلو   45 عدد مرات التحميل


#6 جلال شواقفه

جلال شواقفه

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 2,559 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 20 June 2007 - 07:35 PM

للاتصال بين قواعد بيانات الاوراكل وواجهه تطبيقيه غير الاوراكل مثل ال asp او الvisual basic انت بحاجه لطرف ثالث third partiy و هذا الطرف الثالث تجده في
ال administrive tools في الويندوز واقصد بذلك ODBC
والسلام
ارجو من يستفيد من مشاركاتي الدعاء لوالدي ولاموات المسلمين بالمغفره والرحمه......

جلال محمود شواقفه
مدير دائرة الحاسوب
بلدية المفرق الكبرى
المملكه الاردنيه الهاشميه.

#7 kamolaaa

kamolaaa

    عضو

  • الأعضــاء
  • 22 مشاركة

تاريخ المشاركة 21 June 2007 - 06:40 AM

السلام عليكم
جزاك الله خيرا يا أخي
لكن أنا إستخدمت ال ODBC بالفعل لكن الرسالة المرفقه بتظهرلي مش عارف ليه عندما أقوم بالإتصال من الإكسل بالداتا بيز , أنا آسف للإزعاج

ملفات مرفقة

  • ملف مرفق  TNS.bmp   211.52كيلو   32 عدد مرات التحميل


#8 جلال شواقفه

جلال شواقفه

    عضو مميز

  • الأعضــاء
  • 2,559 مشاركة
  • البـلـد: Country Flag

تاريخ المشاركة 24 June 2007 - 10:50 AM

تستطيع من رقم الخطأ المعطى لك ان تعرف نوع المشكله
وهي مشكله يقوم بحلها ال dba
-ora-12154
لكن قد تكون المشكله والله اعلم اذا كنت منزل devloper 6i
فالمشكله قد تكون بان oracle home selector
بالOracle for Windows NT
المختارها هي devloper 6i
فيقوم بالبحث عن ال database
في devloper 6i وليس في ال database 10g or 9i
ارجو من يستفيد من مشاركاتي الدعاء لوالدي ولاموات المسلمين بالمغفره والرحمه......

جلال محمود شواقفه
مدير دائرة الحاسوب
بلدية المفرق الكبرى
المملكه الاردنيه الهاشميه.