اذهب إلى المحتوى
Ahmed Alsaied

ربط Report Builder ب Apex موضوع يستحق العناية

Recommended Posts

Ahmed Alsaied

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

كتير منكم سألني عن ازاي نستخدم Report Builder  مع APEX  خصوصا ان فيه ناس كتير بتواجها مشاكل إنها تخرج تقارير بفورمات PDF خصوصا لو الداتا اللي في التقارير بالعربي

طبعا الموضوع للناس اللي فاهمه Report Builder  واشتغلت عليه

خلونا نتكلم في مثال بسيط عن كيفية الربط

عندي مثلا تقرير للموظفين وعندي كام برامتر من على الصفحة عايز ابعتهم للريبورت اللي احنا بنيناه على الريبورت بيلدر

هعتبر دي البرامترز اللي على الصفحة

p1_emp_code

p1_emp_sal

 

وهنفترض اننا لما حفظنا التقرير من على الريبورت بيلدر حفظناها بالاسم دا EMP_REPORT.rdf

 

المفترض اننا نحط التقرير دا في مكان report_path  اللي بنشتغل عليه

لو هفترض انك ما غيرتش path

يبقى المفروض يتحط في ملف demo

 

E:\DevSuiteHome_1\reports\samples\demo

 

بعد ما خلصنا التقرير والدنيا تمام وحطيناه في المكان اللي اتفقنا عليه نبدأ في المهم ندخل على الصفحة اللي فيها التقرير على الابكس ونعمل edit page  وفي منطقة javascript  هنعمل فانكشن تنادي على الريبورت ونحط فيها البرامتر اللي حطيناها في المثال

 

هنحط في

Function and Global Variable Declaration

 

الكود دا

function runrep(){
var vurl =
'http://localhost/reports/rwservlet?userid=database/password@xe&destype=cache&desformat=PDF&paramform=no&report=EMP_REPORT&P_EMP_CODE='+$v('P1_EMP_CODE')+'&P_EMP_SAL='+$v(P1_EMP_SAL);
popupURL(vurl);
}


طبعا DATABASE  دي اسم الداتا بيز والباسورد والباقي هيكون سهل تفهمه

 

اي سؤال تحت امركم

تم تعديل بواسطة Ahmed Alsaied

شارك هذه المشاركة


رابط المشاركة
شارك
ميسم الكرام

شكراً ...كنت بحاجة  لهذه المعلومة القيمة ..جزاك الله خير

شارك هذه المشاركة


رابط المشاركة
شارك
Ahmed Alsaied

وجزاكم ربنا ينفعك بيها

شارك هذه المشاركة


رابط المشاركة
شارك
ميسم الكرام

سؤال ..من فضل حضرتك..

كيف تكون الطريقة ..لو كان العمل تم رفعه على الـ web؟ .... 

حقيقة الامر انا لم أقم بالعمل على الـ web ...أنا اعمل على local  ...لكن بحاجة لمعرفة ما هي الطريقة فيما إذا كان على الـ web

 

شكراً

شارك هذه المشاركة


رابط المشاركة
شارك
Ahmed Alsaied

أولا مسألة الويب يحتاج الى تفسير

لا شئ يسمى ويب وفقط

على العموم لو كانت الريبورت بتقوم على application server 

يمكنك تغيير localhost  برقم IP السيرفر

شارك هذه المشاركة


رابط المشاركة
شارك
ميسم الكرام

تمام ..شكراً جزيلاً

شارك هذه المشاركة


رابط المشاركة
شارك
سلطاني

شكرا جزيلا و جزاك الله خيرا

جاري التجربة

بارك الله فيك

شارك هذه المشاركة


رابط المشاركة
شارك
abdo ahmed_151769

عايز فديو توضيحي ممكن 

شارك هذه المشاركة


رابط المشاركة
شارك

انشئ حساب جديد او قم بتسجيل دخولك لتتمكن من إضافة تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان

×
×
  • أضف...

برجاء الإنتباه

بإستخدامك للموقع فأنت تتعهد بالموافقة على هذه البنود: إتفاقية الخصوصية