اذهب الي المحتوي
Ahmed Love Oracle

استفسار مصيرى

Recommended Posts

Ahmed Love Oracle

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته 
فى الحقيقه انا مبتدئ فى مجال البرمجه ومسارى هو دراسه Oracle Developer  وبعد دراستى له ادخل ثلاث امتحانات وهم  ( Oca:SQL+PLSQL) ورقم الأمتحان(1Z0-051)   و(1Z0-144) وبعدها امتحان (OCP 1Z0-141) الخاص بال FORMS  فى مقر اوراكل المعتمد واعمل به حتى اكون ثمن كورس Oracle JDeveloper ADF وادرسه ايضا ... فتحدثت مع صديق لى يعمل فى مجال البرمجه فى مصرقال لى ان لا يوجد سوق عمل لOracle Developer ونادرا ما يحتاجونه وقال  ادرس SQL Servar مطلوب بكثره فى سوق العمل المصرى ..من ناحيه اخرى عند قرأتى عن برنامج Oracle JDeveloper ADF وجدت ان لا بد من دراسه SQL و PL/SQL لعمل قاعده بيانات لأى تطبيق ببرنامج Oracle JDeveloper .....فهل اذا درست sql servar وتركت oracle developer استطيع عمل قاعده بيانات ببرنامج sql servar واربطها بOracle JDevloper ??
ارجوا الرد السريع والمبسط لأنه قرار مصيرى 
شكرا لسعه صدركم 
وجزاكم الله كل خير. :(
  :( 

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ميسم الكرام

فهل اذا درست sql servar وتركت oracle developer استطيع عمل قاعده بيانات ببرنامج sql servar واربطها بOracle JDevloper ??

 

تستطيع أن تدرس فقط  SQL و PL/SQL  لبناء قاعدة البيانات والعمليات التي تجرى عليها   ليس بالضرورة أن تدرس الديفيلوبر

 

الشيء الآخر تستطيع أن تربط قاعدة البيانات  sql servar  مع الـ Oracle JDevloper

  • أعجبني 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
Ahmed Love Oracle

وهل SQL Servar يوجد بها PL/SQL ?

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
eslam elbyaly

وهل SQL Servar يوجد بها PL/SQL ?

مفيهاش pl/sql ,

- انا موافق مع صاحبك , بس هو مش لامم الموضوع اوي , مسمهاش ادرس sql server , اسمها ادرس تراك الدوت نت sql server ado.net , c# , asp.net

الطلب عليه زي الفل علي حد علمي .

- حتة تربط ولا متربطش دي متهمكش في حاجة , انت بتدور علي شغل , مش علي حاجة علي هواك انت . ( يعني خد التراك وخلاص زي ما بيدوه ) .

علي فكرة موضوع انك تدرس ديفيلوبر وتشتغل وتلم فلوس عشان تدرس adf ده موضوع كبير , بصرف النظر اصلا عن في شغل للديفيلوبر ولا لا , مش سهل خالص تتمكن من الاتنين , هما مش كلمتين هتذاكرهم يعني ,

الموضوع عايز مذاكرة وتركيز وتجرب بايدك كل حاجة , هتتعصر شوية يعني .

 

  • أعجبني 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
Ahmed Love Oracle

اولا: انا مش هدرس الفورم بتعه اوراكل ديفولوبرهدرس ال SQL و PL/SQL  لأنها مطلوبه فى دراستى لOracle JDeveloper ADF .
ثانيا:  هاخد ال VISUAL BASIC.NET تكون اداه وعمل بيها Enter face لأى تطبيق .
ثالثا: انا عارف انى هتعصر ومدى لنفسى سنه ونص ادرس المسار ده واخد شهدتهم من اوراكل الرسمى.
رابعا: انا ليه بدرس البرامج دى ؟ ...لأنى عايز اقدر اعمل قاعده بيانات لشركه +اقدر اعمل قاعده بيانات لموقع على النت واعمل جميع محتوياته + App Mobile و ال Enter Face  اعملها باده visul basic.net .

خامسا :انا مش عايز اكون مبرمج عادى ويكون المستوى بتاعى(متوسط) مش عايز اشتغل وخلاص انا نفسى اكون مميز الأنى حابب المجال جدا عشان كده اخدت اوراكل لانها الأفضل . 
هل ده كله اقدر ادرسه دراسه جيده فى سنه ونص.... ارجوا الأفاده  ؟

تم تعديل بواسطة Ahmed Love Oracle

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ميسم الكرام

بالنسبة لسؤال حضرتك ,, وهل SQL Server يوجد بها PL/SQL ؟

أكيد لا 

والسؤال الآخر ,,, هل ده كله اقدر ادرسه دراسه جيده فى سنه ونص.... ارجوا الأفاده  ؟

واضح من كلام حضرتك أنه وضعت الخطوات للمواضيع التي تريد دراستها ولماذا تريد دراستها  وهذا شيء ممتاز جداً 

بقي الأمر يتعلق بإجتهاد والمثابرة لحضرتك تستطيع أن تصل بأقل من الوقت الذي حددته إن شاء الله 

الأمر يعتمد على حضرتك وإجتهادك ..وبالتوفيق إن شاء الله 

  • أعجبني 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
King Oracle

بالتوفيق يا رب

  • أعجبني 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
eslam elbyaly

الـ PL/SQL ملهاش علاقة بالـ J-DEVELOPER .

الفيجوال بيسك مش اداة , دي لغة برمجة , استبدلها بالسي شارب لانها مطلوبة اكتر والله اعلم , زي ما قلتلك التراك عامل ازاي .

 

- مش عارف ليه الـ ADF بالذات معلق معاك بصراحة !! يعني انت معندكش خبرة في المجال ومحدد ده بالذات ليه مش عارف .

 

وبعدين السؤال مرة تانية , انت عايز تدرس حاجة تشتغل بيها في السوق , ولا لمجرد انك تعمل حاجة معينة مرة كده وخلاص ؟

 

ملحوظة : Interface

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
Ahmed Love Oracle

1.  C#,  ado.net ,  asp.net ايه وظيفتهم ؟ وايه اللغه اللى ممكن اتعامل بيها عليهم ؟
2.ما هى Oracle License ومتى تطلب ؟

تم تعديل بواسطة Ahmed Love Oracle

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
ميسم الكرام

 Ahmed Love Oracle

 

حدد حضرتك ما الذي تريد دراسته بالأول Oracle أو .Net حتى تكسب وقت 

 

 asp.net ...هي ليست لغة برمجة هي إطار عمل يعني Frame Work  داخل بيئة الـ .net  حتى نعمل بها Web Application أو Web page dynamically أو Web Services

وحتى أعمل الأمور التي ذكرتها في أعلاه داخل إطار بيئة العمل  asp.net إذن يتطلب مني لغة برمجة وهذه لغة البرمجة تكون واحدة من التالي 

Visual Basic أو #C أو #J.

 

ado.net  حتى أستطيع الإتصال بقاعدة البيانات وأتعامل مع بياناتها من خلال اللغات التي تدعهما .NET (يعني اللغات البرمجية التي ذكرتها قبل قليل) إذن استخدم ado.net 

أعتقد النقطة الثالثة أصبحت واضحة وهي أنه الـ #C هي لغة برمجة

 

إن شاء الله تقرأ وتتطلع أكثر عن كلآ منهما 

  • أعجبني 1

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
Ahmed Love Oracle

تمام 
ما هى Oracle License ومتى تطلب ؟
اريد ان اعرف جميع المعلومات عن Oracle License.

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
eslam elbyaly

تمام 

ما هى Oracle License ومتى تطلب ؟

اريد ان اعرف جميع المعلومات عن Oracle License.

كده برده انت مش محدد انت عايز ايه ,

- حدد " اوراكل " ولا " دوت نت " . وبعدين اسأل عن الي يخصهم .

الـ license دي , من الاخر فلوس بتدفعها عشان تستخدم ادوات اوراكل " البرامج " في الاستخدام التجارى ,

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
Ahmed Love Oracle

 

تمام 

ما هى Oracle License ومتى تطلب ؟

اريد ان اعرف جميع المعلومات عن Oracle License.

كده برده انت مش محدد انت عايز ايه ,

- حدد " اوراكل " ولا " دوت نت " . وبعدين اسأل عن الي يخصهم .

الـ license دي , من الاخر فلوس بتدفعها عشان تستخدم ادوات اوراكل " البرامج " في الاستخدام التجارى ,

 

تمام انا حابب مسار اوراكل ....وعارف الlicense رخصه بتشتريها  من اوراكل ...انا عايز معلومات ادق عنها .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
eslam elbyaly

برده انا مش عارف ليه انت حابب اوراكل , وانت اكيد لسة متعرفش ايه الفرق بينها وبين غيرها , بس ما علينا , دي بتعتك انت بقى .
- الترخيص بقى انا مش عارف عايز معلومات ادق ازاي , هي فلوس بتتدفع وخلاص , واكيد مش انت الي هتدفعها يعني ,
لان ساعتها هتحتاج تبيع البيت , دي الاف الدولارات حد علمي , والله اعلم .

عشان تبقى متخيل بس الموضوع , الشركة عاملة الداتابيز بتاعتها مش عشان الناس الي عايزة تعمل برامج لصيدلية ولا لمعمل تحاليلي  ,
دي بتكلم الشركات الي عندها 20 الف موظف مثلا , 30 , و 80 ولا 90 فرع في العالم , كده يعني , شوف بقى دول هيدفعوا كام .

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
Ahmed Love Oracle

شكرا لردك الوافى .

تم تعديل بواسطة Ahmed Love Oracle

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك
omar helmi

السلام عليكم

الاخ المحترم 

eslam elbyaly

لاحظت فى رورد كتير لحضرتك هنا فى المنتدى 

بصراحه طريقتك فى الرد وبالذات على المبتدئين طريقه مستفزه للغايه ومحبطه

لو عندك وجهة نظر فى موضوع معين اشرحها براحه وبصبر وبلاش تعقد فى اى واحد مبتدئ لانه زى المثل ما بيقول ( الغريب اعمى ولو كان بصير )

شارك هذه المشاركه


رابط المشاركه
شارك

انشئ حساب جديد او قم بتسجيل دخولك لتتمكن من اضافه تعليق جديد

يجب ان تكون عضوا لدينا لتتمكن من التعليق

انشئ حساب جديد

سجل حسابك الجديد لدينا في الموقع بمنتهي السهوله .

سجل حساب جديد

تسجيل دخول

هل تمتلك حساب بالفعل ؟ سجل دخولك من هنا.

سجل دخولك الان

×
×
  • اضف...

برجاء الإنتباه

بإستخدامك للموقع فأنت تتعهد بالموافقة على هذه البنود: إتفاقية الخصوصية